Ponedjeljak, Lipanj 26, 2017
Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Županija Kc-kž

Donacija Crvenog križa bolnici u Koprivnici

Razne vijesti

Donacija - Crveni križ u bolnici Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, u povodu Svjetskog dana bolesnika koji se obilježava 11. veljače, posjetilo je Opću bolnicu dr. Tomislav Bardek u Koprivnici. Tom prilikom Bolnici je predana donacija odjeće koja je potrebna za pacijente koji odlaze iz Bolnice, a lošijeg su socijalnog statusa i na taj način im omogućavamo adekvatan odlazak iz Bolnice.

 

Župan primio djelatnike Županijskog centra 112

Razne vijesti

Dan 112 Povodom Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal primili su djelatnike Županijskog centra 112 Koprivnica. Na samom početku, župan je zahvalio djelatnicima na predanom radu istaknuvši kako je prošla godina bila zaista zahtjevna zbog izbjegličke krize: „Sigurno je da je svaka služba ovdje imala svoju ulogu i generalno gledajući mi smo kao sustav položili jedan od najzahtjevnijih ispita. Doista ste se u tom smislu pokazali kao sustav koji je izuzetno dobro organiziran, opremljen, posložen po svojoj vertikali i obavio je sav taj posao na najbolji mogući način.“

   

Verica Rupčić zamijenit će Damira Felaka

Razne vijesti

Koordinacija klubova Na Koordinaciji Klubova članova Županijske skupštine koja je održana u ponedjeljak, Damir Felak, predsjednik Županijske skupštine, obavijestio je prisutne da odlazi s predsjedničke dužnosti koju je obnašao od 2009. godine. Klub članova iz redova HDZ-a, HSS-a, A-HSP-a i SU-a podnio je prijedlog da se za novu predsjednicu Županijske skupštine odabere Verica Rupčić. Na sastanku se raspravljalo i o prijedlogu najavljene 32 točke dnevnog reda te je potvrđeno da će se sjednica Županijske skupštine održati u ponedjeljak, 15. veljače, u koprivničkoj gradskoj vijećnici s početkom u 16 sati.

 

Đurđevcu i Križevcima osigurana specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita

Razne vijesti

ŽupanijaDanas, 13. siječnja župan Darko Koren, sanacijska upraviteljica Opće Bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Sandra Sinjeri, ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Marija Krajina i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla potpisali su Sporazum o suradnji na osiguranju specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu za 2016. godinu.

   

Novogodišnje čestitke u koprivničkom rodilištu

Razne vijesti

Rodiliste Koprivnica 01012016 001Članice županijske Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" tradicionalno su i ovu godinu započele na najljepši način - posjetom rodilištu koprivničke bolnice. Iako do novogodišnjeg prijepodneva još nije bilo novorođenih beba, koje bi obilježile Novu godinu, ovom prilikom je posebno zadovoljna bila predsjednica Verica Rupčić jer je među 9 rodilja trećina bilo Đurđevčica pa je tako i Đurđevac bogatiji za tri bebe.

 

Županija uložila velika sredstva u Dom zdravlja u Đurđevcu

Razne vijesti

Mamograf Djurdjevac 29122015 002Župan Darko Koren i zamjenik Darko Sobota obišli su jučer, 29. prosinca radove na Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici i radove na Ispostavi Doma zdravlja u Đurđevcu. Iz proračuna Koprivničko – križevačke županije za ulaganja na Domu zdravlja i njegovim ispostavama u ovoj godini osigurano je više od 5,5 milijuna kuna, od čega 1 milijun iz decentraliziranih sredstava, a 4,5 milijuna kuna iz vlastitog proračuna.

   

Sjednica PZRS i druženje u "Picoku"

Razne vijesti

PZRS Djurdjevac 18122015 Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je u đurđevačkom hotelu "Picok" održalo proširenu sjednicu, kojoj su prisustvovale sudionice Festivala žena iz ruralnih područja s pratiteljima te suradnici i partneri PZRS. Predsjednica Verica Rupčić je izvijestila o aktivnostima PZRS u ovoj godini, a to je bila prilika da se gosti upoznaju s radom i postignućima Povjerenstva. Posebni naglasak je bio na Festivalu žena iz ruralnih područja, kao najvećem i jednom od najznačajnijih projekata Povjerenstva tijekom posljednjih 5 godina.

 

Humanitarne "Katarine"

Razne vijesti

DSCF5753Kao i svake godine uoči Božićnih blagdana članice županijske Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" predvođene predsjednicom Vericom Rupčić su u okviru svojih planiranih aktivnosti posjetile Pučku kuhinju, koja djeluje pri koprivničkom Crvenom križu. Prilikom tradicionalne posjete uoči blagdana donirano je voće, povrće, tjestenina, zimnica i ostale namirnice, koje će se iskoristiti za pripremu obroka u Pučkoj kuhinji u kojoj se svakodnevno hrani oko 150 ljudi.

   

Caru zlato, Slunjskom i Zemanu bronca, Haidleru pohvala

Razne vijesti

Obiteljska plovidba, Željko CarNa objavljeni natječaj Foto kino kluba ''Podravina'', a za prijem fotografija na VIII. koprivnički salon fotografije ''Sretno dijete – sretna obitelj'' odazvalo se ukupno u obje teme 142 autora sa 575 fotografija. Dana 7. prosinca 2015 .godine Ocjenjivački sud VIII. salona u sastavu: Vladimir Puž - predsjednik, Dražen Tetec - član i Valerija Golubić - član, odlučio je o najuspješnijim autorima. Otvorenje završne izložbe i svečana dodjela nagrada i priznanja održat će se večeras, 12. prosinca, u koprivničkom Domu mladih s početkom u 18 sati.

 

Daleko od grada - i od prava?

Razne vijesti

Verica Rupčić 2015Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić je sudjelovala na konferenciji pod nazivom "Daleko od grada - i od prava? Ljudska prava u ruralnim područjima". Konferenciju su u Hrvatskom saboru organizirale pučka pravobraniteljica, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, pravobraniteljica za djecu i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

   

Željku Caru prva, Mati Zemanu druga nagrada

Razne vijesti

Željko Car - VinogradŽeljko Car iz Đurđevca i Goran Dorić iz Nove Gradiške pobjednici su ovogodišnjeg natječaja 11. Međunarodne revije turističke fotografije TOURPHOTO 2015 kojeg su provele Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i đurđevački Foto kino klub Drava. Natječaj je imao dvije kategorije i to Turizam kontinentalne Hrvatske i Turizam Koprivničko-križevačke županije, a od pristiglih radova u konkurenciju su ušle 104 fotografije 29 autora.

 

Predstavljena fotomonografija Skriveni biseri hrvatskih županija

Razne vijesti

ZupaniU velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu, Hrvatska zajednica županija predstavila je svoj izdavački prvijenac – fotomonografiju Skriveni biseri hrvatskih županija – koja na više od 180 stranica objedinjuje već dobro poznate, ali i zanimljive nepoznate informacije o kulturnim, povijesnim ili prirodnim znamenitostima svih hrvatskih županija.

   

Gabrijela Golub: Reggio pedagogija zainteresirala je roditelje, kod nas se traži mjesto više

Razne vijesti

Dječji vrtić IgraKoprivnički Dječji vrtić Igra broji 16 zaposlenih na čelu s ravnateljicom Gabrijelom Golub. Svi oni brinu o stotinjak djece, smještenih u nekoliko skupina, i ponosni su na svoj rad koji je jedinstven na ovom prostoru. Naime, vrtić funkcionira prema metodi koja se zove reggio pedagogija i koja je uvelike zainteresirala koprivničke roditelje. Prema riječima ravnateljice Golub, riječ je o dinamičnoj i smislenoj cjelini koja djeluje prema posebnom programu, zbog kojeg je vrtić ubrzo postao popularan i u njemu se danas traži mjesto više. Piše Ozren Špiranec u današnjem broju Glasa Podravine i Prigorja.

 

Karate klub Đurđevac osvojio 36 medalja

Sport

Prvenstvo KcKzz karate 2015 U subotu, 31. listopada održano je 1. Prvenstvo Koprivničko-križevačke županije u karateu. Na ovom natjecanju, koje je održano u organizaciji Karate saveza Koprivničko-križevačke županije, nastupila su 4 kluba s područja naše županije – Karate klub Đurđevac, Karate klub KTC Križevci, Karate klub Podravka i tehnički organizator i domaćin Karate klub Koprivnica. Značaj ove manifestacije je što se održala u organizaciji novoosnovanog Karate saveza Koprivničko-križevačke županije, udruge koja okuplja, ujedinjuje i organizira karate klubove s područja naše županije te unaprijeđuje njihov rad i suradnju.

   

Stranica 5 od 5

PICOKIJADA 2017. - PROGRAM

 Plakat Picokijada 2017

 

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 25.06.2017. - 02.07.2017. Nedjelja, 25. 06. 2017. – 12. NEDJELJA KROZ GODINU          11:00 – ŽUPNA; pok. prečasni Antun Ivandija, Luka Ivandija i roditelji         ...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 199/17 Br. 199/17*25.06.2017.*12. NEDJELJA KROZ GODINU „Isus reče svojim apostolima: Ne bojte se ljudi. Ta ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće doznati. Što vam govorim u tami,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 565 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..