Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Županija Kc-kž

Druga sjednica Kolegija gradonačelnika i općinskih načelnika

Razne vijesti

Gradonačelnici i načelnici 2016Župan Darko Koren sazvao je 2. sjednicu Kolegija gradonačelnika i općinskih načelnika s područja Koprivničko-križevačke županije koja je održana u prostorijama Županijske uprave. S obzirom da je tijekom pripreme sjednice Kolegija pristigla inicijativa od strane Grada Koprivnice te općina Novo Virje, Legrad i Molve za dopunom dnevnog reda o raspravi najavljene reforme lokalne i područne (regionalne) samouprave te smanjenju udjela u izdvajanju za plaće istih, točku su detaljnije obrazložili zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Koprivnice Mišel Jakšić, načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov te načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

 

Čestitka povodom Svjetskog dana seoskih žena

Razne vijesti

Festival žena Molve 10092016Drage seoske žene, kako bi se naglasila uloga žena sa sela i njihov doprinos cjelokupnom gospodarstvu, svake se godine 15. listopada obilježava Svjetski dan seoskih žena. Obilježavanjem ovog dana odajemo počast seoskim ženama i ističemo važnost njihove uloge u društvu koja je još uvijek, nažalost, nedovoljno prepoznata i marginalizirana. Vaš svakodnevnih posao, proizvodnja domaće hrane, briga o domaćinstvu, briga o obitelji te čuvanje kulturne baštine i tradicionalnih vrijednosti, još je uvijek pretjerano podcijenjeno i nedovoljno priznato.

   

Javnom akcijom obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Razne vijesti

Protiv nasilja nad ženama 2016 001Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama na koprivničkom Zrinskom trgu održana je javna akcija senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Javnu akciju organizirala je Udruga „HERA“ Križevci u suradnji sa Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom, Međuresornim županijskim timom za prevenciju nasilja u obitelji i nasilja nad ženama te Udrugom osoba s invaliditetom „ Bolje sutra“ grada Koprivnice.

 

Radionica Leader LAG u Đurđevcu - Uloga lokalnih akcijskih grupa u ruralnom razvoju

Razne vijesti

LAG Podravina 1 16092016U hotelu „Picok“ u Đurđevcu se 15. i 16. rujna 2016. godine održala radionica pod nazivom „AAA Leader – Uloga lokalnih akcijskih grupa u ruralnom razvoju“. Radionica je to u sklopu projekta sufinanciranog od strane Saveza Alpe Jadran i Koprivničko-križevačke županije koja okuplja predstavnike LAG-ova s područja zemalja Saveza Alpe Jadran s ciljem promocije partnerstva između predstavnika javnog, civilnog i gospodarskog sektora na ruralnim područjima. Nositelj projekta je LAG Podravina, a partneri su deset LAG-ova iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

   

Županijski Savjet mladih održao 12. sjednicu

Razne vijesti

Savjet mladih KCKZZ 2016 002Župan Darko Koren i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, sa suradnicima prisustvovali su 12. sjednici Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije održanoj u prostorijama Županijske uprave. Sjednicu je otvorio predsjednik županijskog Savjeta mladih Dario Car, nakon čega je sve okupljene pozdravio župan, koji je naglasio kako Koprivničko-križevačka županija podržava sve aktivnosti Savjeta te zaključio: „Mislim da su aktivnosti i djelovanje Savjeta mladih na jednoj primjerenoj razini.“

 

Udruga “Bolje sutra” prezentirala podiznu rampu

Razne vijesti

Podizna rampa 13092016 Udruga osoba s invaliditetom "Bolje sutra" je u dvorištu  koprivničkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ prezentirala podiznu rampu ugrađenu u kombi vozilo Taxi službe „Sunce Koprivnica“, koja je kupljena sredstvima prikupljenima u humanitarnoj akciji MOBILNI=UKLJUČENI. Akciju su proveli županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije i Udruga uzorne seoske žene. Prezentaciji su prisustvovale predsjednica Županijske skupštine i PZRS Verica Rupčić i predsjednica Udruge Ankica Paula Plečić.

   

Završna konferencija projekta „Poduzetnik za pet“

Razne vijesti

Poduzetnik za 5 Djurdjevac 2016 U Strukovnoj školi u Đurđevcu održana je završna konferencija jednogodišnjeg projekta „Poduzetnik za pet“ kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal. Konferencija je započela uvodnim riječima nositelja, ravnatelja Strukovne škole Đurđevac Mirka Peršinovića koji je ukratko ispričao kako je projekt nastao te je govorio i o budućim radnjama ovog projekta. Čestitao je svima na dolasku i predao riječ zamjenici gradonačelnika Grada Đurđevca Kristini Benko Markovica koja je pohvalila nastanak i razvoj projekta te istaknula kako bi ovako nešto svaka strukovna škola trebala provoditi.

 

Održana završna svečanost Dječjeg vrtića „Igra“

Razne vijesti

Vrtic Igra KCZamjenik župana Ivan Pal prisustvovao je završnoj svečanosti koprivničkog Dječjeg vrtića „Igra“ održanoj u dvorani „Domoljub“ u Koprivnici. O radu i provedenim projektima vrtića, na samom početku programa govorila je ravnateljica vrtića Gabrijela Golub koja je ujedno pozdravila brojne uzvanike, goste i roditelje. Čestitke za kraj vrtićke godine uputio je i zamjenik Pal istaknuvši: „O vrtiću sam čuo samo riječi pohvale i to od brojnih polaznika ovog vrtića što puno govori o Vama. Želim Vam još puno lijepih dana, uspjeha i veselja i vidimo se uskoro u posjeti.“

   

Poziv za kandidiranje na Festival žena iz ruralnih područja

Razne vijesti

Festival žena Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova poziva žene svih dobnih skupina i profesija da se prijave za sudjelovanje na Festivalu žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije i tako se aktivno uključe u ovaj značajni županijski projekt. Sudjelovati mogu sve žene, koje se bave različitim poslovima: vrtlarstvom, cvjećarstvom, vinogradarstvom, poljoprivredom, ali i one koje nemaju ni obradivu zemlju ni stoku, koje su domaćice, umirovljenice ili su zaposlene ili imaju vlastitu firmu, OPG ili obrt.

 

Uspješno završena humanitarna akcija MOBILNI=UKLJUČENI

Razne vijesti

Mobilni ukljuceni 2016 001Županijska Udruga uzorne seoske žene i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova kao organizatori humanitarne akcije MOBILNI=UKLJUČENI su na zajedničkoj sjednici objavili završetak uspješno provedene akcije, u kojoj su prikupljena sredstva za kupnju podizne rampe za prijevoz osoba s invaliditetom na području Koprivničko-križevačke županije.

   

Nagrađeni najuspješniji učenici i mentori na državnim natjecanjima

Razne vijesti

Županijske nagrade učenicima i mentorima 2016 Župan Darko Koren održao je prijem za najuspješnije učenike i njihove mentore koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima provedenim u školskoj godini 2015./2016., a prijemu je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal. Tom su prigodom učenicima i njihovim mentorima uručene novčane nagrade u iznosu od sveukupno 123.033,35 kuna, a prije same podjele pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki uputila je čestitke nagrađenima te se osvrnula na broj učenika koji je sudjelovao na natjecanjima.

 

Župan Koren održao prijem za povjesničara Nikolu Cika

Razne vijesti

Darko Koren i Nikola Cik 2016 001Župan Darko Koren u sjedištu Koprivničko-križevačke županije upriličio je prijam za Nikolu Cika iz Đurđevca, a povodom dodjele nagrade „Ferdo Šišić“ za najbolji diplomski rad iz povijesti u Hrvatskoj.  Župan je Nikoli Ciku čestitao na osvojenoj nagradi te pohvalio njegov trud, rad i društveni angažman istaknuvši važnost mladih i obrazovnih ljudi koji doprinose i promoviraju Koprivničko-križevačku županiju, a zahvalu je uputio i profesoru Hrvoju Petriću koji mu je bio velika podrška u radu.

   

Ovaj vikend počinju "Dani travnjaka"

Razne vijesti

Dani travnjaka 2016Uoči početka sajamske manifestacije „Dani travnjaka“ Koprivničko-križevačke županije, koji se ove godine održavaju od 13. do 15. svibnja, u prostorijama Županijske uprave održana je press konferencija. Zamjenik župana Darko Sobota izvijestio je prisutne o programu i događanjima ovogodišnjih jubilarnih 20-ih po redu „Dana travnjaka“ te ukratko objasnio o kakvoj je manifestaciji riječ. „Dani travnjaka tradicionalna su manifestacija posvećena poljoprivrednoj proizvodnji, ali prije svega posvećena poljoprivrednim proizvođačima, OPG-ovima te njihovim proizvodima s područja naše Koprivničko-križevačke županije.“

 

Održane konzultacije sa Savjetom mladih Koprivničko-križevačke županije

Razne vijesti

Županija - Savjet mladih 2016U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić održali su konzultacije s članovima Savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije. Članovi Savjeta obavijestili su župana Korena i predsjednicu Rupčić o planovima Savjeta te istaknuli kako planiraju uskoro napraviti info knjižice koje bi se dijelile na info pultovima u Županiji, a koje su od velikog interesa za mlade.

   

Povodom Dana Koprivničko-križevačke županije održana svečana sjednica Županijske skupštine

Razne vijesti

Dan Kc-Kz županije 2016Svečanom sjednicom Županijske skupštine danas je u dvorani Domoljub u Koprivnici obilježena 23. obljetnica postojanja i rada Koprivničko-križevačke županije. Na samom početku sjednice, predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić pozdravila je sve goste i uzvanike te se osvrnula na rad Županijske skupštine s posebnim naglaskom na značajnije odluke: „Cilj našeg djelovanja je da žitelji naše županije osjete da smo svi mi u službi i na raspolaganju svim stanovnicima za njihove potrebe i želje te da ih u okviru svojih ovlasti i mogućnosti pokušavamo riješiti.“

 

Predsjednica Županijske skupštine na skupu u Beču

Razne vijesti

Wien Verica Rupčić 2016Predsjednica Županijske skupštine i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić je prisustvovala skupu Ženske mreže u Veleposlanstvu RH u Beču. Organizatori skupa su bili Wirtschaftskammer Wien-Frau in der Wirtschaft, Hrvatska gospodarska agencija i hrvatsko Veleposlanstvo. O položaju žena iz različitih perspektiva govorile su veleposlanica RH Vesna Cvjetković, predsjednica platforme “Frau in der Wirtschaft“ u Gospodarskoj komori Beča Petra Gregorits, direktorica HGA Klaudia Paulitsch, gospodarska savjetnica u Veleposlanstvu u RH Tatjana Mrvoš te direktorica Sektora za industriju i IT u Hrvatskoj gospodarskoj komori Tajana Kesić  Šapić.

   

Županija nastavlja sufinancirati program obuke neplivača

Razne vijesti

Škola plivanja 2016Koprivničko-križevačka županija nastavlja sufinancirati program obuke neplivača učenika trećih razreda osnovnih škola kojima je osnivač, pa je tim povodom zamjenik župana Ivan Pal  posjetio gradske bazene „Cerine“ u Koprivnici. Za vrijeme posjeta zamjenika Pala, koji je i ovom prigodom naglasio važnost ovog projekta, plivati su učili učenici trećih razreda Osnovne škole Kloštar Podravski.

 

23. obljetnica rada i postojanja Koprivničko - križevačke županije

Razne vijesti

Dan Kc-kž županije 2016Koprivničko-križevačka županija 13. travnja slavi 23. obljetnicu rada i postojanja pa će se tim povodom održati niz događanja, od filatelističke izložbe, manifestacije "Tradicija naših starih", županijske smotre folklora do besplatnih kazališnih predstava i koncerta za građanstvo. Detaljan program pogledajte u nastavku.

   

Odbor za suradnju s podravskim Hrvatima u Mađarskoj

Razne vijesti

Mješoviti odbor 2016Na inicijativu Koprivničko-križevačke županije i generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu u mađarskim Martincima održana je Konstituirajuća sjednica Mješovitog odbora za suradnju Koprivničko-križevačke županije s podravskim Hrvatima. Mješoviti odbor osnovan je rješenjem župana Darka Korena radi intenziviranja suradnje i povezivanja podravskih Hrvata koji žive u pograničnim područjima uz rijeku Dravu u Mađarskoj, temeljem regionalne politike Europske unije.

 

Smotra folklora "Vuzmeni pondeljek" u Prugovcu

Razne vijesti

Vuzmeni ponedeljek Prugovac 2016 001Tradicionalnu 22. smotru folklora "Vuzmeni pondeljek" u Prugovcu je otvorila predsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić. Sudionike i goste je pozdravio načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović te predsjednica KUD-a Prugovec Ljubica Gašparov. Na smotri je nastupilo pored domaćina i organizatora KUD-a Prugovec i četiri gostujuća društva iz tri županije: KUD Rovišće, KUD Sveta Nedjelja, KUD "Ady Endre" iz Korođa i KUD "Grgur Karlovčan" iz Kalinovca .

   

Osnivan Klaster malih poduzetnika županije

Razne vijesti

Klaster malih poduzetnika kckzz 2016Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica inicijatori su osnivanja Klastera malih poduzetnika Koprivničko-križevačke županije. Tim povodom, danas je održana sjednica Osnivačke skupštine Klastera malih poduzetnika Koprivničko-križevačke županije na kojoj je tajnik Županijske obrtničke komore Božo Barać istaknuo:

 

"Pisanica od srca" u Filežu

Razne vijesti

Pisanica od srca Filež 2016 Poklon Koprivničko-križevačke županije i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije gradišćanskim Hrvatima u Austriji "Pisanica od srca" postavljena je u veleopćini Filež. Pisanicu je otkrila predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić zajedno sa opunomoćenom ministricom Republike Hrvatske u Republici Austriji Zdenkom Weber.

   

Ministar Tolušić prisustvovao Kolegiju gradonačelnika i općinskih načelnika

Razne vijesti

Ministar Tolušić u KriževcimaMinistar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić sa suradnicima prisustvovao je današnjoj proširenoj radnoj sjednici Kolegija gradonačelnika i općinskih načelnika Koprivničko-križevačke županije koja se održala u Multimedijalnom kulturnom centru u Križevcima.Na samom početku sjednice, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg pozdravio je sve prisutne i istaknuo kako su Grad Križevci spremni prijaviti se na natječaje za projekte Europske unije čim budu raspisani i poželio svima da zajedničkom suradnjom realiziraju što više projekata.

 

Održana skupština Proizvođačke organizacije Udruga mljekara „Drava-Sava“

Razne vijesti

Skupstina mljekara Molve 2016Proizvođačka organizacija Udruga mljekara „Drava-Sava“ održala je jučer u Molvama Skupštinu koju je otvorio predsjednik Proizvođačke organizacije Željko Turčić. Tom se prilikom predsjednik Turčić osvrnuo na pad cijene mlijeka i istaknuo kako vjeruje da će se situacija promijeniti u korist mljekara. Svima prisutnima obratio se i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te pohvalio pregovaračku snagu Udruge mljekara „Drava-Sava“.

   

Stranica 4 od 5

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 457 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..