Nedjelja, Lipanj 25, 2017
Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Županija Kc-kž

Najava: Seminar “Primjena novih tehnologija u poljoprivredi”

Razne vijesti

Invitation to agricultural seminar Koprivnica 2017Veleposlanstvo Države Izrael i Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Israel Export Institute i Hrvatskom gospodarskom komorom pozivaju Vas na SEMINAR O POLJOPRIVREDI “Primjena novih tehnologija u poljoprivredi” koji će se održati 09. ožujka 2017. u HGK (adresa: Frankopanska 3, Koprivnica) s početkom u 10 sati. Seminar će obuhvatiti predavanja iz 5 područja: navodnjavanje, staklenici, mljekarstvo, gnojiva i zaštita bilja.

 

Miljenko Flajs vodit će ogranak Nezavisne mreže lista za Koprivnicu

Razne vijesti

Mreza nezavisnih lista KC 01032017 002Mreža nezavisnih lista u srijedu, 01. ožujka osnovala je svoj ogranak u Koprivnici. Na izbornoj sjednici je izabrano vodstvo ogranka. Miljenko Flajs, koji je jednoglasno izabran za predsjednika ogranka Koprivnica, predstavio je svoje ideje i program sa kojim "Mreža nezavisnih lista" namjerava izaći na lokalne izbore u Koprivnici.

   

Renesansni festival za primjer istarskom turizmu

Razne vijesti

Labazan u drustvu organizatorice kongresa Istra 2017Na sajmu turizma u Poreču uspješno predstavljen koprivnički Renesansni festival. Originalni kulinarski sadržaji i ekološki način posluživanja jela i pića na koprivničkom Renesansnom festivalu zaplijenili su veliku pažnju sudionika međunarodne konferencije održane na nedavnom velikom međunarodnom sajmu prehrane, pića i opreme za turizam u Poreču. Osnovna tema ovog međunarodnog skupa bila je organizacija manifestacija u Istri s naglaskom na kulinarski segment, a uz predavače iz Italije i Slovenije i domaćine iz Instituta za razvoj poljoprivrede i turizma Istre jedini govornik iz preostalih dijelova Hrvatske bio je direktor Turističke zajednice Koprivnica Renato Labazan.

 

Radionica „Humanost i pravda izvan materijalnog“

Razne vijesti

Radionica Bolje sutra 2017Udruga "Bolje sutra" je nositelj projekta "SuPER sigurni u prometu", koji je usmjeren mladim vozačima te je u okviru projekta održana radionica kao dio predviđenih aktivnosti. Radionica je namijenjena članicama i članovima Županijske skupštine te predstavnicima izvršne vlasti, kao i članovima Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije. Na radionici su sudjelovali predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, potpredsjednik Marinko Bagarić, članica Irena Jagarinec i član Tomislav Babić te predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Stjepan Peršin.

   

Ministar državne imovine Goran Marić posjetio Koprivničko-križevačku županiju

Razne vijesti

Ministar Marić u posjetu Kc-kz županiji 27022017 011Na poziv župana Darka Korena ministar državne imovine Goran Marić sa državnim tajnicima Tomislavom Bobanom i Krunoslavom Katičićem danas je boravio u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji. Tema današnjeg radnog sastanka sa načelnicima i gradonačelnicima u sjedištu Županije bila je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa vezanih uz nekretnine Republike Hrvatske na području sedam općina (Drnje, Ferdinandovac, Gola, Koprivnički Ivanec, Legrad, Sveti Petar Orehovec, Virje)  i gradova (Koprivnica i Križevci) s područja Županije koji su iskazali zajednički interes za rješavanje problema.

 

Više od 500 maškara plesat će u subotu na Zrinskom trgu u Koprivnici

Razne vijesti

Fasnik u Koprivnici 2017Fašnik – promjena rute - 25. veljače 2017. Uslijed započetih radova na rekonstrukciji ulice Hrvatske državnosti, ruta Fašničke povorke je skraćena i start će biti u 11 sati sa šljunčanog parkinga zgrade Martinovka od strane Florijanskog trga s kojeg povorka nastavlja do Zrinskog trga. Na Zrinskom trgu će se program odvijati prema rasporedu. Nakon što su Prapodravci preuzeli vlast u gradu intenzivirane su pripreme za Koprivnički fašnik koji će u subotu na Zrinskom trgu okupiti više od 500 maškara.

   

Izborna skupština Županijske organizacije Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski"

Razne vijesti

Skupstina Katarina Zrinski 2017 009U dvorani INA-e u Đurđevcu je održana županijska Izborna skupština Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski". Za predsjednicu je jednoglasno izabrana dosadašnja predsjednica Verica Rupčić, dok Županijsku organizaciju ZŽKZ čine: Katarina Budaj, Zlatica Gajski, Martina Gazdek, Agata Hudoletnjak, Nadica Ivančan, Irena Jagarinec, Vesna Križan, Danijela Matoić, Ankica Plečić, Branka Prpić, Zdenka Pugar i Božica Trnski.

 

Uključivanje perspektive ravnopravnosti spolova u javne politike

Razne vijesti

Ravnopravnost spolova Zagreb 2017 001U okviru twinning projekta "Podrška ravnopravnosti spolova", koji provode Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske i Institut za zdravstvo i socijalnu skrb Republike Finske u Zagrebu je održan seminar “Uključivanje perspektive ravnopravnosti spolova u javne politike”. Na seminaru su sudjelovali i predstavnici županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova: predsjednica Verica Rupčić te Miroslav Kovačić, Ankica Paula Plečić, Marija Mlinarić i koordinatorica Ivanka Perić Novak, predstojnica Ureda državne uprave Elizabeta Repić Perković te viša stručna suradnica za imovinsko pravna poslove Jelena Drakulić.

   

Proglašeni su najbolje sportašice i sportaši Koprivničko-križevačke županije

Razne vijesti

Najsportasi KcKzz 16022017 080Danas je u hotelu Picok u Đurđevcu održano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa Koprivničko-križevačke županije. Najuspješnijom sportašicom proglašena je Ida Šimunčić iz Atletskog kluba Križevci, sportašem Luka Đurđ iz Ronilačkog kluba Šoderica Koprivnica. Najuspješnija ženska ekipa su seniorke rukometnog kluba Podravka, a u muškoj konkurenciji seniorska ekipa Atletskog kluba Koprivnica.

 

Izjava župana Darka Korena o proračunu i Lackoviću

Razne vijesti

darko korenTemeljem dopisa koji je Željko Lacković kao predsjednik Kluba nezavisnih vijećnika Županijske skupštine dostavio 14. veljače 2017. godine dobili smo izjavu župana Darka Korena. Radi se o Proračunu Koprivničko-križevačke županije za koji Lacković tvrdi da je nezakonit i neuravnotežen te da je samim time nezakonit planski akt. Županovu izjavu možete pročitati u nastavku....

   

Održana godišnja Izvještajna skupština Podružnice HNS-a Koprivnica

Razne vijesti

KC Biciklijada s AMTKoprivnički HNS održao je redovitu godišnju Izvještajnu skupštinu, na kojoj je predsjednica te stranačke podružnice u Koprivničko-križevačkoj županiji Andreja Horvat Friščić ukazala na rad i postignuća u protekloj godini te dala osnovne smjernice za predstojeće razdoblje. Podružnica HNS-a Koprivnica broji 200-tinjak članova, a u njezinom sastavu u ovom trenutku djeluje 15 stranačkih ogranaka, od ukupno 18 mjesnih odbora na području našega grada. Svoje ogranke stranka nema u rubnim područjima grada, u Kunovec Bregu, Jagnjedovcu i Draganovcu, gdje je broj članova u ovom trenutku nedostatan za njihovo osnivanje.

 

Priopćenje SDP-a potaknuto istupom župana Darka Korena

Razne vijesti

Slavko Tucakovic SDP KckzzPriopćenje SDP-a Koprivničko-križevačke županije, potaknuto jučerašnjim javnim istupom župana Darka Korena: "Želja SDP-a Koprivničko-križevačke županije snažna je i razvijena županija koja će biti dovoljno razvojna i operativna, spremna odgovoriti izazovima 21. stoljeća, ali i spremna na kvalitetan način štititi interese ljudi koji su izabrali našu Podravinu i Prigorje za svoj dom - od onih najmanjih do malo starijih i najstarijih. Danas, nažalost, svjedočimo kako Županijska uprava ne funkcionira u skladu s potrebama svojih stanovnika, već isključivo za potrebe određenih interesno-političkih grupacija.

   

Kava s novinarima s naglaskom na projekte u zdravstvu i školstvu

Razne vijesti

Kava s novinarma 3 08022017Župan Darko Koren sa zamjenicima Ivanom Palom i Darkom Sobotom danas je održao tiskovnu konferenciju za medije kojoj je prisustvovao i ravnatelj Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Mato Devčić na kojoj se razgovaralo o aktivnostima u radu Županijske uprave u proteklom razdoblju te najavi novih projekata u zdravstvu i školstvu.  Župan Darko Koren uvodno se osvrnuo na rekonstrukciju škole Sveti Petar Orehovec pri čemu je istaknuo kako problemi sežu u doba izgradnje škole, a geotehnički nalaz koji je Županija naručila potvrđuje klizište kao uzrok nastanka pukotina.

 

U koprivničkoj bolnici dozvoljeni ograničeni posjeti

Razne vijesti

bolnica KCPrateći pojavnost oboljelih od gripe u našoj Ustanovi bilježi se postupni pad trenda hospitaliziranih i oboljelih bolesnika s gripom pa Povjerenstvo za bolničke infekcije predlaže da se od 30.1.2017. godine (ponedjeljak) omogući ograničeno posjećivanje bolesnika u Općoj bolnici „Dr Tomislav Bardek“ Koprivnica, odnosno, jedna osoba posjetioc (član najuže obitelji) po bolesniku dnevno uz korištenje maske preko nosa i usta. Posjete su i dalje strogo zabranjene osobama koje imaju simptome respiratorne infekcije.

   

Kronologija događanja i aktivnosti oko rješavanja problema sa WC-ima u OŠ Sveti Petar Orehovec

Razne vijesti

grb zupanije

Ovih dana se u pojedinim medijima pojavila informacija o WC-ima u OŠ Sveti Petar Orehovec, ali i rasprave na društvenim mrežama. U tim prozivkama prednjači županov politički oponent Željko Lacković, gradonačelnik grada Đurđevca. Kako se radi o improviziranom sanitarnom čvoru u koji ulaze djeca po hladnoći od -10 stupnjeva, nikome nije svejedno zašto je takvo stanje, ali je i pitanje kako je do toga došlo. O kronologiji događanja i aktivnostima Koprivničko – križevačke županije oko rješavanja problema dobili smo odgovor iz ureda župana.

 

Slavko Tucaković predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije

Razne vijesti

Izbori SDP Kckz zupanije 15012017 007Za predsjednika SDP-a Koprivničko - križevačke županije izabran je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, sa osvojenih 479 glasova ili 54,37% od ukupno 881 važećih glasova. Na izborima za predsjednika županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije od ukupno 1.560 članova SDP-a u Koprivničko- križevačkoj županiji glasala su 883 člana. Važeći je 881 listić, dok su 2 listića ne važeća. Slavko Tucaković je dobio više glasova od protukandidata Mladena Kešera, načelnika općine Kalnik, 54,47 % (479 glasa), dok je Kešer dobio 45,63 % (402 glasa).

   

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova utvrdilo aktivnosti u narednom razdoblju

Razne vijesti

PZRS 2017Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je na redovitoj sjednici utvrdilo aktivnosti u narednom razdoblju, a sukladno programu rada za 2017.godinu. Predsjednica Verica Rupčić je podsjetila na obvezu te je dogovoreno da će članice i članovi Povjerenstva, kao i suradnice iz Stručne službe sudjelovati na edukaciji za uvođenje načela ravnopravnosti spolova u redovne procese administracije na središnjoj i županijskim/gradskim razinama u okviru twinning projekta „Podrška ravnopravnosti spolova“.

 

Poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Kc-kž županije

Razne vijesti

grb zupanijeOdbor za dodjelu javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije poziva građane, pravne osobe i druge organizacijske oblike te njihova tijela za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije. Uz prijedlog se mora priložiti potrebna odgovarajuća dokumentacija, objavljeni rad, analize, prikazi, kritike, pisanje stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultat i druga adekvatna dokumentacija i to prema kriterijima utvrđenim Odlukom o javnim priznanjima Koprivničko-križevačke županije.

   

Bolnica u Koprivnici zabranila posjete bolesnicima na dva tjedna zbog gripe

Razne vijesti

bolnica KCZbog sezone gripe u Koprivničko-križevačkoj županiji od 5.1.2017 godine prema preporuci Povjerenstva za bolničke infekcije do daljnjeg su ZABRANJENE POSJETE bolesnicima hospitaliziranim na odjelima bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici. S današnjim datumom u Bolnici je registrirano 14 pacijenata s dijagnozom ili sumnjom na sy. Influenze pa se primjenjuju posebne mjere postupanja što uključuje i zabranu posjeta. Očekivane mjere su u trajanju od dva tjedna ili do opoziva.

 

Najljepši početak Nove 2017. godine

Razne vijesti

Rodilište KC 01012017 002Članice županijske Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Zlatica Gajski i Katarina Budaj predvođene predsjednicom Vericom Rupčić tradicionalno su i ovu godinu započele na najljepši način - posjetom rodilištu koprivničke bolnice. U pratnji predstojnika odjela za ginekologiju i opstetriciju dr. Ivice Stanišića, u opuštenom i veselom ozračju su uputile čestitke rodiljama s dobrim željama u Novoj 2017. godini. Mladim majkama su posebno zahvalile i podijelile radost njihovog majčinstva uz čestitke i cvijeće.

   

Blagdansko druženje u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici

Razne vijesti

Dom za starije KC 01012017 007Dugogodišnju tradiciju su nastavile članice Zajednice žena HDZ-a «Katarina Zrinski» posjetom Domu za starije i nemoćne u Koprivnici, gdje su se družile s korisnicima već osamnaesti puta jer upravo toliko godina traje suradnja i blagdansko druženje. Ravnateljica Vesna Križan je zahvalila članicama, koje kontinuirano dolaze čemu se korisnici izuzetno vesele, što je vidljivo i po ispunjenoj dvorani i njihovim ozarenim licima.

 

Župan Koren i zamjenik Sobota primili nove vlasnike tvrtke Haas iz Đurđevca

Razne vijesti

KcKzz Bauwerk 2016Uoči današnjeg predstavljanja zaposlenicima đurđevačke tvrtke HAAS, u Županijskoj upravi župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima primili su nove vlasnike Haasa, predsjednika Uprave tvrtke Bauwerk Boen Klausa Brammertza i izvršnog direktora Christiana Kocha iz Švicarsk te direktoricu tvrtke Haas Željku Dolenec Čižmešiju.

   

Nagrade za kreativni natječaj „Moja županija bez korupcije“

Razne vijesti

logo antikorupcija 2016Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije na svojoj 17. sjednici održanoj 22. studenog 2016. godine odabralo je radove, kreativnog natječaja „Moja županija bez korupcije“, kojima će biti uručene nagrade na svečanom obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv korupcije. Među nagrađenima je i LOVRO MATOSOVIĆ, učenik 4. razreda Strukovne škole Đurđevac sa svojim radom "Prekinuti začarani krug" te MAJA HUDJEK, učenica 6.a razreda OŠ Molve sa literanim radom "Okolu mene".

 

Predstavljen program Međunarodno znanstvenog skupa o rijeci Dravi

Razne vijesti

Program konferencija Drava 2016 009Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je program održavanja Međunarodno znanstvenog skupa „Povijest rijeke Drave – poveznice među regijama”. Ovaj skup održava se u Koprivnici u periodu od 18. do 19. studenog 2016. godine u organizaciji Povijesnog društva Koprivnica i Društva za hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju. Projekt se financira sredstvima Koprivničko-križevačke županije i Saveza Alpe-Jadran u suradnji s desetak partnerskih organizacija iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Pozdravne riječi na samom početku uputio je predsjednik Organizacijskog odbora Hrvoje Petrić te pri tom predstavio ciljeve kao i hodogram znanstvenog skupa.

   

Stranica 3 od 5

PICOKIJADA 2017. - PROGRAM

 Plakat Picokijada 2017

 

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 25.06.2017. - 02.07.2017. Nedjelja, 25. 06. 2017. – 12. NEDJELJA KROZ GODINU          11:00 – ŽUPNA; pok. prečasni Antun Ivandija, Luka Ivandija i roditelji         ...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 199/17 Br. 199/17*25.06.2017.*12. NEDJELJA KROZ GODINU „Isus reče svojim apostolima: Ne bojte se ljudi. Ta ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće doznati. Što vam govorim u tami,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 685 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..