Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Komentari

Javni apel gradonačelniku Đurđevca

Đurđevac - Komentari

preseljenje_TZ_stari_grad_2012_007

Na temelju Vaše odluke ovih dana se sprema useljenje Turističkog biroa u prostor Starog grada. Prostorija bivše vjenčaonice trebala bi, po vašoj zamisli i odluci, poslužiti poslovima turističke zajednice i prodaji suvenira. Kako sam uvjeren da je to riješenje višestruko štetno i za turizam pa i za Stari grad, molim vas da svoju odluku povučete i turistički biro smjestite u centar grada kako je to u svim gradovima oko nas i po susjednim zemljama. DODANE SU FOTOGRAFIJE PROSTORA

 

Što je zapravo "EDEN"?

Đurđevac - Komentari

letak_edenNedavno je počela distribucija brošure o hrvatskim Eden destinacijama.Tiskana je na nekoliko jezika, ja sam dobio na njemačkom, u izdanju Hrvatske turističke zajednice i financijsku podršku Europske unije. Kako za HTZ nije neobično da nikog ništa ne pita, jer sve znaju, pa za izbor fotografija uvijek koriste svoje stalne vanjske fotografe ili neke nepotpune arhive tada u nedostatku kvalitete stave bilo što.

 

Stvarno stanje stvari u NK Graničar

Đurđevac - Komentari

nk_granicar_001Ispravak netočnih navoda gospodina Marijana Bujana, viđen očima običnog malog čovjeka koji gleda kako raste trava na nogometnom igralištu. S iskrenim zadovoljstvom pročitao sam otvoreno pismo građanima Đurđevca čiji je autor cijenjeni gospodin Marijan Bujan, kojeg osobno poštujem, ali ne podržavam njegov uradak. Osjećam potrebu da razjasnim, te demantiram pojedine navode iz pisma gospodina Bujana jer, vjerujte mi, unazad pet godina znam sve, ali baš sve što se događa u Nogometnom klubu „Graničar“, pa čak znam i koliko na dan naraste trava na igralištu. No krenimo redom.

   

Otvoreno pismo građanima Đurđevca

Đurđevac - Komentari

grb_granicar_verniGledajući u sramu i poniženju sva događanja oko NK Graničara, nisam više mogao da ne reagiram. Nisam imao sreće u mladosti s nogometom, bio sam sklon ozljeđivanju, tako da sam kasnije godinama radio kao sportski djelatnik u klubovima i 20 godina sam sudio nogometne utakmice. Bio sam također član uprave Graničara u vremenima najvećih uspjeha kluba. Danas sa sjetom i s žaljenjem promatram urušavanje tekovina kluba.

 

Iako ga nemamo, ipak ga imamo

Đurđevac - Komentari

maskare114

Ove godine nije održan tradicionalni "Mali fašenk" u Đurđevcu, a Grad, kao jedan od organizatora, je dao obrazloženje odluke: "... iz poznatih razloga štednje i želje da se roditelji djece dodatno financijski ne opterećuju...". Ujedno je donijeta odluka da se ipak održi, ali na način da to Osnovna škola i Dječji vrtić naprave samostalno u svojim prostorima, a zamjenica gradonačelnika Marijana Markešić je sigurna ".... da je time tradicija održana, a njena organizacija realizirana u skladu s trenutačnim gradskim gospodarskim prilikama." Dakle, iako ga nemamo, ipak ga imamo (!?).

   

Neprikrivene reklame na portalu Grada

Đurđevac - Komentari

placeno-oglasavanjeNe možemo se ne zapitati tko je, i po kojim kriterijima, odlučio da će se reklamirati privatne tvrtke na službenom gradskom portalu. Nekoliko puta do sada je to učinjeno kroz tekstove, a sada se i u "Najavi događanja" reklamira Hotel Picok. Nije u pitanju nikakova humanitarna ili slična akcija, ili nedajbože nešto besplatno, već je u pitanju reklamiranje njihove osnovne djelatnosti i to sa jasno istaknutom cijenom ponuđene usluge. A imaju li pravo na reklamu pod istim uvjetima i ostali ugostiteljski objekti našeg grada?

 

Kako (ne) čuvamo svoju baštinu

Đurđevac - Komentari

bazijanac_6U petak 2. prosinca, Galerija Centar2 u Domu kulture, gradski alternativni galerijski prostor bio je ispunjen eksponatima iz života i rada nekada najpoznatijeg pučkog liječnika bivše države, dr. Petra Bazijanca. – Riječ je zapravo o dokumentarističkoj izložbi za koju sam uspio, zahvaljujući ljubaznosti njegove obitelji, sakupiti podosta pisanog materijala, slika i predmeta o ovom narodnom liječniku i medicinskom prosvjetitelju, rekao nam je, uoči izložbe posvećene 30. godišnjici smrti ovoga poznatog đurđevčana, autor izložbe Zdravko Šabarić. (citati sa službene stranice Grada)

   

Izložba voća, fotografija i političara

Đurđevac - Komentari

dani_voca_15102011_0033Za ovu veliku manifestaciju tiskan je i poseban katalog Dana voća sa svim podacima o 208 proizvođača voća s područja Koprivničko - križevačke županije, a zamjećen je i pojačan interes političara za nju.Tako piše glavna novinarka službene stranice u svom prikazu Dana voća i izložbe fotografija gospođe Sanje Flajs-Vidaković, jer je ta pojava očito rijetka senzacija u našem gradu.

 

Jedva čekamo turiste

Đurđevac - Komentari

neuredjeni_parkingNevjerojatno je da se odgovorna gospoda koja vole Đurđevac, grad Picoka, Hrvatsku pa su još vjerojatno i kršćani malo cijene sve to skupa jer se ne mogu ljudski dogovoriti da konačno urede prostor oko robne kuće SLOGA. Zar je stvarno to tako teško? Zar moramo svi trpjeti sramotu kada nam dolaze gosti, naši Đurđevčani koji žive u drugim gradovima ili negdje studiraju, navale u vrijeme Picokijade pa na kraju i turisti ako ih ima.

   

Gradonačelniče, hvala

Đurđevac - Komentari

kruno_heidlerPismom, koje je u prilogu na kraju ovog teksta, pozvao sam Vas i zamolio da sudjelujete u ovoj akciji, međutim niste mi odgvorili na poziv niti se ispričali. Jasno mi je da imate mnogo obaveza, ali sam se nadao, jer ste mi sami predložili da vas, kada nas posjete gosti iz inozemstva, o tome obavijestim kako bi sudjelovali u dočeku. Ovaj put je bilo 70 fotografa iz mjesta koja sam vam naveo u pismu, ali vi ste izabrali drugi program pa ste posjetili likovnu koloniju “Kota 505” i Zrinski Toplovac. Mogli ste posjetiti te priredbe dan prije i dan poslije, jer obje traju po tri cijela dana.

 

Donacija fotografija

Đurđevac - Komentari

pred_olujuNe znam tko je izmislio “županovo vino” i “gradonačelnikovo vino” koje oni daju svojim posjetiteljima za dar. To je zgodno, ali svi imaju istu ideju i isto vino. Očito trgovci vinom dobro prođu, a vjerojatno je da se po koja butelja isprazni i u radnom prostoru. U želji da naš gradonačelnik pokloni nešto što je trajnije, a nije za pojesti i popiti, Fkk Drava je našem gradonačelniku poklonila 10 kopija fotografije Stari grad Krune Heidlera, fotka koja je bila na mnogim izložbama, a objavljena je i u katalogu velike međunarodne izložbe u Seulu.

   

Stranica 4 od 5

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 417 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..