Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Udruge

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Đurđevac - Udruge

Darujte krvHrvatski crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac obavještava sve stanovnike Đurđevca, prigradskih naselja i đurđevačke Podravine da u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u Đurđevcu, Virju, Kalinovcu, Molvama, Kloštru Podravskom i Novom Virju prema slijedeem rasporedu:

 

Izložba Božićnih jaslica i unikatnih Božićnih ukrasa

Đurđevac - Udruge

Božiću ususretU želji promocije narodnog stvaralaštva i očuvanja kulturne baštine našega kraja te želje za doprinosom blagdanskom ugođaju u našemu Gradu, a kao doprinos očuvanja i promocije umijeća izrade tradicijskih Božićnih jaslica koje je kao nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske upisano u Ministarstvu kulture RH, Udruga „Peski-Art Đurđevac“ donijela je odluku da u svoje aktivnosti uvrsti organiziranje izložbe Božićnih jaslica i ručno rađenih Božićnih ukrasa „Božiću ususret“.

 

Humanitarna akcija za Dječji odjel bolnice u Koprivnici

Đurđevac - Udruge

Humanitarna akcija podmlatka CK 2015 022Učenici, članovi izvannastavne aktivnosti Podmladak Crvenog križa iz Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, zajedno sa svojom učiteljicom Nadom Petrović, pokrenuli su akciju sakupljanja dječjih pidžama i slikovnica za Dječji odjel bolnice u Koprivnici. U akciji su sudjelovali Podmlatkari i učenici 2. a, b, c i d razreda koji su sakupili oko 76 pidžama, 105 slikovnica, nešto crtančica i bojanki.

   

Sveti Nikola u udruzi Mali princ

Đurđevac - Udruge

Sveti Nikola 2015 Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, ima za cilj promovirati razumijevanje pitanja invaliditeta i mobilizirati podršku za dostojanstvo, prava i dobrobiti osoba s invaliditetom. Također se nastoji povećati svijest o dobicima koji proizlaze iz integracije osoba s invaliditetom u sve aspekte političkog, društvenog, gospodarskog i kulturnog života. Tim povodom Udruga Mali princ organizirala je posjetu Svetog Nikole u svojem prostoru.

 

Udruga Mali princ sudjeluje u kampanji Bijele vrpce

Đurđevac - Udruge

Bijela vrpcaI ove godine Udruga Mali princ se aktivno uključila u Kampanju Bijele vrpce „16 dana aktivizma“. Dana 25. studenog je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i tim povodom su u svojim prostorima ugostili Spomenku Stankić – Kovačev, pomoćnicu načelnika policijske postaje za policiju. Zajedno su prokomentirali pojmove nasilja, pomaganja, ljudskih prava i obaveza. Korisnici su dobili korisne informacije kako reagirati kad primjete nasilje, a gošća im je podjelila i prigodne letke s korisnim informacijama i brojevima telefona.

   

Svi isti, a različiti

Đurđevac - Udruge

IMG 3774Dana 25.11.2015. godine u Dječjem vrtiću Maslačak Đurđevac je, u suradnji s Udrugom volontera „Ruka u ruci“, započela provedba projekta „Svi isti, a različiti“. Volonterke Marta Pintarić, Doroteja Klasan, Veronika Zglavnik, Stela Mihaldinec, Lea Bobovčan i Silvija Jelušić, pod vodstvom mentorice Jasne Horvat –Vlahović, održale su prvu od sedam planiranih radionica u starijim vrtićkim grupama Bubamare, Bombončići i Ribice pod nazivom „Ti i ja – svatko poseban, a opet slični“.

 

Posjet članova udruge Mali princ Koprivnici

Đurđevac - Udruge

Mali princ kazaliste KC 2015 001Četerdesetak članova Udruge Mali princ Đurđevac su u subotu 21. studenog posjetili Koprivnicu. U sklopu „Noći kazališta“ u dvorani Domoljub pogledali su predstavu Šuma Striborova, jednu od najljepših hrvatskih bajki omiljenu i djeci i odraslima koju je izvelo kazalište Hotel Bulić. Korisnici Udruge uživali su u predstavi, a nakon predstave posjetili su pizzeriu Klopizza gdje ih je dočekalo ljubazno osoblje i fina hrana.

   

Podravina svom generalu

Đurđevac - Udruge

Podravina svom generalu 15112015Prije tri godine, dana 16. studenog, na Međunarodnom sudu u Haagu Žalbeno vijeće donijelo je pravednu, dugo isčekivanu odluku - oslobađajuću presudu za hrvatske generale Mladena Markača i Antu Gotovinu. Dan je to kad je Republika Hrvatska konačno postala slobodna, kad je skinuta svaka sumnja u legitimitet obrambenih i oslobađajućih akcija Hrvatske vojske, a naročito sa VRO „Oluja“. U Đurđevcu, točnije na Peskima u Domu „Mladen Markač“, gradu i mjestu rođenja generala Mladena Markača obilježen je i po treći puta ovaj značajan datum novije hrvatske povijesti.

 

Udruga Mali princ na radionici u Gradskoj knjižnici

Đurđevac - Udruge

Radionica u knjižniciDanas, na blagdan sv. Martina, prijateljice iz Gradske knjižnice Đurđevac i volonterke udruge "Ruka u ruci" osmislile su aktivnost izrade grozdova. Dobro pripremljene, s mnoštvom kaširanih kuglica i zajedno sa članovima Udruge Mali princ prionule su izradi. Nastali su tu grozdovi raznih sorti, a kasnije su obojali u različite boje. Kao uvod u današnju aktivnost porazgovaralo se o grožđu i vinu, a sudionici su istaknuli da je grožđe voće koje treba jesti, ali da je vino vrlo opasno jer je alkohol.

   

Nove zaposlenice u Udruzi Mali princ

Đurđevac - Udruge

Mali princ Djurdjevac 09112015 001Od ponedjeljka 09. studenog u Udruzi Mali princ zaposlene su nove djelatnice Jelena Đeri iz Budrovca i Željka Škrinjar iz Đurđevca. Ova zaposlenja omogućena su kroz poticajne mjere zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i to kroz mjeru javnih radova „Radom za zajednicu i sebe“, a za koje 100% plaće financira Hrvatski zavod za zapošljavanje. Korisnici su s oduševljenjem prihvatili nove djelatnice, te smo uvjereni da će kao pomagačice u radu s korisnicima pomoći da skrb o njima bude još bolja.

 

Martinje v Đurđevcu 2015.

Đurđevac - Udruge

Martinje Djurdjevac 07112015 028Danas se u atriju Starog grada u Đurđevcu krstio mošt u vino, a vlasnici mošta dobili su "Krsni list" od Velikih meštrov martinjskog ceremonijala. Na Martinju v Đurđevcu posjetitelji su mogli uživati u domaćim kolačima koje je pripremila Udruga žena Grada Đurđevca, degustirati gorički krumpir koji je pripremila Strukovna škola Đurđevac te uživati u dobroj kapljici koju je pripremila Udruga vinogradara i voćara Đurđevac. U prigodnom programu je nastupila Udruga cimbalista Republike Hrvatske, a doživljaju su doprinijeli i kostimirani članovi Udruge sv. Juraj.

   

Stranica 9 od 22

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 398 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..