Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Uprava

Smijenjen Blažok. Na redu je Mesić?

Đurđevac - Uprava

Zeljko LackovicDirektor „Komunalija“ Marijan Blažok je smijenjen , a kao v. d. imenovan je Slavko Aušperger. O tome je na konferenciji za novinare, koja je održana u petak 16. kolovoza, izvijestio gradonačelnik Željko Lacković. Ova odluka donesena je na Skupštini društva, nakon što je gradonačelnik Željko Lacković razriješio dužnosti predstavnike Grada u Nadzornom odboru „Komunalija“, Ivana Topolčića i Vladu Repa. Prema njegovom objašnjenju do smjena je došlo zbog nepravilnosti u radu, jer se ispostavilo da je Topolčić privatno, a i njegova tvrtka „Đurđevčanka“, "Komunalijama" i "Komunalije-plinu" dužan oko 100.000 kuna, od čega je privatni dug oko 4.200 kuna.

 

Druga sjednica Gradskog vijeća

Đurđevac - Uprava

Gradsko vijece 19072013 00036Sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca, koja je održana u petak 19.07.2013., započela je prihvaćanjem dopuna dnevnog reda točkama: Donošenjem Zaključka o davanju suglasnosti gradonačelniku Grada Đurđevca za pokretanje postupka javne nabave za rekonstrukciju i prenamjenu tavanskog prostora Dječjeg vrtića „Maslačak“ Đurđevac i Pitanja članova Gradskog vijeća. Ujedno su vijećnici HDZ-a i SDP-HNS-HSU, na prijedlog Milice Fuček, većinom glasova izglasali izostavljanje točke 7., 8. i 9. s dnevnog reda.

 

Ode nam i gruntovnica

Đurđevac - Uprava

Gruntovnica_obavijestNa konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća, prijedlogu vijećnika HDZ-a da se u dnevni red uvrsti točka Pitanja gradonačelniku, oštro se suprotstavio gradonačelnik Željko Lacković, ali je ona ipak prihvaćena. Tada mu je vijećnik Vlado Rep postavio pitanje: Što je sve poduzeo za ostanak gruntovnice u Đurđevcu pošto su ponovo počele priče da odlazi iz Đurđevca do kraja ovog mjeseca? Odgovorio mu je „da je poslao jedno pismo u Ministarstvo pravosuđa“ uz čuđenje odakle takove informacije(?). Dragi sugrađani, grad Đurđevac je ostao i bez gruntovnice, a otkuda nam informacije? Pogledajte fotografiju.

   

Krenulo se sa smanjivanjem plaća

Đurđevac - Uprava

dsko_vijece_20062013_035Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca, koja je održana 20. lipnja 2013.,  donijela je brojne promjene. Za predsjednicu je izabrana Kristina Benko Markovica sa liste birača Željka Lackovića, dok je za njenu zamjenicu izabrana Milica Fuček iz SDP-a. Drugi zamjenik predsjednice nije izabran jer je to ponuđeno mjesto HDZ odbio. Obzirom da je nezavisnih vijećnika šest, a SDP-ovih i HDZ-ovih po pet, očito će biti nužna „neprincipijelna koalicija“ kako bi se mogle donositi pravovaljane odluke.

 

Novi gradonačelnik stupio na dužnost

Đurđevac - Uprava

grb_djurdjevacDanas, 10.06.2013., izvršena je primopredaja funkcije gradonačelnika između dosadašnjeg, Slavka Gračana i novog, Željka Lackovića. Ovime počinje „vladavina“ nezavisnog kandidata, koji je, kako saznajemo, već poduzeo neke korake i uveo novosti u upravljanju gradom. Tako je za svog savjetnika za turizam odabrao, nama već poznatog, Marijana Ružmana, koji je svojevremeno dao ostavku na dužnost predsjednika Turističke zajednice. Obzirom da je novi gradonačelnik automatizmom preuzeo predsjedavanje Turističkom zajednicom Područja đurđevačke Podravine, vjerujemo da mu treba pomoć, jer to više nije samo TZ Grada Đurđevca, već su u njoj i neke okolne općine.

   

Svečano obilježen Dan grada

Đurđevac - Uprava

Dan_Grada_23042013_0001Jučer je svečano proslavljen Dan grada Đurđevca, a počeo je polaganjem vijenaca na Trgu hrvatske mladosti i Gradskom groblju svim palim braniteljima u Domovinskom ratu. Na svečanoj svetoj misi u županoj crkvi sv. Jurja, uz koncelebraciju župnika Ozrena Bizeka, misu je predvodio bivši đurđevački župnik Izidor Ferek. Svečanoj sjednici u Domu kulture, povodom Dana grada, bili su prisutni brojni gosti iz susjednih i prijateljskih gradova i općina, ali i počasni građanin Grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije, general Mladen Markač.

   

Stranica 6 od 6

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 657 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..