Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Sirova Katalena

Blagdan svete Ane u Sirovoj Kataleni

Razno

Dan sv Ane Sirova Katalena 2015 Blagdan svete Ane i ove godine je, tradicionalnim proštenjem, malonogometnim turnirom te vatrogasnom vježbom i zabavom, proslavljen u Sirovoj Kataleni. Tom prilikom je bio i blagoslov novoizgrađene ograde uz kapelu svete Katarine koji je največim dijelom financirao dobrotvor Stjepan Bajsar, poduzetnik iz Sirove Katalene, a jednim dijelom je sudjelovao i Grad Đurđevac, te mještani kroz dobrovoljnu radnu akciju.

 

Turnir u Sirovoj Kataleni

Sport

Stari bregTradicionalni nogometni turnir koji se održava u Sirovoj Kataleni i ove godine je, 27. srpnja, organizirala udruga Bilogorska svitanja. Okupilo se sedam ekipa pa se turnir igrao po liga sustavu (svatko sa svakim). Prvo mjesto osvojila je ekipa "Stari breg", drugi su bili "Katalenski amerikanci", treća je bila ekipa "Peronospora", dok je malo inenađenje sa četvrtim mjestom ostvarila ekipa "Ababusi". Nažalost, unatoč lijepom vremenu, ove godine se prijavilo malo ekipa, a i podrška iz publike je bila minimalna.

   

Ljepotani osvojili turnir u S. Kataleni

Sport

Turnir u Sirovoj Kataleni 28072013 0008Udruga Bilogorska svitanja iz Sirove Katalene organizator je tradicionalnog malonogometnog turnira na kojem se ove godine okupilo deset ekipa. Unatoč velikoj vrućini koja je u nedjelju vladala, igrao se dobar nogomet. Prvo mjesto osvojili su "Ljepotani" iz Lasovca koji su u finalu pobijedili drugoplasiranu "Peronosporu" iz Sirove Katalene nakon izvođenja penala, jer je u regularnom vremenu utakmica završila nerješeno, 1:1. Treća je ekipa "Stari breg", a četvrto mjesto osvojila je ekipa "Kaj je rekel Pajo Begović".

 

Susret Područnih škola

Područna škola

 

podrucne_skole_21052013_0093U utorak, 21. svibnja 2013., održao se tradicionalni susret područnih škola OŠ Grgura Karlovčanina iz Đurđevca.  Na prostoru PŠ Sirova Katalena okupili su se učenici i učitelji Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i škole za djecu s teškoćama u razvoju s ciljem razvijanja međusobne suradnje i poštovanja te stjecanja novih znanja. Okupljanje je započelo pozdravom dobrodošlice učiteljice Senke Zobunđije nakon čega je uslijedio kratak program učenika domaćina.

   

Terenska nastava drugih razreda

Područna škola

DSC_0374U petak 21.9. 2012. učenici drugih razreda zajedno sa svojim učiteljicama M. Budaj, M. Dautanec, V. Šijak i učiteljem Z. Vidaković bili su na terenskoj nastavi u Sirovoj Kataleni. Cilj ovog susreta bio je upoznati način rada seoske područne škole te uočavanje karakteristika godišnjeg doba jeseni. Učenici PŠ Sirova Katalena sa svojom učiteljicom Senkom Zobunđija pripremili su kratak program dobrodošlice. Nakon programa učenici i učitelji krenuli su do obližnje šume. U jesenskoj šetnji učenici su uočavali vrijeme u jesen, biljke i životinje, rad ljudi u vrtu te na oranicama.

 

Božićna radionica u PŠ Sirova Katalena

Područna škola

sir_katalena_08122011U četvrtak, 8. prosinca 2011., učenici i roditelji Područne škole Sirova Katalena sa učiteljicom Senkom Zobunđija imali su božićnu radionicu. Izrađivali su prigodne čestitke i oslikavali kuglice salvetnom tehnikom, a baka Ana Bogat im je prenijela svoje znanje i naučila ih izrađivati anđele od krep papira. Sav izrađeni materijal će se prodavati. Prihod od prodaje namijenjen je u Caritas župe Budrovac i siromašnoj djeci Afrike. Sudionici božićne radionice svojim su nesebičnim radom pokazali kako žele da svi osjete radost Božića.

   

Malonogometni turnir u Sirovoj Kataleni

Sport

sirova_katalena_31072011_82U nedjelju, 31.07.2011., udruga "Bilogorska svitanja " i njen malonogometni klub "Peronospora" organizirali su tradicionalni malonogometni turnir "Sirova Katalena 2011". Ove godine prijavilo se 12 ekipa, a u konačnici je pobjedu odnijela ekipa iz Prugovca, Caffe bar Rio. Drugo mjesto je pripalo ekipi Šah-mat iz Lasovca, treća je bila ekipa Peronospora iz Sirove Katalene, dok je ekipa Pod gasom iz Kalinovca bila četvrta. Tokom cijelog dana, ovaj izvrsno organizirani turnir, posjetilo je mnogo gledatelja koji su uživali u lijepom nogometu.
 

Druženje u Sirovoj Kataleni

Razno

sirova_katalena_30072011_18-1U subotu, 30.07.2011., udruga "Bilogorska svitanja" iz Sirove Katalene, organizirala je tradicionalno druženje povodom blagdana Sv.Ane. Okupljanje je počelo na svetoj misi za pokojne sportaše, nogometaše bivšeg kluba NK "Pobjede", a nastavljeno na nogometnom igralištu kod "Stare škole". Odigrana je tradicionalna utakmica između bivših igrača NK "Pobjede" i mladih snaga malonogometne ekipe "Peronospore". I ovaj puta se pokazalo da iskustvo ima svojih prednosti, jer su bivši igrači pobijedili mlade sa rezultatom od 5:2.

   

Blagdan Sv. Ane u Sirovoj Kataleni

Razno

bilogorska_svitanja_10Članovi udruge "Bilogorska svitanja" ove subote, 30.07.2011., organiziraju tradicionalno druženje povodom blagdana Sv.Ane. Već u 17,30 sati služit će se sveta misa za pokojne sportaše, nogometaše bivšeg kluba NK "Pobjede", a kasnije oko 19,oo sati u prostorima "Stare škole", predviđeno je druženje za sve prijatelje Sirove Katalene. Odigrati će se tradicionalna utakmica između bivših igrača NK "Pobjede" i mladih snaga malonogometne ekipe "Peronospore". Nakon toga predviđeno je druženje te razmjena mišljenja članova udruge "Bilogorska svitanja" i prijatelja Sirove Katalene.

 

Maškare i u Sirovoj Kataleni

Područna škola

maskare_katalena_1

Kao i svake godine već tradicionalno učenici Područne škole Sirova Katalena i njihov učitelj Zoran Vidaković, obučeni u likove iz bajke Snjeguljica prošetali su selom i uz pjesmu, ples, krafne, kolače, sokove, bombone, čokolade i ostale slatkiše razveselili su svoje mještane.

   

Priredba u Sirovoj Kataleni

Područna škola

katalena_bozic_2010_12U Vatrogasnom domu Sirova Katalana, 18.12. 2010., održana je božićna priredba učenika Područne škole Sirova Katalena. U prigodnom programu koji je uvježbao učitelj Zoran Vidaković sudjelovali su učenici od 1. do 3. razreda. Dinamičnom izmjenom pjesme, plesa, recitacija i kratkih igrokaza učenici su dočekali Djeda Božićnjaka koji im je podijelo darove. Svake godine Djed Božićnjak izabere zanimljiv dolazak na priredbu (kočija, bicikl). Ovaj  put stigao je kroz prozor. Za tu prigodu roditelji učenika dekorirali su Vatrogasni dom ukrasima koje su učenici sami izradili. U program uključen je i vanjski suradnik gosp. Denis Hodalić, učitelj sviranja. Učenica Globan Dorotea nas je razveselila svirajući Zvončiće.

 

Sv. Nikola i Krampus u Sirovoj Kataleni

Područna škola

nikola_krampus_8Područnu školu Sirova Katalena posjetila su danas dva djeci vrlo dobro poznata lika - Sveti Nikola i Krampus. Učenici su već tradicionalno u petak prije odlaska svojim kućama stavili papuče u prozor, no danas ujutro papuče su ih dočekale prazne.  Razočarani krenuli su sa svojim školskim obavezama no kad je došao veliki odmor začuli su zveckanje lanaca i ugledali da dolaze nesvakidašnji gosti – sv. Nikola i Krampus. Prijašnjih dana učenici su sa svojim učiteljem vježbali kratki igrokaz i pjesme za svetog Nikolu ne razmišljajući da bi ih mogli ovaj put izvesti pred dragim gostom. Nakon programa učenici su dobili slatkiše od svetog Nikole, kao i šibe od Krampusa.  Najhrabriji su se fotografirali s Krampusom, a na kraju svi zajedno.

   

Povodom blagdana Sv. Ane

Razno

bilogorska_svitanja_15U subotu, 24. srpnja 2010., tijekom poslijepodneva i večernjih sati na nogometnom igralištu u Sirovoj Kataelni održano je vrlo uspješno druženje i revijalna nogometna utakmica između ekipa bivšeg Katalenskog  NK “Pobjeda” i sadašnje malonogometne ekipe “Peronospora”. Rezultatski završilo je neodlučeno, a pobjednik je odlučen izvođenjem udaraca s bijele točke. U ovom slučaju nije bitan pobjednik već druženje koje se nastavilo u Staroj školi uz razmjenu mišljenja članova udruge "Bilogorska svitanja", prijatelja Sirove Katalene i onih katalenčana koji danas žive negdje drugdje, ali redovno dolaze na ove susrete. Pogledajte slike u nastavku....

 

Druženje i nogometni turnir

Razno

marijan_bujan

Udruga "Bilogorska svitanja " iz Sirove Katalene tradicionalno organizira druženje članova, u subotu 24. srpnja, od 19,oo sati u prostorima "Stare škole" u Sirovoj Kataleni. Posebno se radujemo što u ovoj godini imamo nekoliko projekata vrlo interesantnih za promociju i prezentaciju u Hrvatskoj, ali i Europskoj Uniji. Sirova Katalena, naime, ima potencijale koje želi kapitalizirati - kazao nam je Marijan Bujan....

   

Pjesme moje Podravine

Razno

omot-pjesme

Udruga "Bilogorska svitanja" iz Sirove Katalene izdala je promotivni nosač zvuka s 22 autorske pjesme podravskih izvođača. Ovo je nedvojbeno jedinstveni projekt u kome su s puno htjenja i ljubavi sudjelovali mnogi autori, glazbenici, te s novim skladbama obogatili Podravinu i njezine žitelje-ljubitelje ovog glazbenog izričaja. Tom u prilog udruga "Bilogorska svitanja" iz Sirove Katalene prepoznala je ovaj vrijedan glazbeni uradak, i podarila ga vama na slušanje.

 

Izvanučionična nastava

Područna škola

terenska_katalena_3Prošlog tjedna učenici Podrućne škole Sirova Katalena bili su na  izvanučioničnoj nastavi, a tema je bila Životne zajednice šuma i livada te Proljeće u zavičaju. Prva odgojno - obrazovna situacija je bila na livadi, gdje su u parovima istraživali biljni  i životinjski svijet. Pronalazili su poznate biljke, imenovali ih i sakupljali uzorke za školski herbarij, te promatrali životinje na livadi: leptire, pčele i mrave, a nakon promatranja životne zajednice livade, krenuli su u šumu.

   

Razigrani i raspjevani program

Područna škola

DSC_0508Dana 7.05.2010. u večernjim satima u Područnoj školi Sirova Katalena održan je kratki prigodni program uoči Majčinog dana. Učenici i njihov učitelj Zoran Vidaković osmislili su i uvježbali program. Kroz pjesmu, recitaciju, glumu učenici su zahvalili svojim mamama na ljubavi, brizi i pažnji. Učenica Dorotea Globan je po prvi puta solo svirala na harmonici, pod mentorstvom gosp. Denisa Hodalića. Na kraju razigranog i raspjevanog programa, učenici su svojim mamama darovali čestitke od recikliranog papira i knjižice koje su sami izradili.
 

Recikliranjem do očuvanja prirode

Razno

dan_planeta3Učenici i učitelj Zoran Vidaković iz PŠ Sirova Katalena obilježili su Dan planeta Zemlje kroz praktičnu radionicu. Cilj radionice je bio educirati učenike o postupanju sa papirnim otpadom i razvijanje ekološke svijesti i vještine izrade recikliranog papira. Kroz cijelu nastavnu godinu učenici razvrstavaju  papirni otpad u kartonsku kutiju Papirka.  Recikliranje papira je najstariji postupak reciklaže. Primjenjujući ga čuvamo šume, štedimo energiju, smanjujemo onečišćenje vode i zraka.

   

Božić u Sirovoj Kataleni

Razno

bozic_u_kataleniUčenici PŠ Sirova Katalena i učenici od 5.do 8.r.iz Sirove Katalene, pripremili su i razveselili mještane Božićnom priredbom u utorak, 22.prosinca 2009. I ove godine slavili smo Božić uz pjesmu, ples i igrokaze. Novost u priredbi su bile štapne lutke i lutke-sjene. Ovo je bila prilika da Djed Božićnjak razveseli djecu. Tako je u završnom dijelu priredbe podijelio igračke i slatkiše. Priredba se održala u mjesnom vatrogasnom domu u Sirovoj Kataleni.
 

Blagdan u Sirovoj Kataleni

Razno

sirova_katalena04Sirovokatalenčani, stanovnici đurđevačkog bilogorskog prigradskog naselja ,u subotu i nedjelju, obilježili su blagdan svete Ane, zaštitnice mjesta Sirove Katalene. Tim su povodom u subotu malonogometni igrači odmjerili snage u revijalnoj utakmici, a prije toga svečano otvorili i rasvjetu na igralištu. U nedjelju je održan tradicionalni malonogometni turnir na kojem su sudjelovale brojne ekipe s područja naše i susjednih županija, a kojeg je organizirala udruga 'Bilogorska svitanja'. Pobjednik turnira je ekipa Prugovca, drugoplasirana je ekipa Promili iz Molvi, a trećeplasirana ekipa domaćina Peronospora 1. U nedjelju se u mjesnoj crkvi svete Ane služila misa zahvalnica, a navečer se održala tradicionalana zabava u organizaciji DVD Sirova Katalena.
   

Stranica 1 od 2

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 317 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..