Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Podravina

Knjižnica na kotačima u Virju

Razno

BibliobusObilježavanje Mjeseca hrvatske knjige 2014. u Narodnoj knjižnici Virje započelo je jučer posjetom koprivničkog bibliobusa. „Knjižnica na kotačima“ u svoja je stajališta dodala i virovski park i otvorila svoja vrata za polaznike Dječjeg vrtića Zrno. Sve tri odgojne skupine posjetile su i razgledale bibliobus.

 

16. Molvarski susreti folklora

Razno

03U Molvama su kao i dosadašnjih godina, 4. listopada 2014. godine, pod pokroviteljstvom Općine Molve održani šesnaesti molvarski susreti folklora. Pred punom dvoranom publike u Domu kulture uz domaćine još četiri društava izvela su izvrstan jednoipolsatni program. Ovogodišnji sudionici i gosti bili su KUD „Orljava" iz Pletrnice, KUD "Salinovec" iz Ivanca, KUD „Javor" iz okolice Novske (Jazavica, Voćarica, Roždanik) i KUD „Širine" iz Novog Virja.

   

Likovna kolonija u Kloštru Podravskom

Razno

P1100555Jedanaesta po redu likovna kolonija u organizaciji „Kloštranske palete“ održana je u subotu 30. kolovoza ove godine u prostorijama Društvenog doma u Kloštru Podravskom. Sudjelovalo je 39 likovnih stvaratelja iz naše Županije te Virovitičko-podravske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske i Zagrebačke županije kao i četvero slikara iz Republike Mađarske, a na koloniji je nastalo 45 likovnih djela (slike, skulpture, fotografije).

 

RASCO oprema se proizvodi i u Srbiji

Razno

Rasco Senta Srbija 2014U utorak, 30.9.2014. održana je svečanost otvorenja obnovljenih proizvodnih pogona kompanije RASCO-TAMP d.o.o. u Senti. RASCO-TAMP je nastao 2013. godine kad je RASCO d.o.o. preuzeo nekretnine kompanije u stečaju TAMP a.d. Nakon investicija namijenjenih poboljšanju uvjeta rada i nabavi suvremenih proizvodnih tehnologija, 50 zaposlenika RASCO-TAMP-a je započelo proizvodnju RASCO programa komunalne opreme.

   

Izložba Krune Heidlera u Kloštru

Razno

P1030294U izložbenom prostoru "Kloštranske palete" otvorena je samostalna izložba poznatog đurđevačkog filmaša i fotografa Krunoslava Heidlera. Izložbu je otvorio zamjenik načelnika općine Kloštar Podravski gospodin Antun Karas. Stvaralačku biografiju gospodina Heidlera dao je Zdravko Šabarić dok je o umjetničkim dosezima autora govorila gospođa Božica Jelušić. Otvorenju su prisustvovali ljubitelji fotografije iz ovih prostora.

 

Predstavili se na Radio Koprivnici

Izbori

HPIM1072Predstavnice dječjeg benda „Začarani Planet“, Anita Aušperger i Mateja Mađerek, koje pohađaju Osnovnu školu u Ferdinandovacu su zajedno sa predstavnicima dječjeg zbora Ivana Lackovića Croate iz Kalinovca pod nazivom „Kalnovečki Školarci“, Gabrijelom Vucikujom i Larom Živko, posjetili 22.rujna, 2014. godine studio Radija Koprivnice.

   

Eko Škola Fedinandovac

Razno

Djecji bend Zacarani PlanetPočetkom školske godine 2013./2014., u Osnovnoj školi Ferdinandovac javila se ideja o provođenju Eko projekta koji bi predstavljao samu osnovnu školu u Ferdinandovcu. Tako su svi marljivi učitelji te škole užurbano počeli osmišljavati dijelove svojeg Eko projekta, te započeli njegovu realizaciju koja se sastojala od nekoliko radionica, snimanja video spota te pregršt aktivnosti za sve učenike predmetne nastave koji pohađaju tu školu.

 

Upozorenje! Ne koristite vodu iz bunara

Razno

voda slavinaUpozorava se stanovništvo na poplavljenom području koje se koristi vodom iz bunara da voda nije zdravstveno ispravna te se ne smije piti, niti koristiti za pripremu hrane i osobnu higijenu. U utorak, 16. rujna 2014. godine u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održan je izvanredni sastanak na temu obrane od poplava. Ustanovljeno je kako se na područjima zahvaćenim poplavama moraju provoditi mjere opreza kako bi se spriječila pojava epidemija.

   

Naj žena je Štefica Horvat iz Ždale

Razno

IMG 4758U Novigradu Podravskom je održan Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova, koji je svečano otvorio župan Darko Koren. Priredbu su uveličale pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičićsaborski zastupnici dr. Stjepan Milinković i Branko Hrgte županijski, gradski i općinski dužnosnici. Bio je to festival radišnosti, svestranosti i kreativnosti žena, koje žive u ruralnim podravskim područjima.

 

Župan službeno otvorio PŠ Sigetec

Razno

PS Sigetec 2014Povodom početka nove školske godine župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima u ponedjeljak, 8. rujna obišli su prostore Područne škole Sigetec te prostore dječjeg vrtića. Nakon prigodnog programa koji su pripremili učenici i njihove učiteljice župan je i službeno otvorio zgradu Područne škole Sigetec. U sklopu programa župan je podijelio sigurnosne krijesnice učenicima prvog razreda te obišao i ostale učenike kojima je poželio uspješnu školsku godinu. Svečanosti je prisustvovao i načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić. Načelnik Općine učenicima je uručio besplatne bilježnice koje je osigurala Općina.

   

Stranica 9 od 33

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 424 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..