Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Uprava

Sazvana je 10. sjednica Gradskog vijeća

Đurđevac - Uprava

grb djurdjevacZa ponedjeljak 23. ožujka 2015. sazvana je 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca. Na njoj će se raspravljati o izmjenama i dopunama proračuna za 2015. godinu, razmatrati će kako se održavala i gradila komunalna infrastruktura u prošloj godini, kako će se poticati poduzetništvo itd. Najaktualnija točka dnevnog reda je donošenje odluke o dopunama Odluke o komunalnoj naknadi.

 

Začudna lakoća postojanja

Đurđevac - Uprava

Lacković ŽeljkoProšli tjedan je Ured gradonačelnika Željka Lackovića poslao poziv za "Kavu s medijima", a razlog sazivanja je bilo predstavljanje stručnog suradnika zaposlenog u Turističkoj zajednici Grada Đurđevca. Već po ustaljenoj proceduri pozivanja mi nismo dobili poziv, ali na gradonačelnikovu žalost, dobro smo obaviješteni.

 

Dobitnici Javnih priznanja Grada Đurđevca

Đurđevac - Uprava

grb djurdjevacGradsko vijeće Grada Đurđevca jučer je prihvatilo prijedloge o dodjeli javnih priznanja Grada Đurđevca, te će se povodom obilježavanja Dana Grada Đurđevca, 23. travnja 2015. godine dodijeliti javna priznanja: Zlatna plaketa „Sveti Juraj“ Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom ĐurđevacNagrada za životno djelo gospođi Barbari Fuček-Leško iz Đurđevca, Povelja Grada Đurđevca gospođi Anđeli Kožarić iz Đurđevca, gospodinu Zdravku Patačku iz Đurđevca, Ekološkom društvu Đurđevac i Sportsko-kulturnoj udruzi „Peski“ Đurđevac.

   

Unatoč i usprkos - sjednica Gradskog vijeća

Đurđevac - Uprava

st georgZa petak, 20. veljače, sazvana je 9. Sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca. Unatoč i usprkos mišljenju gradonačelnika Željka Lackovića, koje nam je poslao elektroničkom poštom, da se ne objavljuju materijali za sjednice, mi ih objavljujemo. Dobra praksa jedinica lokalne samouprave je objavljivanje materijala za sjednice sa svim prijedlozima, za što je dobar primjer naša Županija koja to objavljuje na svojim internet stranicama.

 

Novi cjenik za odvoz komunalnog otpada

Đurđevac - Uprava

otpad odvozKomunalne usluge Đurđevac d.o.o. planiraju uvođenje novih tehnologija u sustav odvoza otpada kojim bi se omogućio pravedniji i točniji obračun usluge odvoza i zbrinjavanja otpada. Kako bi novi planirani sustav bio funkcionalan Komunalne usluge Đurđevac su morale uskladiti cjenik. Obavještavamo Vas da od 01.01.2015. godine vrijedi novi CJENIK USLUGE ODVOZA I ZBRINJAVANJA OTPADA ZA GRAD ĐURĐEVAC na koji je ishođena suglasnost gradonačelnika.

   

Bahato i bezobrazno

Đurđevac - Uprava

Zeljko LackovicAnonimka iz gradske uprave: Iz straha za radno mjesto morali smo, a ne htjeli dati 100 kuna. “Dostavljam vam dopise koji su poslani gradskim tvrtkama od strane gradske uprave, a zapravo našeg gradonačelnika. Iz njih vam je vidljivo da je to jedan ‘interesantan’ način prikupljanja i izražavanja humanosti, odnosno prisiljavanja na nju. Iz straha za svoje radno mjesto i odnos prema nama morali smo, a ne htjeli, dati po 100 kuna. (Izvor: www.vecernji.hr)

 

Sazvana 8. sjednica Gradskog vijeća

Đurđevac - Uprava

Grb Grada ĐurđevcaOsma sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca, zakazana za 18. prosinca, posljednja je u ovoj godini i krajnji je rok za donošenje proračuna. Iako je gradonačelnik trebao utvrditi prijedlog proračuna i projekcije te ih podnijeti predstavničkom tijelu na donošenje do 15. studenoga, odnosno, još na prošloj sjednici Gradskog vijeća, on se tada ispričao na nepridržavanju rokova. Jedan od razloga je bio i prenošenje osnivačkih prava za Osnovnu školu sa Županije na Grad Đurđevac, jer tada još nije postojala suglasnost nadležnog Ministarstva.

   

Selima 100%-tno povećanje komunalne naknade

Đurđevac - Uprava

Grb grada ĐurđevcaNa sedmoj sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati u petak 21. studenog, donosi se odluka o povećanju komunalne naknade koja bi se trebala primjenjivati od početka iduće godine. Grad Đurđevac je do sada imao tri komunalne zone, dvije za sam grad, a treća su bila sva okolna naselja. Novom odlukom se ukida treća zona koja postaje druga, a svi koji su bili u drugoj, prelaze u prvu komunalnu zonu. Prema predloženom, komunalna naknada bi se povećala od 25%-50% u gradu i 100% u prigradskim naseljima.

 

Netransparentna gradska uprava

Đurđevac - Uprava

zavist zlobaImamo pravo na dobru upravu. Transparentnost i odgovornost lokalne i regionalne samouprave predstavlja minimum koji imamo pravo očekivati od onih koje smo izabrali da nas predstavljaju i obnašaju vlast. Naša je pak odgovornost, kao građana i građanki da ih pratimo i ukazujemo na manjkavosti i prostore poboljšanja.

   

Nagrada za iznimne rezultate u sportu

Đurđevac - Uprava

Sportasi Gradonacelnik 2014 015Danas je u Gradskoj vijećnici održan prijem za sportaše grada Đurđevca koji su postigli iznimne rezultate na državnoj i međunarodnoj razini natjecanja. Dočekao ih je gradonačelnik Željko Lacković koji je sa njima proveo kraće vrijeme u razgovoru o njihovim uspjesima te im je dao podršku poželjevši im još mnoge sportske uspjehe. Zbog svojih postignutih uspjeha, a samim time i promocije svog grada, gradonačelnik je u ime Grada svakom sportašu dodjelio poklon pakete i nagradu od 1.000,00 kuna.

 

Koprivničko smeće u Đurđevcu

Đurđevac - Uprava

zavist zlobaGrađani Koprivnice ne trebaju brinuti, neće im se dogoditi napuljski scenarij. Naime, predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb kazala je kako je nakon deložacije Komunalca s Piškornice pronađeno rješenje za odlaganje otpada s koprivničkog područja. - Grad Đurđevac odobrio nam je da u sljedećih 30 dana možemo odvoziti i odlagati otpad na odlagalištu otpada Peski u Đurđevcu. Željela bih ovom prilikom zahvaliti gradonačelniku Đurđevca Željku Lackoviću što nam je to omogućio - rekla je Maja Hleb.

   

Stranica 3 od 6

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 378 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..