Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Županija Kc-kž

Humanitarni koncert - Darujte osmijeh laticama

Razne vijesti

Darujte osmijeh LaticamaUdruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice organizira humanitarni koncert „Darujte osmijeh Laticama” koji će se održati u nedjelju, 12. ožujka 2017. godine u dvorani Srednje škole Koprivnica s početkom u 19,00 sati. Koncert će se održati s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za provedbu programa i projekata rehabilitacije djece s teškoćama u razvoju, terapijskog jahanja i organiziranje poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama, a ujedno će se obilježiti i 50 godina rada Udruge „Latice“.

 

U tijeku je program škole plivanja za učenike trećih razreda osnovnih škola

Razne vijesti

Skola plivanja 3 razreda 2017 2Polaznici trećeg razreda Osnovne škole “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno ovog tjedna na gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici prošli su obuku neplivača u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, a posjetio ih je zamjenik župana Ivan Pal. Zamjenik Pal tom je prigodom naglasio kako ovaj projekt Županija provodi niz godina, pri čemu se projekt realizira uz pomoć sufinanciranja i jedinica lokalne samouprave. Polaznici škole plivanja su učenici trećih razreda osnovnih škola kojima je Županija osnivač njih 18, a u školskoj godini 2016./2017. projektom je obuhvaćeno 521 učenik.

   

Najava: Seminar “Primjena novih tehnologija u poljoprivredi”

Razne vijesti

Invitation to agricultural seminar Koprivnica 2017Veleposlanstvo Države Izrael i Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Israel Export Institute i Hrvatskom gospodarskom komorom pozivaju Vas na SEMINAR O POLJOPRIVREDI “Primjena novih tehnologija u poljoprivredi” koji će se održati 09. ožujka 2017. u HGK (adresa: Frankopanska 3, Koprivnica) s početkom u 10 sati. Seminar će obuhvatiti predavanja iz 5 područja: navodnjavanje, staklenici, mljekarstvo, gnojiva i zaštita bilja.

 

Miljenko Flajs vodit će ogranak Nezavisne mreže lista za Koprivnicu

Razne vijesti

Mreza nezavisnih lista KC 01032017 002Mreža nezavisnih lista u srijedu, 01. ožujka osnovala je svoj ogranak u Koprivnici. Na izbornoj sjednici je izabrano vodstvo ogranka. Miljenko Flajs, koji je jednoglasno izabran za predsjednika ogranka Koprivnica, predstavio je svoje ideje i program sa kojim "Mreža nezavisnih lista" namjerava izaći na lokalne izbore u Koprivnici.

   

Renesansni festival za primjer istarskom turizmu

Razne vijesti

Labazan u drustvu organizatorice kongresa Istra 2017Na sajmu turizma u Poreču uspješno predstavljen koprivnički Renesansni festival. Originalni kulinarski sadržaji i ekološki način posluživanja jela i pića na koprivničkom Renesansnom festivalu zaplijenili su veliku pažnju sudionika međunarodne konferencije održane na nedavnom velikom međunarodnom sajmu prehrane, pića i opreme za turizam u Poreču. Osnovna tema ovog međunarodnog skupa bila je organizacija manifestacija u Istri s naglaskom na kulinarski segment, a uz predavače iz Italije i Slovenije i domaćine iz Instituta za razvoj poljoprivrede i turizma Istre jedini govornik iz preostalih dijelova Hrvatske bio je direktor Turističke zajednice Koprivnica Renato Labazan.

 

Radionica „Humanost i pravda izvan materijalnog“

Razne vijesti

Radionica Bolje sutra 2017Udruga "Bolje sutra" je nositelj projekta "SuPER sigurni u prometu", koji je usmjeren mladim vozačima te je u okviru projekta održana radionica kao dio predviđenih aktivnosti. Radionica je namijenjena članicama i članovima Županijske skupštine te predstavnicima izvršne vlasti, kao i članovima Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije. Na radionici su sudjelovali predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, potpredsjednik Marinko Bagarić, članica Irena Jagarinec i član Tomislav Babić te predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Stjepan Peršin.

   

Ministar državne imovine Goran Marić posjetio Koprivničko-križevačku županiju

Razne vijesti

Ministar Marić u posjetu Kc-kz županiji 27022017 011Na poziv župana Darka Korena ministar državne imovine Goran Marić sa državnim tajnicima Tomislavom Bobanom i Krunoslavom Katičićem danas je boravio u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji. Tema današnjeg radnog sastanka sa načelnicima i gradonačelnicima u sjedištu Županije bila je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa vezanih uz nekretnine Republike Hrvatske na području sedam općina (Drnje, Ferdinandovac, Gola, Koprivnički Ivanec, Legrad, Sveti Petar Orehovec, Virje)  i gradova (Koprivnica i Križevci) s područja Županije koji su iskazali zajednički interes za rješavanje problema.

 

Više od 500 maškara plesat će u subotu na Zrinskom trgu u Koprivnici

Razne vijesti

Fasnik u Koprivnici 2017Fašnik – promjena rute - 25. veljače 2017. Uslijed započetih radova na rekonstrukciji ulice Hrvatske državnosti, ruta Fašničke povorke je skraćena i start će biti u 11 sati sa šljunčanog parkinga zgrade Martinovka od strane Florijanskog trga s kojeg povorka nastavlja do Zrinskog trga. Na Zrinskom trgu će se program odvijati prema rasporedu. Nakon što su Prapodravci preuzeli vlast u gradu intenzivirane su pripreme za Koprivnički fašnik koji će u subotu na Zrinskom trgu okupiti više od 500 maškara.

   

Izborna skupština Županijske organizacije Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski"

Razne vijesti

Skupstina Katarina Zrinski 2017 009U dvorani INA-e u Đurđevcu je održana županijska Izborna skupština Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski". Za predsjednicu je jednoglasno izabrana dosadašnja predsjednica Verica Rupčić, dok Županijsku organizaciju ZŽKZ čine: Katarina Budaj, Zlatica Gajski, Martina Gazdek, Agata Hudoletnjak, Nadica Ivančan, Irena Jagarinec, Vesna Križan, Danijela Matoić, Ankica Plečić, Branka Prpić, Zdenka Pugar i Božica Trnski.

 

Uključivanje perspektive ravnopravnosti spolova u javne politike

Razne vijesti

Ravnopravnost spolova Zagreb 2017 001U okviru twinning projekta "Podrška ravnopravnosti spolova", koji provode Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske i Institut za zdravstvo i socijalnu skrb Republike Finske u Zagrebu je održan seminar “Uključivanje perspektive ravnopravnosti spolova u javne politike”. Na seminaru su sudjelovali i predstavnici županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova: predsjednica Verica Rupčić te Miroslav Kovačić, Ankica Paula Plečić, Marija Mlinarić i koordinatorica Ivanka Perić Novak, predstojnica Ureda državne uprave Elizabeta Repić Perković te viša stručna suradnica za imovinsko pravna poslove Jelena Drakulić.

   

Proglašeni su najbolje sportašice i sportaši Koprivničko-križevačke županije

Razne vijesti

Najsportasi KcKzz 16022017 080Danas je u hotelu Picok u Đurđevcu održano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa Koprivničko-križevačke županije. Najuspješnijom sportašicom proglašena je Ida Šimunčić iz Atletskog kluba Križevci, sportašem Luka Đurđ iz Ronilačkog kluba Šoderica Koprivnica. Najuspješnija ženska ekipa su seniorke rukometnog kluba Podravka, a u muškoj konkurenciji seniorska ekipa Atletskog kluba Koprivnica.

 

Izjava župana Darka Korena o proračunu i Lackoviću

Razne vijesti

darko korenTemeljem dopisa koji je Željko Lacković kao predsjednik Kluba nezavisnih vijećnika Županijske skupštine dostavio 14. veljače 2017. godine dobili smo izjavu župana Darka Korena. Radi se o Proračunu Koprivničko-križevačke županije za koji Lacković tvrdi da je nezakonit i neuravnotežen te da je samim time nezakonit planski akt. Županovu izjavu možete pročitati u nastavku....

   

Održana godišnja Izvještajna skupština Podružnice HNS-a Koprivnica

Razne vijesti

KC Biciklijada s AMTKoprivnički HNS održao je redovitu godišnju Izvještajnu skupštinu, na kojoj je predsjednica te stranačke podružnice u Koprivničko-križevačkoj županiji Andreja Horvat Friščić ukazala na rad i postignuća u protekloj godini te dala osnovne smjernice za predstojeće razdoblje. Podružnica HNS-a Koprivnica broji 200-tinjak članova, a u njezinom sastavu u ovom trenutku djeluje 15 stranačkih ogranaka, od ukupno 18 mjesnih odbora na području našega grada. Svoje ogranke stranka nema u rubnim područjima grada, u Kunovec Bregu, Jagnjedovcu i Draganovcu, gdje je broj članova u ovom trenutku nedostatan za njihovo osnivanje.

 

Priopćenje SDP-a potaknuto istupom župana Darka Korena

Razne vijesti

Slavko Tucakovic SDP KckzzPriopćenje SDP-a Koprivničko-križevačke županije, potaknuto jučerašnjim javnim istupom župana Darka Korena: "Želja SDP-a Koprivničko-križevačke županije snažna je i razvijena županija koja će biti dovoljno razvojna i operativna, spremna odgovoriti izazovima 21. stoljeća, ali i spremna na kvalitetan način štititi interese ljudi koji su izabrali našu Podravinu i Prigorje za svoj dom - od onih najmanjih do malo starijih i najstarijih. Danas, nažalost, svjedočimo kako Županijska uprava ne funkcionira u skladu s potrebama svojih stanovnika, već isključivo za potrebe određenih interesno-političkih grupacija.

   

Kava s novinarima s naglaskom na projekte u zdravstvu i školstvu

Razne vijesti

Kava s novinarma 3 08022017Župan Darko Koren sa zamjenicima Ivanom Palom i Darkom Sobotom danas je održao tiskovnu konferenciju za medije kojoj je prisustvovao i ravnatelj Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Mato Devčić na kojoj se razgovaralo o aktivnostima u radu Županijske uprave u proteklom razdoblju te najavi novih projekata u zdravstvu i školstvu.  Župan Darko Koren uvodno se osvrnuo na rekonstrukciju škole Sveti Petar Orehovec pri čemu je istaknuo kako problemi sežu u doba izgradnje škole, a geotehnički nalaz koji je Županija naručila potvrđuje klizište kao uzrok nastanka pukotina.

 

U koprivničkoj bolnici dozvoljeni ograničeni posjeti

Razne vijesti

bolnica KCPrateći pojavnost oboljelih od gripe u našoj Ustanovi bilježi se postupni pad trenda hospitaliziranih i oboljelih bolesnika s gripom pa Povjerenstvo za bolničke infekcije predlaže da se od 30.1.2017. godine (ponedjeljak) omogući ograničeno posjećivanje bolesnika u Općoj bolnici „Dr Tomislav Bardek“ Koprivnica, odnosno, jedna osoba posjetioc (član najuže obitelji) po bolesniku dnevno uz korištenje maske preko nosa i usta. Posjete su i dalje strogo zabranjene osobama koje imaju simptome respiratorne infekcije.

   

Kronologija događanja i aktivnosti oko rješavanja problema sa WC-ima u OŠ Sveti Petar Orehovec

Razne vijesti

grb zupanije

Ovih dana se u pojedinim medijima pojavila informacija o WC-ima u OŠ Sveti Petar Orehovec, ali i rasprave na društvenim mrežama. U tim prozivkama prednjači županov politički oponent Željko Lacković, gradonačelnik grada Đurđevca. Kako se radi o improviziranom sanitarnom čvoru u koji ulaze djeca po hladnoći od -10 stupnjeva, nikome nije svejedno zašto je takvo stanje, ali je i pitanje kako je do toga došlo. O kronologiji događanja i aktivnostima Koprivničko – križevačke županije oko rješavanja problema dobili smo odgovor iz ureda župana.

 

Slavko Tucaković predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije

Razne vijesti

Izbori SDP Kckz zupanije 15012017 007Za predsjednika SDP-a Koprivničko - križevačke županije izabran je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, sa osvojenih 479 glasova ili 54,37% od ukupno 881 važećih glasova. Na izborima za predsjednika županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije od ukupno 1.560 članova SDP-a u Koprivničko- križevačkoj županiji glasala su 883 člana. Važeći je 881 listić, dok su 2 listića ne važeća. Slavko Tucaković je dobio više glasova od protukandidata Mladena Kešera, načelnika općine Kalnik, 54,47 % (479 glasa), dok je Kešer dobio 45,63 % (402 glasa).

   

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova utvrdilo aktivnosti u narednom razdoblju

Razne vijesti

PZRS 2017Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je na redovitoj sjednici utvrdilo aktivnosti u narednom razdoblju, a sukladno programu rada za 2017.godinu. Predsjednica Verica Rupčić je podsjetila na obvezu te je dogovoreno da će članice i članovi Povjerenstva, kao i suradnice iz Stručne službe sudjelovati na edukaciji za uvođenje načela ravnopravnosti spolova u redovne procese administracije na središnjoj i županijskim/gradskim razinama u okviru twinning projekta „Podrška ravnopravnosti spolova“.

 

Poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Kc-kž županije

Razne vijesti

grb zupanijeOdbor za dodjelu javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije poziva građane, pravne osobe i druge organizacijske oblike te njihova tijela za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije. Uz prijedlog se mora priložiti potrebna odgovarajuća dokumentacija, objavljeni rad, analize, prikazi, kritike, pisanje stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultat i druga adekvatna dokumentacija i to prema kriterijima utvrđenim Odlukom o javnim priznanjima Koprivničko-križevačke županije.

   

Bolnica u Koprivnici zabranila posjete bolesnicima na dva tjedna zbog gripe

Razne vijesti

bolnica KCZbog sezone gripe u Koprivničko-križevačkoj županiji od 5.1.2017 godine prema preporuci Povjerenstva za bolničke infekcije do daljnjeg su ZABRANJENE POSJETE bolesnicima hospitaliziranim na odjelima bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici. S današnjim datumom u Bolnici je registrirano 14 pacijenata s dijagnozom ili sumnjom na sy. Influenze pa se primjenjuju posebne mjere postupanja što uključuje i zabranu posjeta. Očekivane mjere su u trajanju od dva tjedna ili do opoziva.

 

Najljepši početak Nove 2017. godine

Razne vijesti

Rodilište KC 01012017 002Članice županijske Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Zlatica Gajski i Katarina Budaj predvođene predsjednicom Vericom Rupčić tradicionalno su i ovu godinu započele na najljepši način - posjetom rodilištu koprivničke bolnice. U pratnji predstojnika odjela za ginekologiju i opstetriciju dr. Ivice Stanišića, u opuštenom i veselom ozračju su uputile čestitke rodiljama s dobrim željama u Novoj 2017. godini. Mladim majkama su posebno zahvalile i podijelile radost njihovog majčinstva uz čestitke i cvijeće.

   

Blagdansko druženje u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici

Razne vijesti

Dom za starije KC 01012017 007Dugogodišnju tradiciju su nastavile članice Zajednice žena HDZ-a «Katarina Zrinski» posjetom Domu za starije i nemoćne u Koprivnici, gdje su se družile s korisnicima već osamnaesti puta jer upravo toliko godina traje suradnja i blagdansko druženje. Ravnateljica Vesna Križan je zahvalila članicama, koje kontinuirano dolaze čemu se korisnici izuzetno vesele, što je vidljivo i po ispunjenoj dvorani i njihovim ozarenim licima.

 

Župan Koren i zamjenik Sobota primili nove vlasnike tvrtke Haas iz Đurđevca

Razne vijesti

KcKzz Bauwerk 2016Uoči današnjeg predstavljanja zaposlenicima đurđevačke tvrtke HAAS, u Županijskoj upravi župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima primili su nove vlasnike Haasa, predsjednika Uprave tvrtke Bauwerk Boen Klausa Brammertza i izvršnog direktora Christiana Kocha iz Švicarsk te direktoricu tvrtke Haas Željku Dolenec Čižmešiju.

   

Stranica 3 od 5

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 377 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..