Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Razno

Sigurno u školu s HAK-om

Đurđevac - Razno

Sigurno ušskolu s HAK-om 2016.Na Trgu Sv. Jurja u Đurđevcu, Auto klub Đurđevac i Policijska Postaja Đurđevac danas us proveli tradicionalnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om 2016.“ koja se odnosi na vježbu spretnosti upravljanja dječjim prometalima, u kojoj su sudjelovali prvi razredi Osnovne škole „Grgura Karlovčana“ iz Đurđevca te najstarija dobna skupina djece Dječjeg vrtića „Maslačak“ iz Đurđevca.

 

Zabranjeno pušenje zatvorilo Glazbeno ljeto u Đurđevcu

Đurđevac - Razno

Zabranjeno pusenje 03092016Ovogodišnje Glazbeno ljeto u Đurđevcu završilo je nastupom grupe Zabranjeno pušenje koja je u subotu dobro zabavila i rasplesala sve okupljene na Trgu sv. Jurja. Zabranjeno pušenje je jedna od najpopularnijih punk - rock grupa iz Bosne i Hercegovine koja je nastala 1980. godine u Sarajevu kao klasičan "garage" bend sastavljen od srednjoškolaca koji su zajedno išli u sarajevsku II. gimnaziju i dijelili istu ulicu. Njihova lirika i muzika su na najrealniji način prikazivali život u Sarajevu tokom osamdesetih godina. 

 

Marijan Harč iz Križevaca pobjednik u obaranju ruke

Đurđevac - Razno

Obaranje ruke 03092016 031Natjecanje u obaranju ruke (Megdan muscle tournament) održano je odmah poslije ispijanja pive na Glazbenom ljetu u Đurđevcu. Prilično interesantno je bilo u kategoriji žena u kojoj su sudjelovale četiri natjecateljice, a apsolutna pobjednica je prvakinja Mihaela Kogl. U muškoj ekipi je, od ukupno 19 natjecatelja u obaranje desne ruke, pobijedio Marijan Harč iz Križevaca. Domaće snage su pružile snažan otpor, ali im je očito nedostajalo iskustva u ovakovim natjecanjima. Njima za utjehu, najavljeno je osnivanje kluba u Đurđevcu te će moći početi sa treninzima.

   

Miroslav Novosel je najbrži u ispijanju pive

Đurđevac - Razno

Ispijanje pive 03092016 040Glazbeno ljeto u Đurđevcu obogaćeno je natjecanjem u brzinskom ispijanju pive (Megdan beer tournament), a jučer je, na Trgu sv. Jurja, održano finale nakon kvalifikacija održanih u petak . Tom prilikom su brojni ljubitelji piva i znatiželjnici imali priliku vidjeti kako brzo 20 kandidata mogu ispiti pola litre piva. U trećem krugu "borilo" se osam kandidata, a pobjednik je  Miroslav Novosel koji je pola litre pive popio za 3,36 sekundi.

 

Djeca i roditelji uživali u igrama na Starom gradu

Đurđevac - Razno

Dječja alka i stari sportovi 03092016

Ispred utvrde Stari grad danas se održavalo natjecanje djece u starim sportovima i dječjoj alki. Stari sportovi su započeli traženjem jabuka u sijenu, nakon toga prenošenjem kocenja, tjeranjem kotača (auto gume) i završno, prenošenje jaja u žlici, dok je zadnja igra bila dječja alka. Bilo je smijeha, veselja i pokoja suzica, ali sve je to dio dječje igre. Pobjednici su dobili prigodne poklone, a svi natjecatelji majice.

   

Poziv za iskazivanje javnog interesa – obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge radija

Đurđevac - Razno

mikrofonPozivaju se udruge civilnog društva, znanstvene, kulturne, sportske, strukovne, vjerske, obrazovne, humanitarne udruge i institucije kao i ostale zainteresirane pravne i fizičke osobe s područja grada Đurđevca koji je naveden u Pozivu za iskazivanje javnog interesa – obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge radija da dostave pisano očitovanje o iskazu javnog interesa. Interes javnosti iskazuje se za djelovanje radijskog kanala kao elektroničkog medija, a ne za određenog nakladnika. Rok za dostavu iskazivanja interesa je 18. srpnja 2016. godine, zaključno do 12 sati. Link: Poziv 

 

Veliki propust u izgradnji parkirališta

Đurđevac - Razno

Parking iza tržnice 2016Iza gradske tržnice u tijeku je izgradnja parkirališta veličine 3000 m2 u vrijednosti od 413.000 kuna, uz obrazloženje da će se tijekom sajmenog dana (četvrtkom) ovdje premjestiti prodavači tekstila te će tako biti mjesta za parkiranje iza Obrtničkog doma. Današnjim uvidom u tijek radova odmah smo zapazili veliki propust u izgradnji parkirališta. Da li je projektant pogriješio ili pak možda niti nema projekta, već samo "skice", prosudite sami. Naime, nigdje nije predviđen pješački pristup do parkirališta (!?).

   

Sudbina kamenog raspela na Novom selu iz 1899. godine

Đurđevac - Razno

Križ Novo selo Djurdjevac 2016 Ovih dana možemo svjedočiti još jednom u nizu kulturocida u Đurđevcu, odnosno nestanku graditeljske baštine 19. stoljeća. Ovoga puta je palo 117 godina staro raspelo u kvartu Novo selo. Dana 17. rujna 1899. godine postavljeno je i posvećeno raspelo u đurđevečkom kvartu Novo Selo. Kameno raspelo je izrađeno u Koprivnici brigom i troškom đurđevečkog župnika Josipa Banješa, a u nabavci su sudjelovali i sami Đurđevčani.

 

Maturalna večer gimnazijalaca

Đurđevac - Razno

Maturalna vecer Gimnazija 2016 050U nedjelju, 29. svibnja, bio sam na maturalnoj večeri 4. a i 4.b razreda Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva u hotelu "Picok". Ovaj puta ne kao izvjestitelj s društvenog događaja već kao roditelj čija kćer završava srednju školu. Uzbuđenja među maturantima i roditeljima nije nedostajalo, a tako je bilo i kod mene. Iz tog razloga mi nemojte zamjeriti ako koja fotografija nije baš najbolja ili što možda nisam sve uspio fotografirati. Uglavnom su ovdje maturantice i maturanti 4.a i zajednička fotografija 4.b. Sretno vam bilo u daljnjem školovanju i veseo život vam svima želim.

   

Maturanti i Hrvatsko salonsko kolo u Đurđevcu

Đurđevac - Razno

Hrvatsko salonsko kolo Djurdjevac 17052016 044Maturatni Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac i Strukovne škole Đurđevac oblježili su danas, plesom na glavnom gradskom trgu, svoj posljednji dan u školi. Kao i dosadašnjih godina, otplesali su Hrvatsko salonsko kolo, ples nastao u vrijeme hrvatskog nacionalnog preporoda. Hrvatsko salonsko kolo sastoji se od šest plesnih figura. Plesači izvode određene prostorne likove i figure u vrlo jednostavnom plesnom koraku. Redoslijed izvođenja figura nije stalan, a hrvatsko salonsko kolo izvodilo se sve do 2. svjetskog rata.

 

Maturantice i maturanti... sretnoooo!

Đurđevac - Razno

Maturanti Gimnazija Djurdjevac 2015 2016 007Samo još jedan dan u školskim klupama, a zatim, pripreme za maturu i upisi na fakultet. Vjerujemo da će ove naše/naši Wonder Women, Supermeni, mornari i mornarke (mornarke, mornarice ili ... hmmm, prof. Seleš pomagajte) iz đurđevačke Gimnazije savladati sve poteškoće koje su pred njima. Dragi naši maturanti, želimo da vam se ostvare svi vaši planovi i snovi te da s puno sreće i zadovoljstva zaplovite svojim životnim putem.

   

Stranica 5 od 11

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 404 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..