Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Hrvatska

Dan sjećanja u Lovasu

Razno

lovas_minsko_polje_4Danas se u prijateljskoj općini Lovas obilježava 20. obljetnica stradavanja Lovašana u minskom polju, a ujedno i Dan sjećanja na sve poginule, ubijene i nestale mještane Općine Lovas u Domovinskom ratu. Prije 20. godina, 18. listopada 1991., velikosrpski agresor je skupinu od 51 lovaskog Hrvata odveo prisilno na čišćenje minskog polja, pri čemu je ubijena 21 osoba, a 14 ih je ranjeno.

 

Potpišite peticiju

Razno

gotovina_defense_not_warPoštovane Hrvatice i Hrvati dragi prijatelji !!

Ova peticija nije napravljena od strane udruge, pokreta ili stranke nego dobrovoljne inicijative jednog pojedinca koji razmišlja isto kao i vi !! Napominjemo da se ova peticija također odnosi za sve Hrvatske branitelje i osloboditelje koji su nepravedno osuđeni ili im se sudi. Želim peticijom postići da strani mediji i domaći mediji obrate više pozornosti na sudbinu naših Generala ali i da naši Hrvati ne zaborave izdaju koja nam je učinjena.

   

Dan neovisnosti, 8. listopad

Razno

hrvatska_zastava

Dragi sugrađani, Dan neovisnosti jedan je od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti. To je dan ostvarenja stoljetnog sna hrvatskog naroda o suverenoj i samostalnoj državi u kakvoj danas živimo. Dan neovisnosti je i prigoda da izrazimo duboku zahvalnost svima koji su pomogli da taj san dosanjamo prvenstveno hrvatskim braniteljima. Uz ponos i sjećanje na sve njih svim stanovnicima Koprivničko-križevačke županije upućujem iskrene čestitke.

Vaš Župan Darko Koren

 

Lov, ribolov, priroda, turizam

Razno

lov-ribolov-priroda-turizam-2011U Varaždinu će se od 07. – 09. listopada 2011.g., održati 16. Međunarodni sajam LOV, RIBOLOV, PRIRODA, TURIZAM u novoj Sportskoj dvorani - “Varaždinskoj areni". Tijekom godina ovaj sajam je postao najznačajnija manifestacija u ovoj oblasti u Hrvatskoj. Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije već tradicionalno na ovom sajmu prezentira lovne, ribolovne i druge turističke potencijale Županije. Izlagački prostor naše županije bit će opremljen ribolovnim trofejima Športsko ribolovnog saveza KKŽ i lovačkim trofejima Lovačkog saveza KKŽ i LU “Jelen” Đurđevac.

   

Ujedinjeni za globalnu promjenu

Razno

global_change15. listopada 2011. građani širom svijeta će izaći na ulice da izraze ogorčenje zato što su naša prava ugrožena savezom između političara i velikih korporacija. Od Democracia Real YA (Prava Demokracija sada): Pozivamo vas na sudjelovanje u ovom mirnom prosvjedu. Pridružite se našem pozivu na akciju ili pozivom za druge radnje na ovaj datum. Vrijeme je da podignemo glas. Naša je budućnost u pitanju i ništa ne može zaustaviti moć milijuna ljudi kada su ujedinjeni za zajednički cilj.
 

Međunarodni dan starijih osoba

Razno

penzioneriU Republici Hrvatskoj i svijetu 1. listopada svake godine obilježava se Međunarodni dan starijih osoba,  koji je proglasila Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Tim povodom, svim osobama starije životne dobi upućujemo iskrene čestitke.

   

Metoda za "odstrel" gradonačelnika

Razno

ne_zaboravi_tko_siZa smjenu neposredno izabranih župana, gradonačelnika i načelnika bit će dovoljno da broj birača koji podrže opoziv bude jednak ili veći od onog broja glasova kojim je čelnik izabran. Nakon višemjesečnih analiza, Ministarstvo uprave odlučilo se za takvu soluciju i novi zakonski prijedlog o izborima u lokalnoj upravi bit će ovaj tjedan na Vladi, potvrđeno nam je u Ministarstvu. Dosad čelnici praktički nisu mogli biti smijenjeni jer se na njih nije odnosila ovogodišnja odredba da je referndum uspio ako je za većina izišlih birača. Odredba o većini upisanih birača nije provediva zbog netočnih biračkih popisa, piše nacional.hr.

 

Sajam "Eko etno Hrvatska"

Razno

eko_etno_hr_tourMeđunarodni sajam proizvoda i usluga ruralnih područja EKO ETNO HRVATSKA EUROPA TOUR, najveći je i najposjećeniji sajam ove vrste na hrvatskoj sajmišnoj sceni održava se od 26. do 30. listopada 2011. u iznimno atraktivnom prostoru novog poslovno-trgovačkog centra Green Gold u Zagrebu, središtu poslovnih zbivanja hrvatske metropole. EKO ETNO HRVATSKA ove se godine održava po deveti put, dok se EKO ETNO EUROPA i EKO ETNO TOUR održavaju po treći puta.

   

Zaustavimo nasilje nad ženama

Razno

nasilje_zene_2011NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA 22. RUJAN - Nasilje nad ženom, počinjeno od strane muške osobe, uglavnom člana obitelji, zahvaća društva neovisno o kulturi, standardu, obrazovanju. Pojava nasilja u obitelji, broj nasilja nad ženama ne jenjava, ne smanjuje se. Učinkovito rješavanje problematike nasilja nad ženama, zahtijeva razumijevanje uzroka nasilja i odgovor na pitanje tko je za nasilje odgovoran. Za nasilje je odgovoran počinitelj nasilja, bez obzira na njegove razloge i opravdanja zašto je nasilje počinio. Uvijek postoji izbor ponašanja različit od nasilja.

 

Anđelo Jurkas - Jebi ga

Kultura

Jurkas-PR-fotkaPR obavijest kaže ovako nekako: “Na svjetskoj glazbenoj sceni također je rijetka pojava da publicisti, pop kulturni novinari ili glazbeni kritičari nakon (pre)zasićenja teoretiziranjem o glazbi i pop kulturi osjete potrebu praktično se dokazati na opisanom terenu. Radili su to rock poetesa Patti Smith, rock humanitarac Bob Geldof, frontgirlica Pretendersa Chrissie Hynde, Neil Tennant iz Pet Shop Boysa, glasoviti producent i gitarist Steve Albini od poznatijih. S ovdašnjih terena u sličnu se avanturu prije nekoliko godina upustio Ante Perković. Od ove jeseni neće biti usamljen, obzirom da mu se pridružuje Anđelo Jurkas.

   

Legalizacija nezakonito izgrađenih objekata

Razno

farmaŠto to zapravo znači “legalizacija objekata”? To je postupak kojim se ozakonjuje nezakonito izgrađena zgrada (farma) koja je izgrađena u skladu s prostornim planom i ona koja nije izgrađena u skladu s prostornim planom, ali samo u slučaju ako ozakonjenje nije ograničeno člankom 5. Zakona (zaštićeno područje, područje nacionalnih parkova, parkova prirode, planirani koridori prometnica, planirana područja javne namjene kao što su npr. škole, vrtići, crkve, područja zaštite voda i druga prostorna ograničenja).

 

Natječaj za Euro Med - Scola

Razno

euromedDelegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj poziva zainteresirane hrvatske srednjoškolce u dobi od 16 do 18 godina da se prijave za sudjelovanje u programu Europskog parlamentaEuroMed-Scola“ koji će se održati u Strasbourgu od 12. do 14. studenog 2011. Rok za podnošenje prijava je 21. rujna 2011. u 24.00h.

   

Stranica 7 od 15

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 377 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..