Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Hrvatska

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Razno

zastava-bljesak-tudicU znak sjećanja na više od 170 poginulih i više od 1430 ranjenih pripadnika hrvatske vojske u operaciji Oluja slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Akcija koja je izvršena u samo 84 sata donesla je slobodu području Knina, Gračaca, Lapca, Korenice, Slunja, Gline, Dvora, Petrinje Gračaca, Lovinca, Benkovca, Kijeva, Vrlike, Slunja, Dubice, Plaškog, Ličkog Osika, Vrhovina, Obrovca, Korenice i Plitvica. Slaveći sjećanje na 5. kolovoza 1995. kada je u akciji Oluja oslobođen grad Knin, središte srpske pobune od početka 90-ih, prisjećamo se da je Olujom oslobođeno oko 11 tisuća četvornih kilometara okupiranog područja, a oslobađanje Knina bila je kruna akcije.

 

Ništa osim obveznih knjiga

Razno

udzbeniciPogrešne činjenice, netočne kemijske jednadžbe u rješenjima, stari podaci, tvrdnja da ribe plutaju – neki su od razloga zbog kojih stručnjaci nisu razmatrali ili nisu odobrili 65 naslova tzv. pomoćnih nastavnih sredstava. Riječ je zapravo o zbirkama zadataka, atlasima, radnim listićima, radnim bilježnicama, rječnicima, skriptama, priručnicima, o svemu onome što više nije obvezni školski materijal. Izdavači su Agenciji za odgoj i obrazovanje, nadležnoj za odobravanje, prijavili 715 naslova. Nakon detaljne stručne provjere, odlučeno je da njih 596 zadovoljava propisane kriterije za eventualni ulazak u učionicu.

   

Izbori 4. prosinca 2011.

Razno

izborna_kutijaNakon sat vremena iza zatvorenih vrata u Banskim dvorima vladajuća koalicija u petak je odlučila da će parlamentarnim izbori biti 4. prosinca 2011. godine. Premijerka Jadranka Kosor je istaknula da se o ovom pitanju nije prije raspravljalo zbog toga što su se prvo morali završiti pregovori sa EU koji su okončani 30. lipnja. Osim toga u međuvremenu se razbolio šef HSS-a Josip Friščić pa se čekalo da on ozdravi. U nastavku preslušajte izjave J. Kosor i J. Friščića...

 

Kreditiranje otkupa pšenice

Razno

hborObavještavamo sve proizvođače i otkupljivače da je u utorak, 12. srpnja 2011. održan sastanak predstavnik HPK-a s HBOR-om i poslovnim bankama uz nazočnost državnog tajnika Stjepana Mikolčića u ime Vlade RH. Na sastanku je Antun Kovačev informirao prisutne da će se HBOR uključiti u kreditiranje otkupa pšenice roda 2011. sa 300 milijuna kuna i krajnjom kamatom za korisnike od 3 posto bez devizne klauzule.

   

"Volim Hrvatsku" postaje stranka

Razno

volim_hrvatsku

Otvoreno pismo pokreta Volim Hrvatsku političkim strankama i drugim snagama hrvatskog političkog postora. Kao logičan put rada naše inicijative, udruge i pokreta došli smo do koraka koji je nužan za ravnopravan nastup u političkoj bitci koju vodimo. Za prvi korak, obranu od prvog naleta samovoljne grupe udružene u neformalnu saborsku koaliciju i obranu Hrvatske na predstojećem referendumu udruga je zadovoljavajuća pravna forma. Na tribinama i svojim drugim nastupima uvijek smo isticali da nakon prvog koraka, odbijanja ulaska u EU na referendumu koji nam predstoji, slijedi još važnija bitka za izgradnju suverene, moralno, politički i gospodarski stabilne Hrvatske.

 

Izložba u OŠ Kloštar Podravski

Razno

izlozba_klostar_30052011_21Kontinentalni turizam RH neosporno krije golem potencijal kojeg je potrebno promovirati, što su prepoznali u Osnovnoj školi Kloštar Podravski. U toj školi je danas, 30. svibnja 2011. na Dan škole, u prisustvu svih djelatnika škole i načelnika Općine Kloštar Podravski, otvorena Međunarodna revija turističke fotografije "Tourphoto 2010.". Ona je korak više u nastojanju da se prezentiraju posebnosti sjeverne Hrvatske. Tema ove izložbe je: turizam kontinentalne Hrvatske (putovanje, zimovanje, ljetovanje, smještaj, gastronomija, biciklizam, jahanje, lov, planinarenje, pustolovni turizam, rafting, sportski ribolov, vjerski turizam, zdravstveni turizam itd.).

   

Upisi na fakultete u Zagrebu

Razno

upis_na_studijeU sustavu bodovanja većine fakulteta uzima se uspjeh u srednjoj školi i uspjehna ispitima državne mature, dok su neki fakulteti, poput Medicinskog, uveli i provjere posebnih sposobnosti i znanja. Više od 35.000 maturanata natječe se za upis na jedan od 10 željenih studija. Vjerojatno će i ove godine kao i prijašnjih interes većine studenata u prvih 10 mogućih izbora biti usmjeren prema najpopularnijim fakultetima, a to su: Pravni, Ekonomski, Filozofski, FER, ali i studij građevinarstva, medicine i arhitekture. Razredbeni postupci na većini fakulteta bit će gotovo isti kao i prošle godine, kada su rezultati državne mature bili jedan od glavnih kriterija u sistemu bodovanja.

 

Potpore za mliječne krave

Razno

krave_mlijekoObavijest uzgajivačima mliječnih krava i krava dojilja. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju omogućila je u AGRONET elektroničkoj aplikaciji od 06. svibnja ove godine mogućnost izbora ostvarivanja potpore za mliječne krave za pasmine koje nisu holstein i križanci s pasminom holstein za gospodarstva čija isporuka mlijeka u prethodnoj godini ne prelazi 120.000 kg, a zadovoljavaju ostale uvjete za ostvarenje potpore za mliječne krave (kontrola mliječnosti i minimalo 5 grla).

   

Priznanje za kreativnost i inovativnost

Kultura

1_nagrada_vafi_varazdinNa Danu kreativnosti i inovativnosti što je u srijedu održan u Zagrebu u organizaciji Udruženja za razvoj kreativnosti MRAK i pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i poduzetništva te Ministarstva obrazovanje, znanosti i športa , Gradu Varaždinu dodijeljena je najviša nagrada – Posebno priznanje za kreativne i inovativne projekte. Žiri sastavljen od uglednih hrvatskih znanstvenika i sveučilišnih profesora već tri godine prepoznaje i nagrađuje projekte iz Varaždina.

 

Zakon o poljoprivrednom zemljištu

Razno

eu-dizajnNa 4. Godišnjoj Skupštini Hrvatske poljoprivredne komore razmatrana je i u raspravama najviše spominjana tema završetak pregovora s EU i zaključenje poglavlja 11. koje se odnosi upravo na poljoprivredu i stanovništvo u ruralnom prostoru Hrvatske. Članovi Skupštine HPK-a smatraju neprihvatljivim da još uvijek nemaju na uvid dokument o Poglavlju 11. - tj. da ne znaju što je točno dogovoreno u tom poglavlju koji se odnosi upravo na stanovništvo i poljoprivredne proizvođače koji oni zastupaju.
   

Proglas udruge Volim Hrvatsku - NE U EU

Razno

volim_hrvatskuNadstranačka udruga i inicijativa za očuvanje suvereniteta i neovisnosti Republike Hrvatske „Volim Hrvatsku“ objavljuje slijedeći proglas:

P R O G L A S

Svim građanima Republike Hrvatske

Dragi građani, nalazimo se pred sudbonosnom i za sve nas dalekosežnom odlukom.

Odlukom koja je za Hrvate i sve one koji Hrvatsku smatraju svojom domovinom karta za put bez povratka. Svjedoci smo do sada neviđenog omalovažavanja volje naroda, sustavnog zatiranja svih demokratskih vrijednosti i intelektualnog nasilja nad svima nama gurajući nas u jednu novu integraciju, na put bez povratka-u EU. Usprkos cenzuri medija, ipak se mogu vidjeti ili čuti vijesti koje nam jasno mogu dati do znanja da je EU tvorevina koja nije „strateški interes Republike Hrvatske“ kako nam to podastire naša Vlada.

 

Obitelj je uvijek na prvom mjestu

Razno

dan_obiteljiŽeleći istaknuti važnost obitelji za život svakog čovjeka Ujedinjeni narodi su  svojom rezolucijom 1993. godine, proglasili  15 . svibanj Međunarodnim danom obitelji . Dan obitelji u  svijetu je prvi put obilježen 1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece” . Od onda pa sve do danas  Ujedinjeni narodi svake godine obilježavaju Međunarodni dan obitelji.

   

Stranica 8 od 15

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 382 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..