Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Hrvatska

Veliki koncert Prljavog kazališta u Bjelovaru

Razno

prljavci

Na oduševljenje mnogobrojnih poklonika, Prljavci napokon stižu u Bjelovar! U nedjelju, 24. travnja, u bjelovarskoj Sportskoj dvorani, Prljavo kazalište priprema veliki uskršnji koncert, s početkom u 20 sati!

 

FKK Drava na KRV 2011.

Kultura

KRV_VIZUALFilmovi Foto kino kluba Drava iz Đurđevca zaprimljeni su i ukomponirani u konkurenciju za izbor najboljeg Kućnog Reklamnog Videa 2011. godine na 20. Danima hrvatskog filma! Pozivamo vas da nazočite programu izbora za najKRVaviju reklamu 2011. danas, u četvrtak, 7. travnja u 20,00 sati u prostoru predvorja kazališta &td u sklopu Studentskog Centra u Savskoj cesti 25. Ekipa KRV-i i Dana hrvatskog filma vas srdačno pozdravlja i upozorava da se naoružate smijehom i dobrom voljom.

   

Kritični trenutak 31. ožujka

Razno

Popis-LogoPopis će trajati od 1. do 28. travnja 2011., a provodit će se prema stanju na dan 31. ožujka 2011. u 24.00 sata, što se smatra kritičnim trenutkom popisa. Dakle, bilo kojeg dana popisivanja popisivač će osobu koja daje odgovore pitati o stanju u kritičnom trenutku tj. u ponoć 31. ožujka 2011. Npr. ako se dijete rodi 1. travnja, ono neće biti popisano unatoč tome što je bilo prisutno u kućanstvu kad je popisivač vršio popisivanje. Suprotno tomu, ako je osoba umrla npr. 2. travnja, popisivač je treba popisati prema izjavi ukućana iako je osoba već bila mrtva kad je popisivač došao u kućanstvo.

 

Ljetno računanje vremena

Razno

sat_vrijemeLjetno računanje vremena ove godine počinje 27. ožujka u 2 sata ujutro. Državni zavod za mjeriteljstvo je izvijestio kako se na ljetno računanje vremena prelazi pomicanjem za jedan sat unaprijed. Tako se vrijeme u dva sata ujutro računa kao tri sata ujutro. Nakon prelaska na ljetno računanje vremena će se električna energija obračunavati prema višoj tarifi od 8 do 22 sata, a prema nižoj tarifi od 22 sata do 8 sati.

   

Zastara u roku od godine dana

Razno

racuni_zastaraZastarijeva li dug za telefonski račun iz 2007. godine? Zbog neplaćenog računa od 1400 kuna sjeli su nam na račun, dug sada iznosi oko 2500 kuna, ovršni prijedlog dobili smo prije desetak dana – pita se naš čitatelj, kojem smo u kratkom roku odgovorili. Troškovi struje, grijanja, plina, vode, dimnjačarskih usluga, čistoće, TV pristojbe, tražbine pošte, telegrafa, telefona... zastarijevaju u roku od godine dana.

 

Sat planeta zemlje

Razno

Eerth_hour_logoU subotu 26. ožujka točno u 20.30 sati širom svijeta ugasit će se svjetla na sat vremena, te će se tako obilježiti Sat planeta Zemlje. A kad se svjetla ponovno upale, organizatori žele da razmislite o mogućim promjenama svog životnog stila. Hoćete li i vi 26. ožujka u 20.30 sati ugasiti svjetla na sat vremena? I nakon toga promijeniti svakodnevicu kako biste koristili planetu?

   

Svjetski dan voda 2011.

Razno

croatianlogo_dan_vodaVoda za gradove: odgovor na urbani izazov. Ovo je prvi put u ljudskoj povijesti da većina svjetskog stanovništva živi u gradovima: 3,3 milijarde ljudi ... i urbani krajolik nastavlja rasti. 38% rasta predstavljaju sve veće sirotinjske četvrti, dok razvoj gradske infrastrukture ne može pratiti brzi rast gradskog stanovništva. Cilj Svjetskog dana voda 2011. je usmjeriti pažnju međunarodne javnosti na utjecaj ubrzanog rasta gradskog stanovništva, industrijalizacije i nesigurnosti uzrokovanih klimatskim promjenama, sukobima i prirodnim katastrofama na gradske vodne sustave. Ovogodišnja tema, Voda za gradove: odgovor na urbani izazov, ima za cilj potaknuti vlade, organizacije, zajednice i pojedince na aktivno sudjelovanje u rješavanju problema u upravljanju vodama u gradovima.

 

Prijavi se na YouthSong!

Kultura

logo_agencija_za_mobilnostU povodu obilježavanja Europskog tjedna mladih (15-21. svibnja 2011. godine), Agencija za mobilnost i programe EU objavljuje: YouthSong, natječaj za izbor najbolje pjesme mladih izvođača. Ako si/ste: mladi pjevač/ica, bend, DJ, reper ...ili se na bilo koji drugi način baviš glazbenim stvaralaštvom, nisi afirmiran, dosada nemaš izdan glazbeni album, imaš od 13 do 30 godina i originalni i kreativni glazbeni uradak koji se dotiče teme mladih i njihove svakodnevice - prijavi se na YouthSong!

   

Za fuš kazna do 50.000 kn

Razno

 

fus_majstorVlada je odlučila jače stati na kraj sivoj ekonomiji i odrediti strože kazne za pravne i fizičke osobe koje obavljaju neregistriranu djelatnost ili koji nemaju zakonom propisane akte o ispunjavanju uvjeta za obavljanje registrirane djelatnosti. Vlada je u Sabor uputila prijedlog zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, a njime se, primjerice, utvrđuje da pod sivu ekonomiju ne ulazi obavljanje poslova za vlastite potrebe, obiteljska pomoć, susjedska pomoć, obavljanje nužnog rada za sprečavanje nesreće ili otklanjanje posljedica prirodnih ili drugih nesreća ili volontiranje, piše Večernji list.

 

Svjetski dan prava potrošača

Razno

PotrosaciSvjetski dan prava potrošača (World Consumer Rights Day), koji je prvi puta obilježen 15. ožujka 1983., svake godine aktualizira raspravu o pitanjima i problemima vezanim uz područje zaštite potrošača. To je ujedno i prigoda za promicanje temeljnih prava svih potrošača i za postavljanje zahtijeva da se ta prava poštuju.

   

Snimite kućni reklamni video

Kultura

KRV_VIZUALDosta vam je dosadnih, napornih, seksističkih, zastarjelih i loše sinkroniziranih reklama koje vam prekidaju omiljeni program?! Snimite sami svoju reklamu!! Kultura promjene Studentskog centra ponovno otvara natječaj za KRV – Kućni Reklamni Video. Pozivamo sve zainteresirane da snime reklamu. Kao i uvijek, KRV stavlja ideju ispred kvalitete vašeg reklamnog videa i snimati možete amaterskom kamerom, fotoaparatom, čak i mobitelom.

 

Sretan Vam Dan žena !

Komentari

cvijeceDrage dame, zaslužujete da ste jedine. Niste za rezervne stolice i neke ponedeljke ili srijede. Zapamtite, niste vi rezervni igrači u ovom životu, zaslužujete najbolje, i molim vas, molim, molim, njegujte dušu, niste samo meso, nemate rogove i ne budite nečiji trofej!!! Bar danas se sjetite koliko ste nezamjenjive i prekrasne..... (Berka Nezić)

   

Stranica 9 od 15

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 396 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..