Subota, Rujan 23, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Županija Kc-kž

Županijska Turistička zajednica predstavila aplikaciju Vision One

Razne vijesti

Vision One 2017 000Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije postala je dio projekta umrežavanja turističke ponude kontinentalne Hrvatske, i to putem mobilne aplikacije pod nazivom Vision One, koja je u četvrtak 29. lipnja predstavljena u prostorima Županijske uprave. „Sklopili smo ugovor s Vision Teamom i izuzetno smo zadovoljni sa suradnjom. Godišnje će Turistička zajednica za održavanje aplikacije izdvajati 3500 kuna, a ugovor je sklopljen na dvije godine.

 

Konstituirana Županijska skupština Koprivničko-križevačke županije

Razne vijesti

Konstituiranje Skupstine 2017 016U utorak 27. lipnja u Gradskoj vijećnici u Koprivnici održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, koju je sazvala predstojnica Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Elizabeta Repić Perković. Novi saziv Županijske skupštine ima 41 člana, od kojih je 15 izabrano na izbornoj listi SDP-a, HSS-a, HNS-a, HSU-a i HL-a, HDZ je dobio 12 mjesta, lista grupe birača nositelja Željka Lackovića 8 te Mreža nezavisnih lista 6 mjesta.

   

Čestitka: Dan državnosti

Razne vijesti

Cestitka Dan drzavnosti zupan 2017Poštovane građanke i građani,

Prije 26 godina Hrvatski sabor donio je Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske kojom je naša domovina proglašena samostalnom i neovisnom državom.

Slaveći obljetnicu hrvatske državnosti, sa zahvalnošću se prisjećamo svih onih koji su dali živote za našu slobodu, samostalnost i demokraciju te ujedno zahvaljujemo svima koji su svojim radom i snagom pomogli u izgradnji i stvaranju Republike Hrvatske te njenom preobražaju u modernu i punopravnu članicu Europske unije.

 

Kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata položeni vijenci u povodu Dana državnosti

Razne vijesti

Dan drzavnosti Zupanija 2017 005U organizaciji Ureda državne uprave Koprivničko-križevačke županije, a povodom obilježavanja Dana državnosti, u petak, 23. lipnja položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu u Koprivnici, u spomen svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u Domovinskom ratu.

   

Čestitka: Dan antifašističke borbe

Razne vijesti

Cestitka Dan antifasisticke borbe zupanPoštovane građanke i građani Koprivničko–križevačke županije, na današnji je dan osnivanjem Prvog sisačkog partizanskog odreda započela organizirana antifašistička borba u Hrvatskoj. Upravo zahvaljujući ovom pokretu i svima koji su sudjelovali u antifašističkoj borbi, danas živimo u miru i demokraciji, vladavini prava i poštivanju slobode pojedinca.

 

Natječaj za upis učenika u prvi razred srednjih škola Koprivničko-križevačke županije u školskoj godini 2017./2018.

Razne vijesti

strukovnaSve informacije o upisima i pojašnjenja oko natječaja za upis učenika u prvi razred srednjih škola Koprivničko-križevačke županije mogu se dobiti u izravnom kontaktu sa srednjim školama, a svi upisni rokovi navedeni su u Odluci o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. U privitku se nalazi Natječaj za upis učenika u prvi razred srednjih škola u školskoj godini 2017./2018., kao i Odluka MZO o upisu učenika.

   

Zamjenik Ljubić održao sastanak u vezi novog natječaja za pomoćnike u nastavi

Razne vijesti

Pomocnik u nastavi 2017U okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali objavljen je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, faza III. Opći cilj natječaja je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

 

Prijave za manifestaciju 13. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije

Razne vijesti

13 dan povrca 2017 prijavaManifestacija 13. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije održat će se u subotu, 8. srpnja 2017. godine na Zrinskom trgu u Koprivnici, a prijave za izlaganje traju do 1. srpnja. Dan povrća središnja je edukativno promotivna manifestacija posvećena promociji proizvodnje povrća i promicanju vrijednosti razvoja domaće proizvodnje, a u sklopu manifestacije održat će se razna predavanja te podijeliti priznanja za najljepše uređeni izlagački prostor. Za izlaganje na 13. Danu povrća Koprivničko-križevačke županije možete se prijaviti putem ove prijavnice.

   

U Križevcima održana izložba vina „Zlatna vina Alpe Adria 2017.“

Razne vijesti

Zlatna vina Alpe Adria 2017 010U križevačkom restoranu Vojarna u subotu, 10. lipnja održana je 4. po redu izložba vina „Zlatna vina Alpe Adria 2017.“, kojoj je bila domaćin Udruga vinogradara i vinara „Bilikum“ Križevci. Ove je godine na izložbu pristiglo 45 uzoraka vina s područja Hrvatske, Austrije i Mađarske, od čega 32 bijela, 6 crvenih i 7 predikata. Vina je ocjenjivala međunarodna komisija predvođena dr.sc. Stankom Herjavec, koja je odabrala najbolja od onih koja su dosad osvojila zlatna odličja.

 

Nagrađeni najuspješniji učenici i mentori na državnim natjecanjima u školskoj godini 2016./2017.

Razne vijesti

Najuspjesniji ucenici i mentori 2016 2017 059U ponedjeljak, 12. lipnja u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici, župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i suradnici održali su prijem za najuspješnije učenike i mentore koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na državnim natjecanjima u školskoj godini 2016./2017. te ujedno na simboličan način obilježili završetak nastave. Župan je čestitao učenicima, njihovim mentorima i ravnateljima te izrazio zadovoljstvo što nastavljaju s tradicijom koja pokazuje opredjeljenje Koprivničko-križevačke županije prema brizi za obrazovanje.

   

Župan i zamjenici službeno preuzeli dužnost u novom mandatu

Razne vijesti

Preuzimanje dužnosti u županiji 2017 006Nakon drugog kruga lokalnih izbora, na kojima su dobili povjerenje građana za upravljanje Koprivničko-križevačkom županijom, župan Darko Koren i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić u petak, 9. lipnja službeno su preuzeli dužnosti u novom mandatu. Izvršena je i primopredaja dužnosti između dosadašnjeg zamjenika župana Ivana Pala i novog zamjenika Ratimira Ljubića. Župan i zamjenik Sobota zahvalili su bivšem zamjeniku Palu na uspješnoj suradnji tijekom proteklih osam godina te mu  poželjeli mnogo sreće u daljnjem djelovanju i životu.

 

8. Županijska likovna kolonija u Delovima

Razne vijesti

Likovna kolonija Delovi 2017 003U Delovima je održana 8. Županijska likovna kolonija umjetnika s područja Koprivničko-križevačke županije. Domaćin kolonije bila je kreativna sekcija KUD-a Delovi, a organizator županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga.Kolonija je održana pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, a u ime organizatora sudionike je ispred županijske Zajednice pozdravila Zrinka Roksandić. Svim sudionicima dobrodošlicu je poželio saborski zastupnik i dosadašnji načelnik Općine Novigrad Podravski, g. Mladen Mađer, te predsjednica KUD-a „Delovi“ Štefica Plantić.

   

Otvoren natječaj „Tourphoto 2017“

Razne vijesti

Soderica Tourphoto 2017Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije objavljuje fotografski natječaj za 13. reviju turističke fotografije “TOURPHOTO 2017“, s temom natječaja: "ŠODERICA, MJESTO ODMORA I ZABAVE",  a organizatori vam donose doista bogat program događanja. Na natječaju mogu sudjelovati svi profesionalni fotografi, amateri ili potajni zaljubljenici u fotografiju. Nije važan vaš status ni rang profesionalizma, već da uhvatite onaj trenutak na Šoderici u kojem ste doista uživali, kako bi  i drugi mogli osjetiti isto i uživati samim pogledom na tu fotografiju.

 

Uz prigodni program otvoreno Ljeto na Šoderici

Razne vijesti

Otvorenje Soderice 2017 007Proteklog je vikenda na prostoru Aquaterra Lake Resorta otvoreno novo izdanje Ljeta na Šoderici, a ove su godine za posjetitelje pripremljene čak 22 raznovrsne manifestacije, uz bogatu enogastro ponudu. S ciljem revitalizacije Podravskog mora, snage su udružile Koprivničko-križevačka županija, županijska Turistička zajednica i Općina Legrad, uz brojne udruge i poduzetnike, a značajan korak prema privlačenju turista je i otvorenje prvih registriranih smještajnih kapaciteta. Otvorenju sezone prisustvovao je i župan Darko Koren, koji je naglasio kako su „zajedničkim naporima i ulaganjima u protekle tri godine postigli odlične rezultate, te kako je jezero Šoderica prepoznato kao biser kontinentalnog turizma koji turisti rado posjećuju“.

   

Najava: Zlatna vina Alpe Adria 2017.

Razne vijesti

zlatnavina2017 najavaPozivamo Vas na izložbu vina „Zlatna vina Alpe Adria 2017.“ koja će se održati u subotu, 10. lipnja 2017. godine s početkom u 18 sati, u prostorima restorana Vojarna (Trg sv. Florijana 17) u Križevcima. Domaćin je Udruga vinogradara i vinara „Bilikum“ Križevci, a manifestacija se održava se kao zajednički projekt sufinanciran od strane Saveza Alpe Jadran, s ciljem promocije vina, vinara i vinorodnih područja u regijama članicama Saveza Alpe Jadran. Okupit će se vinari s najbolje ocijenjenim vinima na izložbama u regijama zemalja članica Saveza i šire, a vina pristigla na izložbu bit će ocijenjena od strane međunarodne ocjenjivačke komisije. Najbolje ocijenjeno vino bit će proglašeno „Zlatnim vinom područja Alpe-Adria“.

 

Osvrt na lokalne izbore glavna tema konferencije za medije

Razne vijesti

Presica nakon izbora 05062017 003U prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak, 5. lipnja održana je konferencija za medije na kojoj su župan Darko Koren i njegovi zamjenici Darko Sobota i Ratimir Ljubić zahvalili građanima što su im dali povjerenje za još jedan mandat upravljanja Koprivničko-križevačkom županijom. Župan je izrazio zadovoljstvo što su građani prepoznali njihove rezultate i kvalitetno odrađena prijašnja dva mandata te je kazao:

   

Čestitka povodom Međunarodnog dana roditelja

Razne vijesti

Obitelj 2017Međunarodni dan roditelja obilježava se 1. lipnja u čast roditelja i njihove posvećenosti djeci, a taj je datum ustanovljen od strane Generalne skupštine Ujedinjenih naroda 2012. godine. U UN-ovoj rezoluciji navedeno je da obitelj ima primarnu odgovornost za njegu i zaštitu djece i da ona trebaju rasti u obiteljskom okruženju i u atmosferi sreće, ljubavi i razumijevanja, s ciljem potpunog i sveobuhvatnog razvoja ličnosti.

 

Županiji prihvaćena 2 projekta energetske obnove ukupne vrijednosti 8,5 milijuna kuna

Razne vijesti

OS Virje 2017Koprivničko-križevačka županija prijavila je dva projekta energetske obnove škola, OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje te OŠ Frana Koncelaka Drnje, na Poziv „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. -2020.“ te je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost primila obavijest o rezultatima faze 2 postupka dodjele bespovratnih sredstava, a projekti su predloženi za sufinanciranje.

   

U Općini Virje najavljena investicija stakleničke proizvodnje algi za biodizel i farmaceutsku industriju

Razne vijesti

Bioplinsko postrojenje Virje 2017 001Povodom najavljene investicije, župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i suradnici u srijedu, 31. svibnja obišli su bioplinsko postrojenje „Matvej“ u Općini Virje, snage 1MW, koje se nalazi u općinskoj industrijskoj zoni. Prema riječima direktora Marija Markova postrojenje koristi bioplin za proizvodnju električne energije, a uložili su 30 milijuna kuna vlastitih sredstava, uz kredit HBOR-a. Krajem prošle godine pokrenuli su prvu sinkronizaciju postrojenja, koje je u ožujku ove godine dobilo uporabnu dozvolu te je krenuo trajni pogon u punom kapacitetu.

 

Županija i HGSS Stanica Koprivnica potpisale Sporazum o financiranju

Razne vijesti

Zupanija HGSS Koprivnica 2017 005Župan Darko Koren i pročelnik HGSS Stanice Koprivnica Dejan Bojovski u utorak, 30. svibnja potpisali su Sporazum o financiranju redovne djelatnosti Stanice. Župan Darko Koren pohvalio je rad Stanice Koprivnica koja je osnovana u srpnju prošle godine, a obuhvaća područje cijele Županije, odnosno tri grada i 22 općine. „Jedna ste od organizacija u sklopu naših žurnih službi koja zauzima značajno i važno mjesto, a ovaj Sporazum doprinos je vašem radu, koji zasigurno iziskuje i mnogo financijskih resursa.“, kazao je župan te dodao kako su nedavno obišli njihove prostore i opremu kojom raspolažu.

   

S ciljem poticanja ženskog poduzetništva održana konferencija „Žene u muškom svijetu“

Razne vijesti

Zene u muskom svijetu 2017 004U organizaciji HGK Županijske komore Koprivnica i Kluba poslovnih žena “Alfa” Koprivničko-križevačke županije, a povodom obilježavanja dana ženskog poduzetništva, danas je održana konferencija pod nazivom „Žene u muškom svijetu“, kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren. Cilj konferencije bilo je predstavljanje uspješnih poduzetnica i njihovo povezivanje te rasprava o aktualnim temama i mogućnostima razvoja ženskog poduzetništva.

 

Predstavljen Enogastro vodič Podravine i Prigorja 2017.

Razne vijesti

Enogastro vodic 2017 009Koprivničko-križevačka županija i županijska Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara glavni su partneri na projektu Enogastro vodič Podravine i Prigorja 2017., koji je u srijedu 24. svibnja predstavljen u vinariji Grudić. Projekt je vrijedan 200 tisuća kuna, a podijeljen je u tri faze: prva je izdavanje brošure u dva oblika – Enogastro vodič Podravina i Prigorje te Enogastro vodič Podravina, druga faza je web izdanje, a treća snimanje turističkog filma o enološkoj i gastronomskoj ponudi Županije u rujnu ove godine.

   

Županiji 350 tisuća kuna od Ministarstva turizma za projekt razvoja cikloturizma

Razne vijesti

Zupaniji 350 tisuca za cikloturizam 2017 001Ministar turizma Gari Cappelli danas je s predstavnicima 14 kontinentalnih županija potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih potpora za razvoj cikloturizma, temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. godini, za koji je Ministarstvo ove godine osiguralo dodatnih 5 milijuna kuna. „Razvoj cikloturizma ima veliku važnost za razvoj turizma kontinenta, odnosno za  jačanje njegove turističke atraktivnosti kroz stvaranje dodatnih sadržaja.“, istaknuo je ministar Cappelli.

 

Mato Zeman osvojio drugo mjesto na foto natječaju „Volim svoju županiju“

Razne vijesti

Volim svoju županiju Šibenik 2017 001U Šibeniku je otvorena izložba najboljih fotografija pristiglih na foto natječaj Hrvatske zajednice županija pod nazivom „Volim svoju županiju“ , a nagrade najboljima podijelili su predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk te predsjednica stručnog žirija i profesionalna fotografkinja Mare Milin.

   

Stranica 1 od 5

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 325 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..