Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Hrvatska

Od 27.01. Hitna služba isključivo na 194

Razno

Hitna pomoć 194Od ponedjeljka 27. siječnja 2014. godine u potpunosti se gasi telefonski broj 94, koji je ranije korišten za pozive hitnoj medicinskoj službi. Građani će od ponedjeljka hitnu medicinsku službu moći dobiti isključivo na telefonski broj 194, priopćeno je iz Ministarstva zdravlja. Tijekom 2013. godine građani su na broju 94 putem govorne poruke bili obavještavani da za kontaktiranje hitne medicinske službe trebaju nazvati broj 194.

 

Državna izložba malih životinja

Razno

plakat 22 drzavna-izlozbaNa Sajamskom prostoru Gudovac, u organizaciji Udruge uzgajatelja malih životinja ''Mali uzgajatelj'' Bjelovar i Hrvatskog Saveza udruga uzgajatelja malih životinja, u subotu i nedjelju, 14. i 15. prosinca 2013. godine, održat će se nekoliko izložbi: 22. Državna izložba malih životinja, 2. Specijalka kokoši Hrvatice, 3. Specijalka hrvatskog velikog opaljenog kunića, 4. Specijalka hrvatske patuljaste kokoši, 2. Izložba golubova umjetničkog leta Hrvatskog kluba prevrtača.

   

Najuzornija hrvatska seoska žena 2013.

Razno

Uzorne seoske zene Hrvatske 2013U subotu je u Suhopolju održan 14. izbor najuzornije hrvatske seoske žene. Našu županiju su predstavljale najuzornija seoska žena Koprivničko-križevačke županije Anka Županić i 1. pratilja Josipa Rasinec. Uz naše predstavnice na izboru je bilo još 9 kandidatkinja iz Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Šibensko-kninske županije iz čega je vidljivo da je sudjelovalo svega 5 županija, a niti Virovitičko-podravska županija, kao domaćin nije imala predstavnicu.

 

Legenda o Picokima na Terezijani 2013.

Razno

Picoki_na_Terezijani_14062013_021Već prvi dan Terezijane (u petak 14.06.2013.), protekao je u šarolikosti brojnih zanimljivih događanja. Otvaranje izložbi, zanimljiva ulična dječja predstava, kakvih nam ovdje zaista nedostaje, pantomimičari i ulični svirači, koje rijetko imamo priliku vidjeti, kao i mnogi koncerti, obilježili su njen prvi dan, piše portal zvono.eu. Po prvi puta, Bjelovarčani su imali priliku pogledati, poznato uprizorenje Legende o Picokima, koja je dugogodišnja tradicija na đurđevačkoj Picokijadi.

   

Sadnja vinograda nakon ulaska u EU

Razno

vinogradTijekom prošle, ali i ove godine, mnogobrojna su pitanja vinogradara bila vezana na mogućnost sadnje novih vinograda nakon 1. srpnja 2013., kada RH uđe u EU. Vinogradarima je uglavnom poznata zabrana sadnje novih vinograda u EU do kraja 2015., kao mjera uspostavljanja zajedničkog uređenja tržišta poljoprivrednih proizvoda. Tada se nisu mogli dati konkretni odgovori na te upite, sve do prije dvadesetak dana kada je iz MP došla službena informacija objavom Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o registru vinograda.

 

Ukidaju se naknade za priključenje

Razno

voda_slavinaDobru vijest za sve one koji se namjeravaju priključiti na kanalizaciju ili vodovod, donose izmjene i dopune Zakona o vodama koji stupa na snagu danas, 18. svibnja 2013. Prema izmijenjenom zakonu nema više naknada na priključak na vodovod ili kanalizaciju. Početak primjene tog zakona je najkasnije za šest mjeseci do kada općine i gradovi moraju staviti van snage odluku o plaćanju naknade na priključenje na vodu ili odvodnju.

   

Željko Lovrak kod Predsjednika RH

Razno

 

Zeljko_Lovrak_Kod_Predsjednika_RH_2013_001Predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, primio je, na prijedlog gospodina dr. Vedrana Urana, vlasnika poduzeća ENERGETSKE USLUGE; đurđevčana Željka Lovraka direktora firme LIKA ENERGO EKO d.o.o. Udbina, Branka Vitića direktora firme ENERGOMETAL d.o.o iz Zagreba i Krešimira Romca , glavnog inženjera u Končar-srednje naponska postrojenja, kao osobe koje su dale veliki doprinos u promociji i implementaciji obnovljivih izvora energije u 2012 godini.

 

Likovna kolonija u Novoj Rači

Kultura

 

Izlozba_Nova_Raca_2013_0018U Novoj Rači, Bjelovarsko-bilogorska županija, održana je 7. likovna kolonija. Članovi Kloštranske palete zajedno sa umjetnicima iz Mađarske, drugih općina i županija uz ugodno druženje naslikali su slike u više tehnika, izrađena je drvena skulptura ribe, a fotografi su poklonili umjetničke fotografije i video DVD sa prošle kolonije. Voditelj kolonije i domaćica bila je Željka Novak. Slikari su stvarali likovna djela u prostoriji općine, ispred crkve i ribnjaku, a nakon podjela zahvalnica druženje je nastavljeno u ribičkom domu.

   

Gimnazijalci kod predsjednika Josipovića

Razno

Gimnazija_kod_Predsjednika_16032013Na tradicionalnoj kavi s građanima, 16. ožujka 2013., predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je učenike i profesore gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca. Učenici su razgovarali s predsjednikom Josipovićem o poslovima koje obavlja predsjednik države, o njegovim ovlastima, budućnosti mladih u RH te drugim temama. Kako je protekao susret sa predsjednikom, kakve su dojmove stekli i sam razgovor s njime, učenici će objaviti u školskom listu "Jurek".

 

Izbori za EU parlament

Razno

Izbori_za_EU_parlamentIzbori za zastupnike u  Europski parlament održat će se u nedjelju 14. travnja 2013. godine u Republici Hrvatskoj , a u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske 13. i 14. travnja 2013. godine. Pozivamo birače da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača zaključno do srijede 03. travnja 2013. godine. Uvjet za ostvarivanje prava na glasovanje jest važeća osobna iskaznica, za birače koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, odnosno aktivna registracija za birače koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj.

   

Konferencija u Hrvatskom saboru

Razno

Verica_Rupcic_Sabor_0001Predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić je sudjelovala na konferenciji  Postizanje rodne ravnopravnosti: izgradnja ženskog savezništva u politici i civilnom društvu, koju je organizirao Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora u suradnji s CESI – Centrom za edukaciju, savjetovanje i istraživanje te Srednjoeuropskom mrežom jednakosti spolova, a uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država. Cilj konferencije je razmatranje ekonomskog, socijalnog i političkog položaja žena u krizi te razmatranje nove strategije suradnje između žena u političkim strankama i civilnom društvu.

 

Dani tehničke ispravnosti vozila 2012

Razno

Dani_tehnicke_ispravnosti_2012U razdoblju od 19. do 24. studenog, provesti će se akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“. U vrijeme provođenja akcije u stanicama za tehničke preglede vršiti će se besplatni pregledi vozila, s ciljem poticanja vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli događanje prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. U potpunosti je dobrovoljna, a težište je na pružanju savjetodavne pomoći, od strane stručnog osoblja, u cilju uklanjanja eventualno utvrđenih neispravnosti na vozilu.

   

Stranica 4 od 15

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 381 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..