Srijeda, Rujan 20, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Komentari

Turistička sezona u Đurđevcu

Đurđevac - Komentari

reklame_02Turistička sezona je, dolaze i prolaze gosti, oba restorana rade punom parom iako na jelovniku nemaju gradonačelnikov pileći paprikaš, znak Edena je na svakoj publikaciji, prihodi od turizma biti će nešto veči nego lani, gradonačelnik posve sam prolazi Križni put u Sv. Ani da vidi kako će mu izgledati ostatak mandata u velikoj investicijskoj gužvi, naše ekipe i pojedinci pobjeđuju i oduševljavaju gdje god dođu, turisti obilaze grad uz naše vodiče koji im na tečnom engleskom i mađarskom objašnjavaju naše znamenitosti kao i bezobrazluk pokojnog Ulama bega koji nas je htio izgladnjeti.

 

Kad smo lijeni pješačiti

Đurđevac - Komentari

auto_izvlacenjei_18072011_01U Đurđevcu je uobičajeno parkirati na pločniku, tako da budemo što bliže trgovini, kladionici, banci, kafiću itd. Ali da se ovako sparkirate, pola na pločniku a pola na parkingu, prilično nam je nerazumljivo. U ovom slučaju je bilo interesantno promatrati pokušaje izlaska sa "parkinga" jer je auto nasjeo na rubnik. Nakon nekoliko pokušaja došla je pomoć za izvlačenje pomoću sajle, koja je u prvom pokušaju pukla.

 

Novi nogostup i ostali problemi

Đurđevac - Komentari

novi_nogostup_2011

U samom centru grada u Nazorovoj ulici konačno je počela realizacija izgradnje nogostupa. Nakon mnogo godina ovaj dio centra grada će izgledati kao grad, tako da mnogi učenici, stanovnici ovog dijela grada, pa i turisti sada više neće morati pješačiti po cesti. Hvale vrijedan potez gradske uprave. Međutim, moramo upozoriti tu istu upravu na još nekoliko nelogičnosti, a koje bi se mogle uz mala sredstva brzo popraviti. To su pješački prijelazi koji vode u zelenu površinu, a kada padne kiša i u blato, a često nakon toga nema dalje nogostupa.

   

Park velikana Đurđevca

Đurđevac - Komentari

skulpturaIako imamo skoro svaki vikend likovnu koloniju još uvijek se nađe mjesta za još jednu. Tako sam odlučio da u mom vrtu koji je uređen kao park veličine 1000 m2. organiziram novu likovnu koloniju pod nazivom “Park velikana Đurđevca”. Bilo bi normalno s obzirom da smo “Grad picoka”, kako nas nazvaše bivši precednik, a da nikoga nije pitao da li se slaže, i ja nešto smislim iz bogate mogućnosti koju pruža perad. Ipak sam se odlučio za đurđevačke velikane s obzirom da nijedan nema ni ulicu ni spomen ploču osim Đuriševića, pokojnog predsjednika pokojnog Društva za uljepšavanje grada.

 

Gdje je nestao EDEN?

Đurđevac - Komentari

jutarnji_listNaš EDEN na koji smo tako ponosni i od kojeg očekujemo napredak u razvoju turističke ponude našeg grada zagubio se negdje u ladicama Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice. Obje citirane institucije su ipak nešto učinile jer su u prizemlju našeg Starog grada otvorile restoran. Osim toga su nakon pažljivog zajedničkog istraživanja na terenu, pronašle da se večina stanovnika Đurđevca bavi poljoprivredom pa je na taj način zanimljiv spoj ruralne i urbane kulture. Da, sve to piše u brošuri Minstarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice koja je distribuirana u barem 150 tisuća primjeraka kao prilog Jutarnjeg lista od 26. ovog mjeseca.

   

Skandalozne izjave gradonačelnika Gračana

Đurđevac - Komentari

gracan_rkcGradonačelnik grada Đurđevca, Slavko Gračan, povodom blokade računa Turističke zajednice grada Đurđevca, izjavio je za Podravski list. " Od osoba koje su upućene u porezni sustav dobili smo informacije da će dug otići u zastaru i ogorčen sam odlukom Porezne uprave o blokadi računa" (!?) Krasan primjer nam daje. Osobe koje su mu dale takav naputak trebale bi odgovarati (kazneno ili prekršajno?) zbog poticanja na neplaćanja poreza, a samim time i on, jer je takovu sugestiju svjesno prihvatio. Njegovo obrazloženje, o nepostupanju Porezne uprave prema drugim tvrtkama koja imaju porezna dugovanja, je u najmanju ruku besmisleno. Pa zašto Grad šalje ovrhe dužnicima i ne čeka da dug ode u zastaru?

 

Čudnih li vremena, čudnih li običaja! ...

Đurđevac - Komentari

devaKonačno smo doživjeli da nam se pojavi jedna od deva neprežaljenog Ulama bega, jer što bi mi jadni da ga nije bilo. Da li se taj dotepenec dotepao na devi, konju ili magarcu, povijest nije zabilježila, to vjerojatno znaju oni koji argumentirano tvrde da smo 400 dugih godina ponosni na rugalicu koju nam je Ulama ostavio prilikom svoje višednevne posjete,ipak nas je nazvao "pernatim junacima..."

   

Stranica 5 od 5

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 451 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..