Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Podravina

Večer „dobrih djevojčica“ svih uzrasta

Razno

Samo majka i kćiŽivimo ubrzanim životima i svaka prigoda u kojoj uspijemo odvojiti nekoliko trenutaka za dobar provod sa svojim najbližima od velikog je značaja. Zbog toga će se ove godine povodom Dana žena, u petak 06. ožujka u 18,00 sati,  u Narodnoj knjižnice Virje održati večer za majke i kćeri, bake i unuke, žene svih uzrasta. Na ovoj „mini-književnoj večeri“ čitat ćemo iz slikovnice slavne dr. Christiane Northrup „Prekrasna djevojčica“ te iz knjige priča Julijane Matanović „Samo majka i kći“.

 

Fašenk v Kalnovcu 2015.

Razno

Fasenk Kalinovac 2015 009Fašnik, poklade, karneval… je veselo  razdoblje prije korizme u kojemu se priređuju povorke maškara, kostimirani i maskirani plesovi, kako bi se makar na kratko vrijeme odmakli od svakodnevnih briga i prepustili se svom rasplesanom i raspjevanom začaranom svijetu maski i šarenih kostima.

   

10. Izložba mladih vina - Molve

Razno

case izlozbaUdruga vinogradara i voćara Molve poziva sve ljubitelje vina na jubilarnu 10. Izložbu mladih vina, a ujedno i večer zlatnih vina koja će se održati u subotu 21.02.2015. godine u novom društvenom domu u Molvama s početkom u 19.00 sati.  Tamo Vam se pruža prilika da isprobate najbolje od 99 uzoraka vina koji su ocjenjeni, a rezultate ocjenjivanja pogledajte u nastavku.

 

Sjećanje na Dragu Vunaka

Razno

VunakNa današnji dan, 9. veljače 1925. godine, u Pitomači je rođen Dragutin Vunak, poznati hrvatski redatelj i scenarist, pripadnik Zagrebačke škole crtanog filma. Bavio se crtanim filmom iako nije crtao već je bio prepun ideja i vodio animatore kroz niz filmova koji su prikazivani diljem svijeta. Bio je voditelj Studija za crtani film u Interpublicu, dramaturg u Zagreb filmu, umjetnički voditelj u Filmoteci 16, pokrenuo je element-film.

   

Vincekovo 2015. u Virju

Razno

Vino caseUdruga vinogradara, voćara i pčelara općine Virje organizira izložbu mladih vina "Vincekovo 2015.", koja če se održati 23. siječnja 2015. godine u Društvenom domu u Virju, s početkom u 18,00 sati. Ocijenjeno je 163 uzoraka bijelih i crnih vina koje možete degustirati u zakazano vrijeme. Rezultate ocjenjivanja vina možete pogledati u nastavku ovog teksta.

 

Blagdanski koncert u spomen T. Franjića

Razno

Blagdanski koncertU Društvenom domu Kalinovca održan je 2. siječnja božićno-novogodišnji kulturno umjetnički program kalinovačkih društava u spomen preminulog Tomislava Franjića. Organizator priredbe bio je KUD Grgur Karlovčan iz Kalinovca pod pokroviteljstvom Općine. Program je počeo kratkim igrokazom starinskog dočeka Božića kojeg su prikazali članovi dramske skupine i udruge žena.

   

Priča o Rome

Razno

Knjiga Prica o RomeIz bogate piščeve radionice Željka Kovačića iz Podravskih Sesveta izašla je 14. po redu knjiga naslova "Priča o Rome". Autor ove knjige nas je još jednom ugodno iznenadio. Izabrao je tematsko područje koje nismo u skoroj budućnosti očekivali. Opredijelio se za priče o Romima u njegovim i našim Podravskim  Sesvetama. Tako je po prvi put u našoj povijesti pred čitatelja podastro sadržaje koji su zamalo pali u zaborav. To su kraće priče, vrlo jednostavne po sadržaju i poruci čitatelju.

 

50 godina škole u Kloštru Podravskom

Razno

50 godina škole u Kloštru PodravskomU petak, 28. studenoga svečanim je programom u Kloštru Podravskome obilježena pedeseta obljetnica ustroja Osnovne škole Kloštar Podravski. Iako je proslava obljetnice škole započela već u srijedu stručnim predavanjem Bernarde Ferdberer na temu „Poticanje čitanja u osnovnoj školi“, središnji događaj bila je svečana akademija u Društvenom domu u Kloštru Podravskom. Prigodni program bogat recitacijama i glazbom u kojemu su uživali brojni ravnatelji škola, lokalni dužnosnici, bivši zaposlenici Škole i brojni drugi gosti pripremili su učenici Osnovne škole Kloštar Podravski.

   

Glasajte za Kalnovečke školarce/061 5255

Razno

Kalnovecki skolarci 2014 001"Kalnovečki Školarci" su plesno pjevački zbor Osnovne škole Ivana Lackovića Croate iz Kalinovca, škole koja broji oko 130 učenika. "Kalnovečki Školarci" pohađaju svoj zbor kao izvannastavnu aktivnost u uzrastu od drugog do sedmog razreda, te broje oko 25 članova. Posebnost ovog zbora je što se oni nalaze na Top Ljestvici Dječje Televizije natječući se u profesionalnoj razini sa ostalim komercijalnim zborovima, od kojih su neki čak i firme zborova poput Klinaca s Ribnjaka, Zagrepčanki i dečki, Kikića i mnogih drugih.

 

Izložba i simpozij o I. Generaliću

Razno

Izlozba Simpozij Generalic 2014 03U Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama obilježava se stogodišnjica rođenja prvaka hrvatske naivne umjetnosti Ivana Generalića. Već je otvorena izložba umjetnina iz bečke Zbirke Infeld, a 20. i 21. studenoga 2014. održat će se stručni skup hrvatskih stručnjaka koji će s različitih strana sagledati djelo slikara koji je proslavio hrvatsko naivno slikarstvo u svijetu.  

   

Stranica 8 od 33

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 419 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..