Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Razno

Obilježena 25. obljetnica podravskih braniteljskih postrojbi

Đurđevac - Razno

Branitelji postrojavanje 22102016 058Povodom proslave 25-te obljetnice podravskih braniteljskih postrojbi na Gradskom groblju kod Križa života, u subotu 22. Listopadada 2016., položeni su vijenci u spomen na sve poginule i nestale branitelje te za sve pokojne. Vijence je položio izaslanik predsjednice RH general pukovnik Marijan Mareković zatim delegacije Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane, Ministarstva hrvatskih branitelja, Koprivničko-križevačke županije, Grada Đurđevca, delegacija braniteljskih postrojbi, HVIDRA-e RH i HVIDRA-e Đurđevac, Koordinacija Udruga proizišlih iz Domovinskog rata te članovi obitelji poginulih branitelja.

 

12. Rotary bal Rotary Cluba Koprivnica u Đurđevcu

Đurđevac - Razno

Rotary bal 2016U hotelu Picok Đurđevac u petak, 21. listopada 2016. godine s početkom u 19,00 sati  održat će se 12. po redu Rotary bal Rotary Cluba Koprivnica u korist stipendiranja talentiranih učenika koprivničke i đurđevačke gimnazije. U sklopu bala organizirana je prodajna aukcija slika eminentnih hrvatskih umjetnika koji su svoje umjetničke radove donirali za potrebe bala, a sredstva koja se aukcijom prikupe bit će namijenjena stipendiranju talentiranih učenika slabijeg imovinskog stanja koprivničke Gimnazije „Fran Galović“ i đurđevačke Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva.

 

Obilježavanje 25-te obljetnice podravskih braniteljskih postrojbi u Đurđevcu

Đurđevac - Razno

Plakat obljetnice branitelji 2016Grad Đurđevac, Općine Pitomača, Virje, Novo Virje, Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete, Gola, Molve, Koprivničko-križevačka županija te Turistička zajednica grada Đurđevca poziva sve branitelje, sudionike Domovinskog rata i obitelji poginulih branitelja, te sve žitelje Podravine na obilježavanje 25. obljetnice podravskih braniteljskih postrojbi u Đurđevcu u subotu 22. listopada na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu s početkom u 14,45 sati.

   

Donacija HNS-a Đurđevac potrebitima

Đurđevac - Razno

Donacija HNS 17102016I ove godine, 17. listopada, obilježavamo Svjetski dan borbe protiv siromaštva s posebnim naglaskom na prehrambene resurse. Danas gotovo polovica čovječanstva živi u ekstremnom siromaštvu, a gladuje svaki 8. stanovnik ili cca 870 mil. osoba. Danas u Hrvatskoj, prema nekim podacima, ispod statističke granice siromaštva, živi petina građana. Poznata izreka je: „Siromašni ne umiru od gladi zato što ih čovječanstvo ne može prehraniti, nego zato što ne može nasititi bogate“.

 

Priznanje profesorici Ireni Tišljar za dostignuće u zaštiti okoliša u 2016. godini

Đurđevac - Razno

Irena Tišljar Nakon raspisanog natječaja Ministarstva zaštite okoliša i prirode za dostignuća u zaštiti okoliša u 2016. godini Povjerenstvo za dodjelu priznanja i nagrada odlučilo je dodijeliti priznanje profesorici Ireni Tišljar za doprinos razvoju sustava zaštite okoliša i održivog razvoja u odgojno-obrazovnom procesu gdje pojedinci unutar odgojno–obrazovnih ustanova svojim aktivnostima ili projektima iz zaštite okoliša promiču održivi razvoj.

   

Bogata "Jesen v Djurdjevcu"

Đurđevac - Razno

Jesen v Djurdjevcu 2016Likovnom kolonijom je ove subote započela "Jesen v Đurđevcu", a nastavlja se već u srijedu "Čajem i razgovorom" sa Brunom Šimlešom u Gradskoj knnjižnici. Ostala događanja tijekom mjeseca listopada i studenog možete vidjeti u nastavku, a nije ih malo. Ima pomalo svega i sigurno će te naći nešto što vas interesira i što želite vidjeti, a najbolje bi bilo da posjetite sva događanja redom ;)

 

Održani 18. Dani voća u Đurđevcu

Đurđevac - Razno

18. Dani voća Đurđevac 01102016 Svečano otvorenje manifestacije 18. Dani voća, na Trgu Svetog Jurja u Đurđevcu, privuklo je mnoštvo posjetitelja, ali nažalost ne kao prijašnjih godina. Ove se godine predstavljalo 50-tak izlagača, što je također manji broj nego do sada. Prigodnim govore održali su gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, dožupan Darko Sobota te zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak koji je i otvorio ovu manifestaciju.

   

18. Dani voća u Đurđevcu - program

Đurđevac - Razno

Pozivnica Dani voća 2016Dani voća Koprivničko-križevačke županije su manifestacija koja već osamnaestu godinu za redom okuplja županijske proizvođače voća i voćnih prerađevina u cilju njihove promocije i edukacije kako bi bili što konkurentniji na domaćem tržištu i tržištu Europske unije. Ovogodišnji Dani voća održat će se u petak i subotu 30. rujna i 01. listopada 2016. godine. Predavanja stručnog skupa će se održati prvog dana manifestacije u petak 30. rujna u Starom gradu u Đurđevcu s početkom u 17,00 sati.

 

Europski tjedan mobilnosti na đurđevački način

Đurđevac - Razno

Europski tjedan mobilnosti Godine 2000. pokrenut je dan bez automobila kao europska inicijativa. To je bila prilika gradovima da pokažu brigu o zaštiti okoliša. Tijekom jednog dana, tj. 22. rujna, lokalne vlasti predstavile su svoja gradska središta u drukčijem svjetlu ograničavanjem prometa motornih vozila, poticanjem korištenja održivih prijevoznih sredstava i podizanjem svijesti o utjecaju izbora prometala na okoliš. Slijedom uspjeha dana bez automobila, EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI održava se od 16. do 22. rujna svake godine.

   

Europski tjedan mobilnosti

Đurđevac - Razno

Europski tjedan mobilnosti 2016Svake godine od 16. do 22. rujna, u Europi se obilježava najveći događaj posvećen održivoj urbanoj mobilnosti. Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca se tradicionalno svojim aktivnostima uključuje u obilježavanje Europskog tjedna kretanja. Europski tjedan kretanja manifestacija je u organizaciji Europske unije, Environment DG, s ciljem da se potakne javna svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova.

 

Najprije očistiti pred svojim pragom

Đurđevac - Razno

Smeće 07092016Grad Đurđevac bi želio razvijati turizam, a u centru grada (Poslovni centar) nije u stanju dovesti u red problem s kontejnerima za otpad. Ovo što smo jučer zatekli nije nikakva iznimka, jer već dulje vrijeme pratimo što se događa sa tim smećem. Imali smo jednom priliku prisustvovati iskrcavanju smeće iz automobila izvjesne gospođe na hrpu pokraj kontejnera, koja očito nije stanovnik Poslovnog centra.

   

Stranica 4 od 11

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 400 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..