Nedjelja, Lipanj 25, 2017
Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Podravina

2. Likovna kolonija u Vinogradecu

Razno

Vinogradec 2014 005Održana je druga likovna kolonija u vinogradarskom predjelu Vinogradec u Prugovcu. Organizatori su bili Koprivničko-podravska županija, općine Kloštar Podravski, Kalinovac i Podravske Sesvete te Hrvatski rukometni savez. Novost ove godine je posjet gostiju predstavnika reprezentacija sudionica Svjetskog rukometnog prvenstva za juniorke i IHF-a. Slikarskim motivima podravine posebno se oduševili predstavnici Japana.

 

Batinske Bass Gastro 2014.

Razno

Batinske 2014 009U organizaciji Poljoprivredne udruge Kalinovac na jezeru "Batinske" organizirana je 4. po redu manifestaciju Batinske Bass Gastro 2014. U sklopu manifestacije održana je likovna kolonija na kojoj se ukupilo 13 umjetnika iz udruge Kloštranske palete.Natjecanje u izlovu pastrvskog grgeča sudjelovalo je 20 mladih ribiča i 10 mentora Bass lige. Najbolji mladi ribič je Karlo Karlovčan .U natjecateljskom dijelu u pripremanju "Poberunskog graja" sudjelovalo je 14 ekipa, dok dvije ekipe nisu sudjelovale u takmičarskom dijelu (LU Zeko i Poljoprivredna udruga Kalinovac).

   

Taborovanje katoličke mladeži

Razno

Katolicka mladez 2014Danas počinju prijave za taborovanje (kampiranje) katoličke mladeži u Ferdinandovcu, od 17. do 20. srpnja 2014. Taborovanje će biti prožeto raznim katehezama, molitvom, druženjem, pjesmom, euharistijom, rekreacijom i druženjem s prirodom, a predviđeno je za srednjoškolce, studente i radničku mladež. Tijekom taborovanja, spava se u šatorima, a sve drugo se odvija pod vedrim nebom. Tabor će biti u sklopu ribičkog doma gdje je osigurana tekuća pitku voda i sanitarni čvor, ali sve u skromnim uvjetima. Sa sobom treba ponjeti vreće za spavanje i podmetač, pribor za jelo, sve potrebno za osobnu higijenu te sredstvo protiv komaraca.

 

10. obljetnica KUD-a „Širine“ iz N. Virja

Razno

Smotra Novo Virje 2014 005Deseta obljetnica KUD-a „Širine“ svečano je obilježena u Novome Virju četvrtom smotrom folklora i zborova pod nazivom „Široke so virovske Širine“ na kojoj je nastupilo dvjesto izvođača. KUD „Širine“, u kojem djeluju zbor, folklorna sekcija i tamburaši, ugostio je KUD „Petar Preradović“ iz Đurđevca, KUD „Molve“, HKUD „Frankopan“ iz Ferdinandovca, KUD „Ždala“ te folklornu skupinu dječjeg vrtića „Bregunica“ iz Novoga Virja koju uvježbavaju Lidija Lukanec i Željka Hrženjak.

   

6. likovna kolonija i radionica

Razno

6 Kolonija Klostar 2014 005Održana je 6. Likovna kolonija i radionica u Kloštru Podravskom na koju je slikare „Kloštranske Palete“ okupio ravnatelj škole Mirko Šandrovčan. Ove godine slikari su imali nesvakidašnju koloniju, ideja je bila naslikati umjetničke slike za svaku školu ali na zidu. Likovna kolonija i radionica s djecom odvijala se istovremeno u četiri škole: OŠ Kloštar Podravski, PŠ Podravske Sesvete, PŠ Prugovac i PŠ Kozarevac.

 

Dan škole u Kalinovcu

Razno

IMG 4943Ove godine Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac proslavila je svoju 15. godišnjicu samostalne osnovne škole prigodnim programima upriličenim u dva dana. U četvrtak, 5. lipnja, u prostoru školske knjižnice bio je prijem najuspješnijih učenika i njihovih mentora te su posebno izdvojena dva učenika koji su se istaknuli svojim rezultatima, a to su Marta Mikacinić i Robert Rabađija.

   

Otvorenje izložbe "Eko-fotka 2014."

Razno

1 Kristijan Jalsic Sjaj maslackaTradicionalna izložba učeničke fotografije „Eko-fotka 2014.“, pokrovitelj koje je Koprivničko-križevačka županija, bit će otvorena u četvrtak, 5. lipnja u Osnovnoj školi Ferdinandovac. Na natječaj je prijavljeno oko 700 fotografija učenika osnovnih škola iz čitave Hrvatske, a stručni žiri u sastavu Željko Car, Lidija Levačić Mesarov i Franjo Horvat za izlaganje su odabrali 150 najboljih fotografija. Uz stalnu temu „Ovo nanosi bol našoj majci Prirodi“, učenici su dokazali svoju kreativnost i u temi „Suton u mojem zavičaju“.

 

Jeleni Osvaldić nagrada "Trnski"

Razno

Jelena OsvaldićU Koprivnici i Novigradu Podravskom održani su 4. Dani Ivana viteza Trnskog u organizaciji Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika i općine Novigrad Podravski te pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije. Ivan vitez Trnski bio je jedan od velikana svojega doba, književnik, veliki župan Bjelovarske županije, predsjednik Matice hrvatske i prvi predsjednik Društva hrvatskih književnika od 1900. godine pa je namjera ove književne manifestacije podsjetiti na značaj Trnskog u hrvatskoj kulturi i povijesti.

   

U Hrvatskoj najbolja Jasna Nemčević

Razno

Poduzetnica godine 2014Vlasnica tvrtke Jan-Spider iz Pitomače Jasna Nemčević dobitnica je ovogodišnje nagrade "Sova" Hrvatske udruge poslovnih žena "Krug" za poduzetnicu godine. Nagradu "Sova" za menadžericu godine, temeljem rezultata poslovanja u 2013. godini dobila je predsjednica Uprave Tehnomont brodogradilišta iz Pule Gordana Deranja, dok je ravnateljici riječke Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju u kući "Helena Smokrović", Maši Smokrović dodijeljena nagrada za socijalno poduzetništvo.

 

Likovna kolonija "Sunce 2014"

Razno

Likovna kolonija Globočec Ludbreški 2014.Održana je 9. Likovna kolonija "Sunce 2014" u mjestu Globočec Ludbreški, Varaždinska županija, pod pokroviteljstvom Grada Ludbrega. Na koloniji su sudjelovali članovi Kloštranske palete i 50-ak umjetnika iz nekoliko županija te je nastalo 80-ak prekrasnih djela rađenih raznim tehnikama i stilovima. Brojne umjetnike i prijatelje ludbreške udruge pozdravila je predsjednica Ruža Zlatar, zamjenik župana Alen Kišić, a koloniju je otvorio gradonačelnik Dubravko Bilić.

   

Stranica 10 od 32

PICOKIJADA 2017. - PROGRAM

 Plakat Picokijada 2017

 

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 25.06.2017. - 02.07.2017. Nedjelja, 25. 06. 2017. – 12. NEDJELJA KROZ GODINU          11:00 – ŽUPNA; pok. prečasni Antun Ivandija, Luka Ivandija i roditelji         ...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 199/17 Br. 199/17*25.06.2017.*12. NEDJELJA KROZ GODINU „Isus reče svojim apostolima: Ne bojte se ljudi. Ta ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće doznati. Što vam govorim u tami,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 729 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..