Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Hrvatska

Produljenje roka za plavu naftu

Razno

traktor_naftaOve jeseni značajan dio poljoprivrednih površina bio je poplavljen u vrijeme optimalnih agrotehničkih rokova za pripremu zemljišta za sjetvu, te mnogi korisnici plavog plinskog ulja nisu mogli pravovremeno izvršiti obradu tla. Zbog toga je značajan dio odobrenih i upisanih prava na potrošnju plavog plinskog ulja u 2010. godini, u sustavu kartičnog poslovanja, ostao neiskorišten. Da bi poljoprivrednici mogli nadoknaditi zaostatke u obradi tla, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja predložilo je Ministarstvu financija izmjenu Pravilnika o primjeni Zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojano plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi, da se produlji rok za korištenje odobrenih, a neiskorištenih količina plavog plinskog ulja u 2010. godini do 31. siječnja 2011. godine.

 

S R E T A N B O Ž I Ć !

Razno

Mary_Joseph_Baby

   

Božićna poruka varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka

Razno

Biskup_poruka“Kršćanine, upoznaj svoje dostojanstvo!“

Braćo i sestre!

Tim riječima poziva nas papa Leon Veliki u svojoj božićnoj propovijedi na slavlje blagdana Božića. Poziva nas da u svjetlu Božića gledamo čovjeka u njegovom punom dostojanstvu. Ponajprije da prepoznamo ljubav Boga koji se čovjeku želio približiti i sam postati čovjek, nama u svemu jednak osim u zlu i grijehu. Želio se roditi kao čovjek, živjeti kao čovjek i umrijeti kao čovjek. Možemo li zamisliti veću blizinu?! I zato nas sveti Leon papa nadalje poziva: “Sjeti se koje li si glave i kojeg si tijela dio. Ne zaboravi da si izbavljen od vlasti tmine i prenesen u divno Božje kraljevstvo. Po sakramentu krštenja postao si hramom Duha Svetoga. Nemoj toga gosta istjerati iz svog srca zlim djelima.“

 

Prva adventska nedjelja

Razno

adventski_vjencicAdvent ili Došašće je vrijeme priprema za dolazak i rođenje Isusa Krista, a sastoji se od četiri tjedna koja neposredno prethode Božiću i koji simboliziraju četiri tisućljeća, koliko je po Bibliji prošlo od stvaranja svijeta do dolaska Kristova. Prema crkvenim regulama, od dana sv. Katarine počinje propisani četiri-tjedni post tj. počinje božićna priprava koja traje točno mjesec dana. Kroz adventsko vrijeme naša se razmišljanja i osjećaji kreću i u prošlost, sa sjećanjem na prvi Kristov dolazak, i u budućnost, s nadom u njegov ponovni povratak. Svako jutro drže se mise Zornice ili Rorate, a vjernici pristupaju ispovijedi i pričesti pa stoga Božić ima značenje obnove i novog htijenja u vjerničkom životu ka samo-prosudbi vlastitog života i djelovanja u svjetlu kršćanskog morala.
   

Vukovar - pobjednik jer je žrtva

Razno

polaganje_vijenacaPo dolasku Kolone sjećanja na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na ubijene, poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u srpskoj agresiji na Vukovar. Podno središnjeg spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijence su položila i svijeće zapalila državna i druga izaslanstva. Počast hrvatskim braniteljima i civilima polaganjem vijenca prvi je odao predsjednik Republike Ivo Josipović, a iza njega isto su učinili u ime Hrvatskog sabora predsjednik Luka Bebić te u ime Vlade predsjednica Jadranka Kosor. Nakon državnog vrha, vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva Oružanih snaga i Ravnateljstva policije, dok je vijenac u ime 204. vukovarske brigade položio posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković, mladi Jastreb.

 

Fotonatjecanje - Noć kazališta

Kultura

noc_kazalistaUnutar projekta Mjesec fotografije, Narodnog sveučilišta Dubrava, održat će se FOTONATJECANJE na nacionalnoj razini sa temom manifestacije Noć kazališta, 20. studenog u organizaciji Dječjeg kazališta Dubrava. U natjecanje se mogu uključiti fotografi iz cijele Hrvatske, amateri i profesionalci. Svaki sudionik može poslati 3 fotografije ne veće od 640x480px, 72dpi, koje moraju biti u jpg formatu. Snimati se može mobitelom, fotoaparatom ili web camerom. Tko je, prema odluci peteročlanog stučnog žirija, pobjednik znati će se već u nedjelju 21. studenog do 20 sati. Pobjednik će osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 500 kuna.
   

Ukida se kažnjavanje za 0,5 promila?

Razno

vlada_hrHrvatska je Vlada s današnje sjednice Saboru uputila izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima, u skladu s odlukom Ustavnog suda, predlaže ukidanje odredbe po kojoj se vozač koji je počinio neki prometni prekršaj, a imao je do 0,5 promila alkohola u krvi kažnjavao i za taj prekršaj i za tu količinu alkohola u krvi. Ustavni je sud u travnju ove godine ukinuo odredbu po kojoj se vozače koji su u organizmu imali do 0,5 promila alkohola, ako bi počinili koji drugi prekršaj, bili kažnjavani za taj prekršaj, ali i za vožnju s tom količinom alkohola u organizmu.

 

Dječji tjedan poduzetništva

Razno

tjedanpoduzetnistva01Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, u suradnji s Visokom školom Zrinski i Koprivničko-križevačkom županijom, u Osnovnoj školi prof. Franje Vikora Šignjara u Virju je provelo projekt pod nazivom „Dječji tjedan poduzetništva“. Cilj projekta je da se aktivnim metodama poučavanja, edukativnim radionicama i kazališnim predstavama za učenike i njihove nastavnike, potakne uvođenje sustavnog obrazovanja za poduzetništvo u hrvatski obrazovni sustav, te u konačnici i razvoj poduzetničkog duha i kompetencija.

   

TOURPHOTO 2010 - rezultati

Kultura

SLAVONIJATuristička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Foto klubom Đakovo i Foto kino klubom Drava iz Đurđevca i turističkim zajednicama središnje Hrvatske objavljuje rezultate natječaja za 6. Međunarodnu reviju turističke fotografije “TOURPHOTO 2010″ - turizam kontinentalne, kopnene Hrvatske. Prijavljeno 115 autora sa 416 fotografija. Za izlaganje izabrano 158 fotografija od 74 autora, a za nagrade, diplome i pohvale delegirano je 20 radova. Otvorenje izložbe će biti u Dom kulture u Đakovo, Kralja Tomislava 13, upetak, 19.studenog 2010. u 19,00 sati. Odluke žirija i nagrađene fotografije možete vidjeti u nastavku...

 

Poziv predsjedniku na Dane zlevanke

Razno

josipovic_cesiPredsjednik Republike prof. dr. Ivo Josipović, dana 28. listopada 2010. godine primio je na Pantovčaku umjetnike Ateliera Vilupek – Darka i Željku Vilupek, saborsku zastupnicu za Češku i Slovačku nacionalnu manjinu u Republici Hrvatskoj Zdenku Čuhnil, predsjednicu Češke obeci Bjelovar Mirušku Lončar i članove Češke obeci Bjelovar Danijelu i Danijela Srdić koji su odjenuti u češku narodnu nošnju, predali vitraj. U srpnju ove godine, u Daruvaru je održana najveća kulturna manifestacija hrvatskih Čeha – žetvene svečanosti – Dožínky, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike. Darko Vilupek, umjetnik-vitrajist, je u svoje ime i u ime Češke obeci Bjelovar, poklonio predsjedniku vitraj Dožinky iz zahvalnosti za pokroviteljstvo. Vitraj je sa motivom djevojke u bijeloj haljini koja kosi žito među makovima koji su tradicionalni češki simbol.
   

Postani volonter Svjetskog dana mladih

Razno

postani_volonterUred za mlade Hrvatske biskupske konferencije uputio je poziv svim punoljetnim djevojkama i mladićima da se pridruže kao volonteri u organizaciju Svjetskog dana mladih, koji će se slijedeće godine od 16. do 21. kolovoza održati u Madridu, u Španjolskoj. Organizatori Svjetskog dana mladih traže 20 tisuća volontera, a Ured za mlade HBK poziva da se u vojsku volontera priključe i mladi iz Hrvatske. Naime, volonteri će u Španjolskoj imati više zadataka, primjerice, dočekat će dva milijuna mladih iz svih strana svijeta, informirati hodočasnike na punktovima u Madridu, sudjelovati u prevođenju, logistici i koordiniranju grupa mladih.
 

Likovni natječaj u novim medijima

Razno

Festival_UNICEFPovodom obilježavanja 21. godišnjice Konvencije o pravima djeteta, Festival o pravima djece raspisuje likovni natječaj u novim medijima za učenike osnovnih i srednjih škola na temu Tko sam ja? / Tko smo mi? Drage učenice, dragi učenici, poštovane učiteljice, učitelji i nastavnici, ovim natječajem vas pozivamo da kroz nove medije podijelite s javnošću priču o tome kako žive djeca i mladi u Hrvatskoj. Izbor vaših slika, fotografija ili digitalnih ilustracija bit će predstavljen, kroz različite formate, tijekom Festivala o pravima djece u Muzeju suvremene umjetnosti, 18-21. studenoga ove godine. Rok prijave je 8. studeni 2010.

   

Stranica 10 od 15

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 397 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..