Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Uprava

Sazvana 4. sjednica Gradskog vijeća

Đurđevac - Uprava

Grb DjurdjevacZa danas je sazvana 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca. Na dnevnom redu je devet točaka, a počet će donošenjem odluke o novim gradskim porezima, izmjenama Odluke o komunalnom redu, o kreditiranju studenata, zatim prodaji i kupovini nekretnina i još neke točke koje možete vidjeti u nastavku. Najinteresantnija za poduzetnika je 1. točka u kojoj se predlaže da se porez za korištenje javnih površina za 2014. godinu umanjuje za 50%.

 

Grad sufinancira nabavu udžbenika

Đurđevac - Uprava

knjiga crvGrad Đurđevac sufinancirat će troškove nabave knjiga za učenike osnovne i srednjih škola koji imaju prebivalište na području Grada Đurđevca. Nabava knjiga sufinancirat će se u iznosu od 500,00 kuna po učeniku, a roditelji učenika, najkasnije do 30. srpnja 2014. godine moraju u Gradsku upravu Grada Đurđevca, S. Radića 1, dostaviti popunjen obrazac s potrebnim podacima, koji se nalazi u nastavku.

 

Sazvana 3. sjednica Gradskog vijeća

Đurđevac - Uprava

grb djurdjevacDanas, u ponedjeljak 07.07.2014., održat će se 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca sa 46 točaka dnevnog reda. Kompletni materijali za ovu sjednicu broje oko 480 stranica, a najznačajnija točka je svakako prijedlog proračuna za ovu godinu. Ništa manje značajne nisu niti točke glede investicija u komunalnu infrastrukturu na području grada i okolnih naselja. Unatoč povećanju naknade od rente i dalje se ne odustaje od prodaje hostela u Prvić Luci, a cijena će se smanjivati za 300.000 kuna sve do prodaje.

   

Kadrovski problemi i rješenja

Đurđevac - Uprava

Crkva Sv Jurja Djurdjevac 06122013 00001Našem gradonačelniku baš i nisu naklonjene zvijezde koje bi mu morale pomoći prilikom kadroviranja u Gradskoj upravi i gradskim poduzećima. Smjene, otkazi i privremeni kadrovi na rukovodećim mjestima obilježavaju mandat Željka Lackovića kao gradonačelnika kojem nikako ne uspijeva tu kadrovsku trakavicu privesti kraju i zatim se posvetiti razvoju Đurđevca. Tako je i nedavno imenovana (nije tome prošlo niti pola godine) pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Marijana Zlatec dala ostavku na to mjesto i više ne radi u Gradskoj upravi.

 

Voda će poskupjeti za više od 50 %

Đurđevac - Uprava

poglavarstvoIgnoriranje postojanja neovisnih medija od strane Grada Đurđevca, nastavlja se. Kako ovo nije prvi puta, možemo zaključiti da gradonačelniku Željku Lackoviću ne odgovara da naš grad ima portal koji nije ovisan o vlasti, no, to više govori o njemu nego o nama. Posljednji primjer je nepozivanje na konferenciju za novinare, koja je održana jučer, povodom posjeta župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa, a povod posjeta bio je vezan na vodoopskrbna područja. Uglavnom, Đurđevac koji ima cijenu vode 6 kuna po kubiku morat će podići cijenu na 9-10 kuna po kubiku, odnosno, više od 50 posto.

   

Javna priznanja Grada Đurđevca

Đurđevac - Uprava

JIMG 7844učer, 23. travnja, Đurđevčani su slavili svog nebeskog zaštitnika Svetog Jurja, Dan grada Đurđevca i njegov imendan. Tom prilikom održana je svečana sjednica povodom Dana grada kojoj su se odazvali brojni gosti: saborski zastupnik Darko Ledinski, župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, predstojnica Ureda državne uprave u KKŽ Elizabeta Repić Perković, zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Đurđica Ištef Benšić, potpredsjednik Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije Zlatko Barila, zamjenik gradonačelnice grada Koprivnice Mišel Jakšić, zamjenik gradonačelnika grada Križevaca Tomislav Katanović, općinski načelnici susjednih općina, te počasni građanin Grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije, general Mladen Markač.

 

Konstituirano je Gradsko vijeće

Đurđevac - Uprava

Konstituiranje GV 10042014 016Danas je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Đurđevca, a od 15 članova Gradskog vijeća devetero ih je s nezavisne liste koju je predvodio Željko Lacković, tri iz HDZ-a, dva iz SDP-a i jedan iz HNS-a. Za predsjednika GV imenovan je Marijan Ružman uz potporu osmero vijećnika iz redova nezavisne liste, dok je oporbenih šest članova Vijeća bilo protiv.

   

Poziv za dostavu prijedloga

Đurđevac - Uprava

grb djurdjevacU povodu Dana Grada Đurđevca, 23. travnja 2013. godine, dodjeljuju se javna priznanja Grada Đurđevca: Počasni građanin Grada Đurđevca, Zlatna plaketa "Sveti Juraj", Nagrada za životno djelo i Povelja Grada Đurđevca, te je iz tog razloga raspisan Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Đurđevca koji je, 31. ožujka 2014., uputio Željko Car, povjerenik Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika. U nastavku pročitajte uvjete i rokove za dostavu prijedloga:

 

Gradska uprava - novo radno vrijeme

Đurđevac - Uprava

grb djurdjevacGradonačelnik Đurđevca Željko Lacković danas ujutro i službeno je preuzeo gradonačelničku dužnost u Gradu Đurđevcu, sa njegovim dolaskom mijenja se i radno vrijeme upravnih tijela u Gradu Đurđevcu. Od 1. travnja 2014. započet će s novim rasporedom radnog vremena koje će biti u vremenu od 8,00 do 16,oo sati svakog radnog dana, od ponedjeljka do petka, uz obrazloženje da je do promjene rasporeda dosadašnjeg radnog vremena došlo radi što boljeg pristupa Gradske uprave građanima. 

   

Nema vraćanja sudova u Đurđevac

Đurđevac - Uprava

Opcinski sud DjurdjevacMinistar pravosuđa Orsat Miljenić danas, 26. veljače je odradio već dugo obećavani posjet Koprivnici. Tom je prilikom obišao koprivničku Palaču pravde te odgovorio na novinarska pitanja, ali je prisustvovao i sastanku s predstavnicima Grada Koprivnice te predsjednicima političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću. "Ovaj posjet Koprivnici već se dugo dogovara, a cilj mu je bio da dođem vidjeti novu zgradu suda, uvjete rada te da na neki način dam podršku i sudovima ovdje, koji rade dobar posao, te Gradu koji je napravio odličan posao što se tiče smještaja. A uz to, s obzirom da smo u međuvremenu krenuli i u reorganizaciju, ovdje sam da odgovorim i na pitanja vezana uz tu temu - objasnio je svrhu svoga posjeta ministar Miljenić."

 

Obavijest vlasnicima parcela uz ceste

Đurđevac - Uprava

traktorObzirom na skori početak poljoprivrednih radova te problema koji nastaju prilikom oranja, sijanja i drugih poljoprivrednih radova na parcelama koje se nalaze uz javne ceste kojima upravlja Županijska uprava za ceste, Županijska uprava za ceste (ŽUC) obavještava stanovnike grada Đurđevca i okolnih prigradskih naselja o propisanim ograničenjima u Zakonu o cestama. OBAVIJEST VLASNICIMA / KORISNICIMA PARCELA UZ JAVNE CESTE Temeljem čl. 45 Zakona o cestama (NN 84/11, 22/13, 54/13, 148/13) radi zaštite javne ceste i sigurnosti prometa na njoj, na javnoj eesti i njenom zaštitnom pojasu između ostaloga zabranjeno je:

   

Stranica 4 od 6

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 399 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..