Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Uprava

Legalizacija objekata u naselju Stiska

Đurđevac - Uprava

Veljko Kajtazi 17022014Povjerenik Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Đurđevca Željko Car, dipl. iur., sastao se danas, 17. veljače 2014. godine, sa saborskim zastupnikom gospodinom Veljkom Kajtazijem, predstojnikom Ureda Kluba zastupnika nacionalnih manjina Nedeljkom Bjelajac i predstavnicima romske nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji i gradu Đurđevcu. Tema sastanka je bila legalizacija objekata u naselju Stiska.

 

Izabran povjerenik za Grad Đurđevac

Đurđevac - Uprava

grb djurdjevacVlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici donijela Rješenje o istovremenom raspuštanju Gradskog vijeća Grada Đurđevca i razrješenju gradonačelnika Grada Đurđevca i njegove zamjenice. Istovremeno se raspustilo Gradsko vijeće Grada Đurđevca i razrješio gradonačelnik Grada Đurđevca i njegova zamjenica koja je izabrana zajedno s njim. Vlada RH imenovala je Željka Cara, posebnim rješenjem, povjerenikom Vlade Republike Hrvatske u Gradu Đurđevcu za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Đurđevca.

 

Da li je Prijedlog proračuna realan?

Đurđevac - Uprava

moneyProračun Grada Đurđevca nije prihvaćen na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, jer oporbeni vijećnici HDZ-a, SDP-a i HNS-a smatraju da je nerealno planiran. Naime, sa ovogodišnjeg proračuna od nekih 27 milijuna, gradonačelnik je za iduću godinu isplanirao 46 milijuna proračunskih sredstava, a na tom nivou su i planovi za slijedeće dvije godine. Uvidom u predloženi proračun vidimo da se ovo povećanje uglavnom oslanja na prodaju imovine, novo kreditno zaduženje i pomoći iz inozemstva (EU fondovi) i subjekata unutar općeg proračuna (Država, Županija).

   

Zagrebački otpad u Đurđevcu?

Đurđevac - Uprava

rtl Lackovic otpad 28112013Grad Đurđevac se ponudio da preuzme zagrebački otpad koji bi završio na njegovom legalnom odlagalištu. I uz to bi dobro zaradili. "Koja će to konačno cijena biti, to ne bih sad unaprijed prije nego se dvije strane dogovore", kazao je danas gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković. No, otpad je atraktivan i zagrebačkom otpadnom gigantu, privatnoj tvrtki CIOS. "Vidjet ćemo tko je jeftiniji pa ćemo sukladno tome i postupiti. Mislimo da ćemo u idućih dva tjedna riješiti taj problem", smatra Lacković. Izvor: www.rtl.hr  

 

Organiziran je prijevoz za Vukovar

Đurđevac - Uprava

vukovar grobljeGrad Đurđevac po prvi puta se aktivno uključuje u obilježavanje godišnjice Pada Vukovara sudjelovanjem u Koloni sjećanja za Vukovar koja će se i ove godine održati 18. studenoga u Vukovaru. Grad je organizirao prijevoz autobusima na dan obilježavanja s polaskom u 5,30 sati s Trga svetog Jurja, a u organiziranje i odlazak u Vukovar aktivno su uključene sve gradske udruge.

   

Nejasnoće kod donošenja Statuta vrtića

Đurđevac - Uprava

GV 05112013Na sjednici Gradskog vijeća, koja je održana u utorak, nije bilo nekih „iznenađenja“, sve točke su prihvaćene jednoglasno, osim one o prodaji nekretnina, gdje su članovi SDP-a glasovali protiv, zbog, kako je kazala Milica Fuček, preniske procjene vrijednosti stanova koji idu u prodaju. Međutim, tijekom izglasavanja novog Statuta Dječjeg vrtića „Maslačak“ došlo je do zanimljivih rasprava. Vijećnicima je dostavljen prijedlog novog Statuta, ali uz njega nisu dobili na uvid onaj stari, pa su postavljali pitanja što je sve promijenjeno u novom u odnosu na stari.

 

Sazvana 4. sjednica Gradskog vijeća

Đurđevac - Uprava

grb djurdjevacSazvana je četvrta sjedica Gradskog vijeća koja će se održati u utorak 05. studenog 2013. u 16,00 sati. Raspravljat će se o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Đurđevca, prodaji stanova, zemljišta i poslovnih prostora koji su u vlasništvu Grada, ukidanju plaćanja male škole, promjeni Statuta vrtića, preuzimanju i kupnji poslovnih udjela u trgovačkom društvu Komunalne usluge Đurđevac d.o.o. Đurđevac itd.

   

3. sjednica Gradskog vijeća sa prilozima

Đurđevac - Uprava

grb djurdjevacNakon proteka skoro pa tri mjeseca, konačno je sazvana i 3. sjednica Gradskog vijeća. Dnevni red sadrži 26 točaka o kojima će se, obzirom na predloženo, vjerojatno žustro raspravljati. Konačno ćemo biti upoznati sa stvarnim dugovanjima Grada, ali i sa prijedlogom kako ih pokriti. Predloženo je i ukidanje povlastice za plačanje komunalne naknade, čime će, oni najsiromašniji, biti najviše pogođeni (Točka 21.). Ukoliko ste željni proučavanja materijala za sjednicu, možete ih vidjeti u nastavku teksta, a priloženi su iza svake točke Dnevnog reda.

 

Tko pod drugim jamu kopa...

Đurđevac - Uprava

IMG 0942Jučer je u Dječjem vrtiću Maslačak bilo burno. Nakon što su djelatnici Grada detaljno fotografirali ured ravnateljice promijenjene su i brave, a zaposlenici su konačno saznali da je v.d. ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica, odgojiteljica u vrtiću. Ovom je događaju prethodila suspenzija sa radnog mjesta ravnateljice vrtića, Gabrijele Golub, a odluka je bila donesena prošli petak kada je održano Upravno vijeće vrtića. Prema ukupnom razvoju dosadašnjih događaja oko vrtića, slutimo da ova priča neće imati sretan kraj. Samo je pitanje za koga?

   

"Pokazivanje mišića"

Đurđevac - Uprava

Pokazivanje mišićaKada se na službenim stranicama pojavila obavijest pod naslovom „Ispravak netočnog i nepotpunog sadržaja informacije u emisiji Kronika tjedna“ ostali smo pomalo začuđeni. Prije svega jer se ispravak javno objavljuje u mediju koji nema dodirnih točaka sa onim koji objavljuje Kroniku tjedna (Podravski radio), a zatim što se objavljuje prije nego što je on objavljen u mediju kojeg se tiče. Moguće obrazloženje toga bi bila pretpostavka da će Radio odbiti objaviti ispriku, pa eto, "nek se zna što mi mislimo".

 

Vrtić i "transparentnost" rada Grada

Đurđevac - Uprava

Poziv za anketu u vrticu 02092013Transparentnost rada Gradske uprave i gradonačelnika Željka Lackovića je izgleda bila aktualna samo u predizbornoj kampanji. Svi znamo da se tada daju mnoga obećanja, ali ih očito treba prihvaćati s rezervom, jer se ona trebaju dokazati kod sprovođenja u djelo, a jednom takvom primjeru „transparentnosti“ imao sam priliku osvjedočiti se osobno. Možda će se nekome činiti da ovom primjeru pridajem preveliku važnost, no, molim Vas da u nastavku pažljivo i s razumijevanjem pročitate o čemu se zapravo radi i prepuštam Vas vlastitim zaključcima. 03.09.2013. u 16,26 h - Kako je u tekstu navedena pogrešna činjenica, molimo Vas da do kraja pročitate tekst, gdje stoji ispravak.

   

Stranica 5 od 6

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 409 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..