Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Podravina

Promocija knjige "Bajka o Golom otoku" u Pitomači

Razno

Bajka o Golom otoku 2016U zgradi općine Pitomača predstavljena je „Bajka o Golom otoku“ knjiga sjećanja, učitelja u mirovini i osnivača Astronomske udruge, Luke Hrvatića. Prigodni program vodio je Neven Hrvatić, a umjetnički dio uljepšali su Luka Horvat na gitari i Kristina Domović uz pjesme “Jalta, Jalta” i“Miruj, miruj, srce moje” uz klavirsku pratnju Doroteje Veličan. Uvodnu riječ dao je Domagoj Stilinović, ispred organizatora “Centra za kulturu Drago Britvić“.

 

Likovna izložba "Buđenja" u Kloštru Podravskom

Razno

Izlozba Budjenja Klostar Podravski 2016"Kloštranska paleta" je imala čast, otvorenjem svoje likovne izložbe, otvoriti mnogobrojna događanja povodom Dana Općine Kloštar Podravski. Na izložbi "Buđenja" sudjelovao je 31 autor sa svojim uljima na platnu, akriliku, suhim pastelama, akvarelima, ulju na staklu, temperama i drvenim bojama te dva kipara sa drvenim skulpturama. Izložbu je otvorio načelnik Općine Kloštar Podravski, g-din Siniša Pavlović. 

   

Tribina "Društveni položaj žena kroz povijest i danas" u Legradu

Razno

Društveni položaj žena - Legrad 2016Na tribini pod nazivom "Društveni položaj žena kroz povijest i danas", koju je organizirala Udruga žena Legrad povodom Međunarodnog dana žena, gostovala je predsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, ujedno i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić, koja je održala predavanje o društvenom položaju žena u našem društvu danas.

 

Preminuo Josip Friščić, bivši šef HSS-a

Razno

Josip Friščić // Foto: Arhive ePodravina.hrNakon duge i teške bolesti preminuo je Josip Friščić (66), nekadašnji predsjednik Hrvatske seljačke stranke, potpredsjednik Hrvatskoga sabora i župan Koprivničko-križevačke županije, piše portal epodravina.hr. Borbu s bolešću izgubio je noćas u koprivničkoj Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek. Josip Friščić rođen je 15. kolovoza 1949. godine u Subotici Podravskoj. Osnovnu školu završio je u Rasinji, a srednjoškolsko obrazovanje u Koprivnici. Diplomirao je ekonomiju na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

   

Božićna izložba članova "Kloštranske palete" - Ljepota nevidljivoga

Razno

Izložba Kloštranske palete-Ljepota nevidljivog 2015Povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, članovi Udruge „Kloštranska paleta“ priredili su 19. prosinca u svojoj galeriji tradicionalnu božićnu izložbu radova pod nazivom „Ljepota nevidljivog“. Izložbu je otvorio načelnik općine Kloštar Podravski gospodin Siniša Pavlović, dok je osvrt na izložene radove dao kloštranski župnik fra Ivan Široki, autor predgovora u katalogu. Izložba je tematski vezana uz naše viđenje Božića i zime Podravini, a sudjeluje trideset i tri slikara, kipara i fotografa.

 

Večer zahvale naj žene 2015.g. Nadice Ivančan

Razno

Naj žena Ivančan Sekuline 14112015 034Nositeljica lente Naj žene Korivničko-križevačke županije za 2015.g. na Festivalu žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije Nadica Ivančan je sa svojom obitelji - suprugom Ivanom, kćeri Ivanom, sinovima Matejom i Tomislavom priredila večeru zahvalnosti na obiteljskom imanju Sekuline. Večeri je prisustvovao općinski načelnik Zdravko Ivančan, koji je naglasio važnost ovog projekta te uz čestitke izrazio i zadovoljstvo što je naj žena iz Molvi pa će se iduće godine Festival održati u općini Molve.

   

Osnivačka sjednica nove Turističke zajednice

Razno

TZ podrucja VirjeU prostorijama Općine Virje je, u četvrtak 29.10.2015., održana osnivačka sjednica Turističke zajednice područja Središnje Podravine. Novoosnovana turistička zajednica obuhvaća područje općina Legrad, Drnje, Hlebine, Molve, Gola, Virje i Novigrad Podravski, a sjedište i turistički ured biti će smješten u Virju. Osim načelnika općina osnivača, sjednici je prisustvovao i gospodin Marijan Štimac pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju i predstavnici županijske turističke zajednice.

 

Evakuacijska vježba spašavanja u OŠ Ivana Lackovića Croate u Kalinovcu

Razno

Vatrogasna vježbaDana 27. listopada, 2015. godine u Osnovnoj školi Ivana Lackovića Croate u Kalinovcu je provedena evakuacijska vježba spašavanja u kojoj su sudjelovali svi učenici od prvog do osmog razreda, djelatnici škole te članovi JVP Đurđevac i DVD Kalinovac. Vježba je započela u 10 sati iznenadnim događajem – „požarom“ u kuhinji na što se oglasio vatrodojavni aparat čiji je zvuk oglašavao početak evakuacije. Svi učenici i djelatnici škole su se uputili prema glavnim i sporednim izlazima škole, a točka okupljanja je bila bista od slikara Ivana Lackovića Croate po kojemu škola nosi ime.

   

Naj žena Nadica Ivančan, pratilje Ivančica Kučanda i Marina Picig

Razno

Festival žena 10.10.2015. Gola Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije održan je u subotu 10. listopada 2015. u Goli, u organizaciji županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, a svečano ga je otvorio župan Darko Koren. Priredbu su uveličali veleposlanik Ukrajine Oleksandr Levchenko, savjetnik za pravna pitanja u Uredu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Nebojša Paunović te državni, županijski, gradski i općinski dužnosnici.

 

12. likovna kolonija "Kloštranske Palete" 2015.

Razno

12. Likovna kolonija Kloštar Podravski 2015.Održana je 12. likovna kolonija u organizaciji „Kloštranske palete“ u prostorijama Lovačke udruge „Srndać“. Dobrodošlicu im je zaželio zamjenik načelnika općine Antun Karas i Martina Fuk, predsjednica udruge „Kloštranska paleta“. Sudjelovalo je 54 učesnika od kojih aktivno stvaralo 40 slikara iz Koprivničko-križevačke županije te Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke županije i troje slikara iz Republike Mađarske. Nastalo je novih 45 umjetnička djela, 2 skulpture i 43 slikarska rada.

   

Stranica 6 od 33

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 423 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..