Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Komentari

Romsko pitanje

Đurđevac - Komentari

romska zastavaNemojte se previše uzbuđivati zbog socijalizacije naših Roma u Đurđevcu. U ovom trenutku je ta tema veoma aktualna zbog zbivanja oko dobivenog projekta i ankete provedene u dječjem vrtiću. Trenutno se samo određena lokalna politička zbivanja protežu preko romskih leđa. Koliko god se mi trudili pojedinačno i institucionalno, ništa nećemo bog zna što napraviti. Svaki napredak u poboljšanju kvalitete života Roma ovisi najviše o njima samima. No to ne znači da trebamo biti pasivni. Svaka ova i slična akcija te razni projekti samo su zrnca u hrpi pijeska i dobrodošli su u općem nastojanju da ih kao nacionalnu manjinu uključimo u normalno civilizacijsko življenje.

 

Slavimo DESET GODINA s Vama

Đurđevac - Komentari

rooster znakDogodilo se na današnji dan. Davne 2003., kako to već popularno volimo reći u "bespućima interneta", pojavio se još jedan portal sa neskrivenom namjerom da prati događanja u đurđevačkoj Podravini, www.djurdjevac.com, sa još jednom adresom www.djurdjevac.eu, popularno zvani Rooster Town. U tih deset godina sakupilo se mnoštvo članaka iz svih područja društvenog, kulturnog i političkog života našeg Grada, "i šire", te stekao zavidan broj čitatelja. Ukoliko ovo čitate, Vi ste upravo na slavljeničkom portalu.

 

Kako je Grinch ukrao Božić....

Đurđevac - Komentari

Cindy Lou.... a Lacković pojam za pravdu! Ne znam previše o politici, iskreno ni ne zanima me.. što mi je možda i više nego plus da objektivno sagledam političku situaciju u gradu. Dakle, Đurđevac odnedavno ima novog gradonačelnika, kako kaže Google, 43-godišnji materijalno situirani odvjetnik, Željko Lacković. Nezavisni kandidat s kojim je 'okosnica vlasti u Đurđevcu po prvi put jedna sasvim nova i dosadašnjom politikom neopterećena ekipa.'

   

WikiLeaks obuhvatio Đurđevac

Đurđevac - Komentari

uhicenikKako ne bi doveli tajne službe u zabludu, moramo odmah napomenuti da se ovdje ne radi o svjetski poznatoj WikiLeaks organizaciji i Julianu Assange-u koji objavljuju anonimne dojave, odnosno na drugi način nedostupne dokumente uz istovremeno čuvanje anonimnosti svojih izvora. Ovdje se radi o nedostupnosti materijala za sjednicu Gradskog vijeća Grada Đurđevca koje novinari ne mogu dobiti prije početka sjednice. O tempora, o mores!.

 

Apel za očuvanje dostojanstva

Đurđevac - Komentari

tipkovnicaNakon sjednice Gradskog vijeća i najave gradonačelnika o smanjivanju osnovice plaće linearno za sve djelatnike gradske uprave i gradskih ustanova za 21%, medijska hajka je krenula. Javnost se svim silama pokušava uvjeriti da je to odličan potez, a svi anketirani, gle čuda, podržavaju taj potez gradonačelnika. Slična situacija je i na društvenim mrežama i internet portalima, a oni koji se baš i ne slažu sa takovim potezom, ne usude se reagirati kako ne bi bili stigmatizirani kao "neprijatelji" nove vlasti u gradu. Međutim, ipak ima onih koji se ne slažu sa ovim rješenjem, a to mogu i razumno obrazložiti. Pismo koje smo dobili, pročitajte u nastavku. 

   

Tak važno, koje leto sim ili tam!

Đurđevac - Komentari

Vladimir_MiholekIzgleda da obilježavanje raznih godišnjica ne može proći bez "afera" (prisjetimo se 40. godišnjice Picokijade), pa tako niti 240. obljetnica organiziranog školstva u Đurđevcu. Da postoje neke nelogičnosti u najavi ove proslave, primjetio je đurđevački pjesnik, književnik i povjesničar Vladimir Miholek. On ukazuje da je prema povijesnim podacima ove godine zapravo 254. obljetnica đurđevačkog školstva, a ova najavljivana 240. godišnjica, ako bi je i uzeli za ispravnu, trebala bi biti iduće godine. Svoje pismo na tu temu uputio je ravnatelju đurđevačke škole, gradonačelniku, službenim internetskim stranicma Grada i našem portalu. Njegovo pismo je u nastavku...

 

Izmišljotine gradskog portala

Đurđevac - Komentari

Web_Grada_13042013Službene stranice grada šire dezinformacije koje zatim preuzimaju drugi portali, vjerujući u istinitost podataka. Nažalost, opet je u pitanju general Mladen Markač. Nakon što se u jednom članku nije spomenuo kao dobitnik županijskog Javnog priznanja počasni građanin (o čemu smo pisali, vidi ovdje), taj članak je maknut sa portala, te je u subotu u jutro zamijenjen novim. Pristojno smo sačekali, do nedjelje navečer, da netko reagira na neistine i izmišljotine koje su napisane kao razlog nedolaska M. Markača na dodjelu priznanja, te ih makne sa portala. Kako se to nije dogodilo, u obranu digniteta M. Markača, moramo reagirati na ove izmišljotine.

   

Tko izmišlja jubileje!?

Đurđevac - Komentari

kukuricek_2012Đurđevačka tradicija izmišljanja jubilarnih događanja se nastavlja (sjetite se koliko je rasprava bilo oko takozvane 40. Picokijade). Ovaj puta je na redu Kukuriček, koji bi, po najavi sa službenih stranica Grada Đurđevca, trebao biti jubilarni 10. po redu. Koji je razlog ovog izmišljanja jubilarnih izvedbi Kukuričeka, možemo samo nagađati, ali smo sigurni da takovim dezinformacijama Đurđevac i organizatori ovog kulturnog događaja ispadaju prilično neozbiljni. Odmah isprika svim kulturnim djelatnicima koji nemaju nikakove veze sa ovom objavom, jer vjerujemo da oni znaju koji je to Kukuriček po redu. Dakle, ovo je 11. (jedanaesti) Kukuriček, a to možemo dokumentirati objavama sa službenih stranica Grada Đurđevca (da nije istinito, bilo bi smiješno):

 

Savršena kohabitacija đurđevačke vlasti

Đurđevac - Komentari

 

naplata_parkiranjaU vrijeme kad je recesija u punom zamahu i ne nazire joj se kraj, a time ni tračak svijetla na kraju ovoga tunela u kojemu se nalazimo djeleći sudbinu s ostatkom svijeta, čelnici našega grada provode još jednu umotvorinu - namet u vidu naplate parkiranja. Pitanje je tko će u Đurđevcu plaćati parking, kada ljudi nemaju posao i moraju dobro paziti na svaku kunu. Znaju li uopće gradski čelnici koliko u Đurđevcu još ima zaposlenih? Ili gradska elita sve promatra kroz prizmu svojih dobrih, sigurnih i redovitih plaća, podebljanih s naknadama za funkcije gradonačelnika/zamjenice/predsjednika/zamjenika predsjednika Gradskog vijeća, za koje svi mi dajemo svoj novac?

   

Đurđevac - veliko leglo pokusnih kunića?

Đurđevac - Komentari

PLIN_crSada je i službeno, građani Đurđevca troše nepročišćeni zemni plin iz bušotine "Ferdinandovac". Radi se o plinu niže energetske vrijednosti i, daleko važnije, plinu bogatom štetnim sastojcima od kojih su najopasniji živa i sumporovodik. Bez njihovog znanja i pristanka, gradonačelnik Slavko Gračan i Nadzorni odbor Komunalija-Plin d.o.o. su ih još mnogo ranije izložili mogućem štetnom utjecaju na zdravlje a zahvaljujući HDZ-ovoj i HSS-ovoj većini u Gradskom vijeću, zdravlje će još najmanje godinu dana riskirati s blagoslovom tijela koje bi, gotovo je tragikomično, trebalo predstavljati i štititi baš njihove interese, piše autor na portalu pollitika.com.

 

Na đurđevačkoj "špici" na kavi

Đurđevac - Komentari

markesic_fucekSubotnje sunce na đurđevačku "špicu" i kavu izmamilo je i naše dvije politički najjače đurđevčice, zamjenicu gradonačelnika Đurđevca, Marijanu Markešić i predsjednicu Županijske skupštine, Milicu Fuček. Naravno i nagađanja za susjednim stolovima o razlogu ovog susreta bila su svakojaka, pa čak i duhovita. No, kako je nepristojno prisluškivati, tako ne znamo koja je tema razgovora bila, ali ako je bilo o kuhanju i receptima, tada je, sudeći prema izrazima lica, recept dosta kompliciran.
   

Stranica 3 od 5

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 420 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..