Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Uprava

Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada

Đurđevac - Uprava

Svečana sjednica GV 22042016 U utvrdi Stari grad, u petak 22. travnja, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada. Dan grada čestitao je predsjednik Gradskog vijeća Marijan Ružman koji se osvrnuo na ostvarene rezultate te je istaknuo da su u proteklih godinu dana stvoreni novi i poticajniji preduvjeti za razvoj grada. Gradonačelnik Željko Lacković također je istaknuo da je cilj stvoriti grad koji će biti po mjeri i u interesu svih građana.

 

Mile Dedaković Jastreb - počasni građanin Grada Đurđevca

Đurđevac - Uprava

Mile Dedaković JastrebNa današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca donijeta je odluka o dodjeli javnih priznanja. Javno priznanje Počasni građanin Grada Đurđevca dodjeljuje se gospodinu Mili Dedakoviću, javno priznanje Nagrada za životno djelo dodjeljuje se gospođi Anđeli Lenhard Antolin iz Đurđevca, javno priznanje Zlatna plaketa "Sveti Juraj" dodjeljuje se Sportskom savezu osoba s invaliditetom Đurđevac, povodom 50 godina osnivanja i djelovanja, gospodinu Krunoslavu Jakupčiću iz Zagreba za izuzetna ostvarenja u području gospodarstva i gospodinu Đuri Tomrlinu iz Đurđevca za izuzetan doprinos razvoju sporta u Gradu Đurđevcu.

 

Sazvana 16. sjednica Gradskog vijeća

Đurđevac - Uprava

grb djurdjevacU utorak, 15. ožujka 2016., održat će se 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca. Na dnevnom redu je izvješće o radu gradonačelnika Grada Đurđevca za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2015. godine, donošenje odluke o potporama za obrtnike, poduzetnike i poljoprivrednike i potporama za nove i postojeće obiteljske domove za starije i nemoćne, a za poduzetnke potpora za gradnju stambenih zgrada u Radničkoj cesti. Ujedno se donosi odluka o kreditu u iznosu od 6.000.000 kuna.

   

Rebalans za 2015. i proračun za 2016. na današnjoj sjednici Gradskog vijeća

Đurđevac - Uprava

Dnevni redDanas će biti održana posljednja sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca u ovoj godini. Većina točaka dnevnog reda odnosi se na izmjene i dopune proračuna grada za 2015. koj očito nije ostvaren u planiranim okvirima. Iako se i ovaj prijedlog rebalansa proračuna vrti oko velikih iznosa, mislimo da će realno ostvarenje proračuna biti na prošlogodišnjoj razini. A i prijedlog proračuna za 2016. je prilično optimističan i na razini je prošlogodišnjeg prijedloga proračuna za ovu godinu (možete se podsjetiti na ovom linku), kao i onoga za 2014. (vidi ovdje) čije je ostvarenje bilo na cca 27 miliona.

 

Sazvana je 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca

Đurđevac - Uprava

10 sjednica GV 23032015Za ponedjeljak 30. studenog 2015. sazvana je 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca, a  na Dnevnom redu za raspravu je samo pet točaka. Prva se odnosi na Odluku o III. izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Prostornog plana uređenja Grada Đurđevca i prilog uz tu točku je najopširniji. Najveću raspravu će vjerojatno donijeti treća točka Dnevnog reda koja se odnosi na Odluku o izmjeni odluke o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada Đurđevca u Prvić Luci. Tom Odlukom se predlaže smanjenje početne prodajne cijene sa 4,5 na 3,5 milijuna kuna.

   

Prijedlog proračuna Grada Đurđevca za 2016. i projekcije za 2017. i 2018.

Đurđevac - Uprava

moneyDonošenje prijedloga proračuna lokalne samouprave do 15. studenog tekuće godine, zakonska je obaveza. Za razliku od prošle godine kada je Proračun podijeljen vijećnicima Grada Đurđevca na samoj sjednici, točnije, mjesec dana nakon zakonskog roka, ovaj puta se nacrt "u tišini" pojavio na službenim stranicama Grada Đurđevca, u zakonskom roku. Iako je samo preporuka Ministarstva financija, poželjno je i objaviti vodič za građane kako bi lakše razumjeli predloženi proračun. U nastavku pogledajta Nacrt proračuna za 2016.

 

Kako Grad Đurđevac (ne)rješava problem poljskih puteva

Đurđevac - Uprava

Budrovac putevi 1 001Prošla je godina dana od velikih kiša koje su uništile lokalne poljske puteve u Budrovcu, ali pomaka nema u njihovom saniranju. Najgore je na djelu prema području Skresi, gdje postoji klanac kroz koji ne možete proći niti tenkom. Poradi toga, do svoje poljoprivredne površine, morate ići zaobilazno preko Sirove Katalene (vidi kartu), čak i do 6 kilometra i tako već godinu dana. Gubi se vrijeme, troškovi u proizvodnji su veći, ali zato je gradski proračun stabilan, jer ako ne trošiš imaš više. Da li je stvarno tako? Naime, nedavno je gradonačelnik Lacković izjavio za lokalne novine da je materijal kupljen, ali u gradskom proračunu nema novaca za prijevoz (!?).

   

Sazvana je 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca

Đurđevac - Uprava

10 sjednica GV 23032015Godinama je ovaj portal dobivao pozive i materijale za sjednice Gradskog vijeća, a nakon što smo prestali dobivati materijale, sada nam je uskraćen i poziv za istu. Kako transparentnost i odgovornost lokalne i regionalne samouprave predstavlja minimum koji imamo pravo očekivati od onih koje smo izabrali da nas predstavljaju i obnašaju vlast, potrudili smo se nabaviti materijale za današnju sjednicu koje možete vidjeti u nastavku. 

 

Sazvana je 11. sjednica Gradskog vijeća

Đurđevac - Uprava

grb djurdjevacZa ponedjeljak 01. lipnja 2015. sazvana je sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca. Na dnevnom redu je Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za 2014. u kojem konačno možemo vidjeti koliki je bio minus u gradskoj blagajni na kraju 2013. godine (svakako pogledati prilog). Uz to će se, između ostalog, mijenjati i Odluka o koeficijentima za obračun plaće u upravnim tijelima Grada Đurđevca i Gradskoj knjižnici te promjena poslovne banke. Cjelokupni Dnevni red nalazi se u prilogu...

   

Čemu uopće služi Gradsko vijeće?

Đurđevac - Uprava

Centrum mundi LudbregDanas se u Ludbregu slavi Dan centra svijeta i tom će prilikom predstavnici Grada Ludbrega i Grada Đurđevca potpisati Povelju o prijateljstvu dvaju gradova, a pločica novog grada prijatelja postavit će se na “krugove zemaljske”. Ne, nije prvoaprilska šala, iako tako izgleda, jer na službenim web stranicama Grada Đurđevca nema nikakve vijesti/obavijesti o tome, a ako želite prisustvovati tom činu, donosimo vam Program današnjeg događanja.

 

Ipak izmijenjena odluka o komunalnoj naknadi

Đurđevac - Uprava

10 sjednica GV 23032015Iskazano nezadovoljstvo malih i velikih poduzetnika na razrezani iznos komunalne naknade, sudeći po jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, ipak je urodilo plodom. Novom odlukom izmjenila se i dopunila Odluka o komunalnom redu te je tako firma Haas, koja je podigla najviše prašine zbog visine naknade, umjesto razrezanog koeficijenta 5 namjene za poslovni prostor ovom odlukom joj je određen koeficijent 3. Promijenjena je i odluka kojom se određuje da je mala tvrtka ona koja ima do 10 zaposlenih, umjesto dosadašnjih 5 zaposlenih.

   

Stranica 2 od 6

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 659 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..