Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Politika

Smjene u HSS-u

Đurđevac - Politika

darkokorenDarko Koren, predsjednik županijskog HSS-a, u ponedjeljak je raspustio Gradsku organizaciju stranke u Đurđevcu te Općinsku u Goli. Razlog je loš izborni rezultat u tim mjestima, posebno u Đurđevcu, gdje su ostali bez ijednog mjesta u Vijeću. - Te smo smjene mogli obaviti u redovnoj proceduri, no željeli smo malo prodrmati članstvo. Đurđevačka nam je organizacija jako važna, ima potencijala, i želimo je da tako kažem 'resetirati', osvježiti mladim ljudima – kazao je Koren. Predsjednik đurđevačkog ogranka Ivica Đopar kazao je kako je takav scenarij i očekivao, te će svoje mjesto prepustiti nekom mlađem. Izborna skupština bit će u listopadu, a dotad je na mjesto povjerenika postavljen Martin Kranjec.

 

HDZ-ovo viđenje problema

Đurđevac - Politika

HDZ konferencija 21082013 0004Danas, 21. kolovoza, Vlado Rep, predsjednik HDZ-a Đurđevca, sa svojim suradnicima, Marijanom Štimcom i Berislavom Hodićem, je održao konferenciju za novinare kako bi dali svoje viđenje problema sa smjenom članova Nadzornog odbora đurđevačkih Komunalija. Rep je na početku naglasio da mu nije cilj nikoga braniti već iznijeti činjenice koje su dokumentirane i mogu se provjeriti. Što se tiče smijenjenog direktora, nije želio komentirati njegovu eventualnu odgovornost, ali je istaknuo mišljenje da je on odgovorno radio svoj posao u interesu samog poduzeća i grada. Također nije imao primjedbi i prigovora na svoju smjenu, istaknuvši da je to pravo gradonačelnika da ga smjeni.

 

Osnovan ogranak H-rast-a

Đurđevac - Politika

Igor TomrlinDana 11.srpnja 2013. u Đurđevcu je osnovan ogranak političkog pokreta H-rast. Sastanku su nazočili predstavnici podružnice H-rasta za Koprivničko-križevačku županiju, Miroslav Koštarić, Alan Vorkapić i Ivica Suvalj, predsjednik ogranka u Ferdinandovcu, Robert Ščuka i njegov zamjenik, te novi članovi tom prilikom osnovanog ogranka H-rasta u Đurđevcu. Za predsjednika đurđevačkog ogranka izabran je Igor Tomrlin, a za njegovu zamjenicu, Martina Stanešić.

   

Upitno korištenje Gradske vijećnice

Đurđevac - Politika

Nadstresnica1Članovi Gradskog odbora HDZ-a Đurđevac su ostali neugodno iznenađeni kada su bili onemogućeni održati uredno i na vrijeme najavljenu sjednicu u Gradskoj vijećnici. Istovremeno je u tim prostorima gradonačelnik održavao neformalni sastanak, čiji je saziv očito dogovorio bez najave i konzultacija s gradskim stručnim službama, koje vode brigu o rasporedu korištenja Gradske vijećnice. Ovakvog slučaja nije bilo nikada ranije jer je uvijek vrijedilo pravilo, koje se primjenjivalo u svim dosadašnjim sazivima, da se vijećnica može koristiti za potrebe sastanaka i drugih skupova (društvenih, gospodarskih, političkih, kulturnih, turističkih i drugih organizacija i institucija).

 

Priopćenje HDZ-a - ukidanje gruntovnice

Đurđevac - Politika

HDZ kandidatura Vlado Rep 24012013 001Gradski odbor HDZ-a Đurđevac i Županijski odbor HDZ-a KKŽ su na svojim sjednicama donijeli zaključke vezano uz problematiku i trenutnu situaciju vezanu uz naprasno ukidanje Zemljišno-knjižnog odjela u Đurđevcu. Predsjednici GO HDZ-a Vlado Rep i ŽO HDZ-a Darko Sobota su dali podršku i sudjelovali na prosvjednom skupu, koji je inicirao đurđevački gradonačelnik. Ali GO HDZ-a Đurđevac izražava i žaljenje, kao i nezadovoljstvo postupcima gradonačelnika Đurđevca Ž.Lackovića zbog izostanka konkretnih radnji vezanih uz zadržavanje i opstojnost Zemljišno-knjižnog odjela u Đurđevcu.

   

Kriještanje crnih ptica

Đurđevac - Politika

Gruntovnica NAREDBAOsim GO ABH, koji se oglasio javnim priopćenjem, i mi smo ostali neugodno iznenađeni nepozivanjem na konferenciju za novinare koju je sazvao gradonačelnik, a koja se održala ispred zgrade bivšeg Općinskog suda. Kao i ABH, moramo primjetiti da smo bili poželjni tijekom predizborne kampanje, što objavljivanjem, što neobjavljivanjem članaka. Međutim, novom "regulacijom" protoka vijesti iz Gradske uprave, odjednom postajemo marginalci, iako smo jedini portal sa ovog područja... ma glupo nam je objašnjavati ono što svi znaju. I prije održavanja ove konferencije pripremili smo jedan članak koji, bez obzira na navedeno, objavljujemo kako smo ga i pripremili.

 

Priopćenje za javnost GO ABH

Đurđevac - Politika

znak abh strankaPOŠTOVANI GRADONAČELNIČE GRADA ĐURĐEVCA! Cijenimo i poštujemo Vašu inicijativu za spas tj. rješavanja problema ukidanja Zemljišno-knjižnog odjela u Đurđevcu, te preseljenje istog u nama udaljenu Koprivnicu. Dapače, mi kao Akcija za bolju Hrvatsku - Gradski ogranak Đurđevac, znamo za taj problem i znamo da samo jedino udruženim snagama možemo nešto učiniti. Stoga pozdravljamoVaš prijedlog za održavanjem sastanka svih Načelnika susjednih Općina , te predstavnika političkih opcija koje djeluju na ovom području.

   

Đurđevački HNS i dalje vodi Ivan Hodić

Đurđevac - Politika

Ivan_Hodic

Služenje svojoj zajednici, javnom i zajedničkom interesu bit će imperativ đurđevačkog HNS-a pod mojim vodstvom. Vjerujem i nadam se da zajedničkim radom možemo pridonijeti boljitku našeg grada, istaknuo je to nakon reizbora Ivan Hodić, novi-stari predsjednik podružnice HNS-a Đurđevac, jedne od najstarijih u Koprivničko-križevačkoj županiji, na Izbornoj skupštini održanoj 13. lipnja 2013. Također, dodao je kako ga izuzetno veseli  priljev mahom mladog članstva, koje će biti u prilici učiti od starijih i iskusnijih, kako bi, kada dođe vrijeme, mogli preuzeti đurđevački HNS.

 

Osnovan Ogranak hrvatskih laburista

Đurđevac - Politika

Laburisti_Osnivacka_2012_003U petak 21. prosinca 2012. godine u Gradskoj vjećnici u Đurđevcu osnovan je Ogranak hrvatskih laburista - Stranke rada za grad Đurđevac. Na osnivačkoj skupštini, uz članove Laburista iz Đurđevca, prisustvovali su predsjednik Podružnice Hrvatskih laburista - Stranke rada Koprivničko-križevačke županije Damir Špoljar i tajnik Podružnice Željko Došen, te Siniša Bosanac u ime kolega Laburista iz Ogranka Koprivnica.

   

Ivan Hodić novi predsjednik HNS-a

Đurđevac - Politika

hns_djurdjevacNa Izbornoj skupštini održanoj prošlog tjedna, đurđevački HNS dobio je novo vodstvo nakon ostavke donedavnog predsjednika Ivana Pleadina, koju je dao zbog osobnih razloga. Za predsjednika je izabran Ivan Hodić, novoizabrani potpredsjednici su Ante Bratanović i Katarina Kovač, dok će poslove tajnika obavljati Ivan Kuštrak.Na Skupštini je izabrano i sedmeročlano Predsjedništvo, koje će voditi podružnicu do idućih izbora.

 

Laburisti sproveli akciju "Potrubi...."

Đurđevac - Politika

Laburisti_Potrubi_22112012_1I dok su prije nekoliko mjeseci članovi Hrvatskih laburista-Stranke rada iz Đurđevca trebali još ispomoć kolega iz Koprivnice kako bi proveli akciju „Pitajte Vladu“, u novoj akciji koja se provodila na nacionalnoj razini, pozitvno su nas iznenadili. „Potrubi, protiv poreza na nekretnine“ Đurđevčani su odradili sami. Očito je da se članstvo Laburista na lokalnoj razini povećava iz dana u dan. Bilo je interesantno promatrati na trgu Sv. Jurja u centru Đurđevca kako vozači najprije sa čudom gledaju, kakav je to transparent, a onda kad shvate, stisnu sirenu.

   

Stranica 5 od 6

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 395 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..