Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Podravina

Koprivničkoj Gorskoj službi spašavanja RASCO obnovio Land Rover

Razno

Rasco HGSS 3Sigurnost svih koji se nađu na području Hrvatske je prioritet i Hrvatske Gorske Službe Spašavanja. HGSS već 65 godina brine za sigurnost Hrvata i stranih državljana koji se nađu na području RH, a rad svih njegovih članova se zasniva isključivo na volonterskoj bazi. Sigurnost je i jedna od glavnih karakteristika utkana u sve proizvode i proizvodne procese tvrtke RASCO.

 

Miroslav Mikulić voditi će općinu Ferdinandovac do izbora

Razno

grb ferdinandovacNa 18. sjednici, Vlada je  nakon što je raspustila Općinsko vijeće i razriješila općinskog načelnika Branka Kolara te njegovog zamjenika Vjekoslava Jendrašica jer nisu u zakonskom roku izglasali proračun niti donijeli odluke o privremenom financiranju, na zatvorenom dijelu sjednice  imenovala povjerenika Vlade. Povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskoga vijeća i općinskoga načelnika Općine Ferdinandovac, Vlada je imenovala pravnika iz đurđevačkog Ureda državne uprave Miroslava Mikulića koji će općinu voditi do svibnja, kad se održavaju redoviti lokalni izbori.

   

Najboljim studentima Sjevera dodijeljene Rektorove nagrade

Razno

Rektorove nagrade Sveučilište Sjever 2017 001U četvrtak, 26. siječnja 2017. godine, u prostorijama Sveučilišnog centra Koprivnica održana je druga po redu dodjela Rektorovih nagrada od osnivanja Sveučilišta. Nakon sjednice Senata, rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković dodijelio je sedam Rektorovih nagrada za najbolji uspjeh u akademskoj godini 2016./2017. i dvije nagrade za najbolji rad studenata u akademskoj godini 2015./2016. Dobitnicima Rektorove nagrade uručene su povelje i novčane nagrade.

 

Večer poezije Drage Britvića u Grabrovnici

Razno

Večer poezije Drage Britvića 2017Nedaleko Pitomače, u rodnoj kući još jednog pitomačkog velikana Petra Preradovića, okupili se Dragini prijatelji, suradnici, skladatelji, pjevači, znanci i štovatelji njegovog rada. Održana je 8. Večer poezije Drage Britvića u Grabrovnici. Gost večeri bio je skladatelj Draginih pjesama Siniša Doronjga Simpy, a program je vodila Ines Giba Jambrišak. Nastupili su Mirko Švenda Žiga, Kvartet Artes, The Fusion,Tomislav Brajša, Kristina Domović i Hrvoje Hegedušić dok su stihove Drage Brtivića govorili su glumci Biserka i Antun Vrbenski.

   

20. izložba mladih vina "Vincekovo 2017." u Virju

Razno

Vincekovo Virje 2017Udruga vinogradara, voćara i pčelara općine Virje organizira izložbu mladih vina "Vincekovo 2017.", koja če se održati 20. siječnja 2017. godine u Društvenom domu u Virju, s početkom u 18,00 sati. Ocijenjeno je 210 uzoraka bijelih i crnih vina koje možete degustirati u zakazano vrijeme. Dodijeljeno je 30 zlatnih, 123 srebrnih i 38 brončanih medalja te 8 priznanja, a nažalost 11 vina je odbačeno. Rezultate ocjenjivanja vina možete pogledati u nastavku ovog teksta.

 

U Goli otvorene jaslice

Razno

Otvorenje jaslica Gola 02012017 002Mještanima Gole je njihova općina priredila posebno lijep početak 2017. godine jer su već prvog radnog dana otvorene jaslice Dječjeg vrtića "Zvončić". Jaslice su uređene financijskom suradnjom sedam općina, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko milijun i pol kuna. Ovo je treći vrtić koji djeluje na području Općine Gola, a svakako treba naglasiti da su svi besplatni, odnosno da boravak djece u potpunosti financira općina. Dokaz je to dobrog rada i aktivnosti Općine, kojoj je prioritet bolja demografska slika, a time opstojnost općine i županije te ravnomjerni razvoj Hrvatske.

   

Koncert u Kalinovcu u spomen Tomislavu Franjiću

Razno

Koncert Kalinovac 02012017 001Kulturna udruga “Tomislav Franjić” Kalinovac je treći puta organizirala bogati program u spomen Tomislavu Franjiću. Premijera predstave “Na konaku” je održana 26. prosinca, a repriza će biti 6. siječnja. Koncert s bogatim kulturno-umjetničkim programom je održan u ponedjeljak 2. siječnja na kojem su sudjelovali mješoviti pjevački zbor i tamburaški sastav Kulturne udruge “Tomislav Franjić”, polaznici dječjeg vrtića “Bubamara”, KUD “Grgur Karlovčan”, pjevački zbor Udruge umirovljenika, Zborovi Župe sv. Luke evanđelista, Udruga žena “Kalnovčice”, a gošća večeri je bila pučka spisateljica i pjevačica Marica Hasan.

 

Elizabeti Trepotec Marić godišnja nagrada za značajna ostvarenja

Razno

Elizabeta Trepotec Marić 2017 1U Hrvatskom saboru svečano su dodijeljene „Nagrade Ivan Filipović“ za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti za 2015. godinu. Nagrade ovogodišnjim laureatima uručili su potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić i predsjednik Odbora za dodjelu "Nagrade Ivan Filipović" Andro Krstulović Opara. Dodijeljene su dvije nagrade za životno djelo i trinaest godišnjih nagrada. Jedna od dobitnica najprestižnijih godišnjih nagrada iz područja osnovnog obrazovanja je i Elizabeta Trepotec Marić, profesorica povijesti i geografije iz Osnovne škole „Ivan Lacković Croata“ Kalinovac.

   

Josipi Rasinec plaketa na dodjeli nagrade "Dobrotvorka godine"

Razno

Josipa Rasinec 02012017Svake godine regionalna zaklada za lokalni razvoj "Zamah" iz Zagreba, vođena idejom da žene u filantropiji zaslužuju više mjesta, dodjeljuje nagradu "Josipa Vancaš – dobrotvorka godine 2016". Ove godine u nominaciji 15 Hrvatica našla se i naša Josipa Rasinec iz Virja. Iako status Dobrotvorke nije ponijela kući ova svestrana i kreativna Virovka okitila se još jednim velikim priznanjem, plaketom. Rekla je : ''Još je jedna plaketa u mojim rukama i ta je posebna. Posebna za mene zato što sam najmlađa ovogodišnja kandidatkinja i zato što je sve ono što činim za svoje udruge i za svoj kraj prepoznato ne samo na županijskoj već i na državnoj razini.

 

Renesansni festival povod je još jednoj međunarodnoj suradnji

Razno

Renesansni festival Friesach 2016 001Proteklog su vikenda djelatnici Turističke zajednice grada Koprivnice posjetili srednjovjekovni gradić Friesach u Austriji s ciljem širenja internacionalne mreže partnera. Naime ove godine Renesansni festival je posjetio g. Heinrich Gressel – projektni manager povijesnih manifestacija u Kärtnenu u Austriji te je oduševljen viđenim ponudio suradnju između austrijske i hrvatske manifestacije te je pozvao autora i organizatora Renesansnog festivala na srednjovjekovni božićni sajam u Austriju u Friesach, a istodobno i na sastanak u vezi suradnje.

   

Stranica 3 od 33

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 422 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..