Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Razno

Đurđevački maturanti otplesali salonsko kolo

Đurđevac - Razno

Maturanti Salonski ples 20052015 027Maturatni đurđevačke Gimnazije i Strukovne škole, svoj posljednji dan u školi, oblježili su danas plesom na glavnom gradskom trgu. Kao i do sad otplesali su hrvatsko salonsko kolo, ples nastao u vrijeme hrvatskog nacionalnog preporoda. Hrvatsko salonsko kolo sastoji se od šest plesnih figura. Plesači izvode određene prostorne likove i figure u vrlo jednostavnom plesnom koraku. Redoslijed izvođenja figura nije stalan, a hrvatsko salonsko kolo izvodilo se sve do 2. svjetskog rata.

 

Terenska nastava na Đurđevačkim Pijescima iz biologije i geografije

Đurđevac - Razno

Terenska nastava Gimnazija 4b - Peski 2015Učenici 4.b razreda Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac te profesor geografije Josip Horvat i profesorica biologije i kemije Irena Tišljar dana 10. svibnja 2015. posjetili su Posebni geološko-botanički rezervat Đurđevačke Pijeske. Proučavajući dine barhane te pjaščarsku floru i vegetaciju te zanimljiv životinjski svijet na području Pesaka učenici su uživali učeći na drugačiji način. Terenska nastava treba biti integrirana, problemski i istraživački usmjerena što dovodi do iskustvenog i istraživačkog učenja te učenja otkrivanjem.

 

Đurđevo v Đurđevcu 2015.

Đurđevac - Razno

djurdjevo v djurdjevcu 2015Sve javne gradske ustanove i većina udruga, u organizaciji Turističke zajednice, sudjeluju u ovogodišnjem programu za Dan grada Đurđevca i proslavi svojega nebeskog zaštitnika sv. Jurja i njegov blagdan Đurđevo. Kako proslave u našem gradu nikad ne traju jedan dan, tako se i ove godine "Đurđevo v Đurđevcu" protegnulo na više dana, od 17. do 26. travnja.

Program pogledajte u nastavku, jer sigurno ima nešto što vas interesira... 

   

Slaba posjećenost "Žgancijade"

Đurđevac - Razno

Žgancijada Djurdjevac 28032015

U Strukovnoj školi u Đurevcu, u subotu 28. ožujka, održana je Žgancijada na kojoj je održano natjecanje kuhara, prezentacija dekoriranih jela te prezentacija restorana, koji su svoja kuharska umijeća ponudili na prodaju koja je bila humanitarnog karaktera. Sav prihod od prodanih jela namijenili su za učenike slabijeg imovinskog stanja.

 

Fašenk v Đurđevcu

Đurđevac - Razno

MaškareDanas su vrtićarci i učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, a i mnogi drugi činili povorku maškara koja se od Doma kulture prošetala do sportske dvorane Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, gdje je žiri imao zadatak ocijeniti najljepše i najoriginalnije kostimirane skupine i pojedince.

   

Zašto nemamo dežurnu ljekarnu?(2)

Đurđevac - Razno

ljekarnaSigurno vam se barem jednom dogodilo da se razbolite tijekom vikenda. Bilo da je gripa ili pak ste morali na Hitnu pomoć trebaju vam lijekovi i tu nastaje problem. Naime, u Đurđevcu nijedna od tri ljekarne nije dežurna vikendom (!?) i zbog toga morate put Koprivnice ili Bjelovara. O tome smo već pisali prije nekoliko godina: Zašto nemamo dežurnu ljekarnu? Kao i tada vjerojatno će vlasnici ljekarni kazati kako je to neisplativo.

 

Tko je odgovoran za saniranje?

Đurđevac - Razno

Iza Konzuma 16.01.2015.Prošla je jedna godina i četiri mjeseca od kada je Konzum otvorio trgovinu u Đurđevcu, a javne površine koje su korištene kod gradnje nisu sanirane. Nama, građanima, nije bitno da li je to trebala sanirati Hidroregulacija iz Bjelovara (koja je gradila objekt), Konzum ili grad, nama je bitno da se to konačno uredi. Bilo bi vrijeme da se nešto poduzme.

   

Obljetnica 3. bojne 105. brigade

Đurđevac - Razno

105 brigada 3 BOJNA 28112014Povodom proslave 23. obljetnice osnutka i djelovanja 3. bojne 105. brigade dan 28. studenog 2014. godine u 12.00 sati položeni su vijenci u spomen na poginule branitelje 3. bojne 105. brigade. Vijence su položile delegacije Grada Đurđevca, Koprivničko-križevačke županije, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva branitelja, delegacija branitelja 3. bojne 105. brigade, Koordinacija Udruga proizišlih iz Domovinskog rata, te načelnici i predstavnici općina Pitomače, Kalinovca, Molvi, Ferdinandovca, Kloštra Podravskog, Novog Virja i Podravskih Sesveta.

 

70. obljetnica formiranja Podravske brigade „Mihovil Pavlek Miškina“

Đurđevac - Razno

Polaganje vijenacaZajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Koprivničko-križevačke županije i Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske organizirala je u petak, 21. studenoga svečano obilježavanje 70. obljetnice formiranja Podravske brigade „Mihovil Pavlek Miškina“. Središnji događaj obljetnice bila je svečanost koja je održana u dvorani Doma kulture u Đurđevcu.

   

Izvana huj, iznutra fuj

Đurđevac - Razno

Ljubicasti Stari Grad 2014 IMG 7884Sadašnji pod u veži Starog grada Đurđevca, koji je izveden od željezničkih pragova, privremeno je rješenje postavljeno za potrebe održavanja manifestacije Picokijada. Kad se osiguraju dostatna sredstva u vežu će biti postavljen pod prema odobrenoj tehničkoj dokumentaciji tj. drvene hrastove kocke – odgovor je Konzervatorskog odjela Bjelovar na naš upit o postojećem stanju. Međutim, postavlja se pitanje kako je uopće moguće da se postave željeznički pragovi koji su klasificirani, prema katalogu otpada, kao opasni otpad i kao takav se mora zbrinuti sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom?

 

Sretan Uskrs!

Đurđevac - Razno

Sretan_Uskrs_2012

   

Stranica 10 od 11

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 393 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..