Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
  • EU e-Privacy Directive

    Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

    View e-Privacy Directive Documents

Poljoprivreda

Za proizvođače jabuka i krušaka 20.06.

Savjeti

Od posljednje preporuke za zaštitu jabuka i krušaka prevladavalo je vruće i sparno vrijeme, bez oborina i uvjeta za sekundarno širenje uzročnika krastavosti jabuke (Venturia inaequalis).

 

Obavijest vinogradarima 14.06.2013.

Savjeti

Ministar poljoprivrede donio je početkom ove godine Naredbu o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje zlatne žutice vinove loze koju prouzrokuje štetni organizam Grapevine flavescence doree MLO. Zlatna žutica vinove loze jedna je od fitoplazmoza vinove loze.

 

Obavijest proizvođačima višanja 07.06.

Savjeti

U nasadima oblačinske višanje u posljednjoj dekadi svibnja zabilježili smo let trešnjine muhe. Zaštitu je potrebno obaviti u fazi promjene boje višanja.

U Hrvatskoj su za suzbijanje trešnjine muhe na koštičavom voću registrirani insekticidi na osnovi dimetoata (Rogor 40, Chromgor 40, Perfekthion, Zagor, Ritam, Sistemin E-40, Calinogor) s karencom 21 dan te insekticid na osnovi acetamiprida (Mospilan 20 SP) registriran za suzbijanje trešnjine muhe na trešnji s karencom 14 dana.

   

Za proizvođače jabuka i krušaka 04.06.

Savjeti

Agroklimatske stanice zabilježile su od 29. svibnja, ovisno o lokalitetu, od 20 do 30 litara kiše po kvadratnom metru te uvjete za vrlo jaku infekciju uzročnikom krastavosti jabuke i kruške (Venturia inaequalis) u neprekidnom trajanju od 30. svibnja do 3. lipnja.

 

Obavijest vinogradarima 31.05.2013.

Savjeti

Od posljednje preporuke za zaštitu vinograda prevladavalo je hladno, vjetrovito i kišovito vrijeme, a agroklimatske stanice zabilježile su od 25 do 40 liatara kiše po kvadratnom metru. Niske temperature zraka odgodile su početak cvatnje vinove loze, a nisu bile povoljne ni za sekundarno širenje plamenjače vinove loze.
   

Za proizvođače kupina 31.05.2013.

Savjeti

Počela je cvatnja kupina na području naše županije pa kiša u periodu cvatnje pogoduje širenju sive plijesni (Botrytis cinerea) u nasadu.

Kupine u cvatnji i nakon cvatnje  možemo preventivno zaštititi fungicidom Teldor SC 500 čija karenca iznosi 7 dana, a dozvoljeno ga je primijeniti maksimalno 4 puta tijekom vegetacije.

 

Za proizvođače jabuka i krušaka 28.05.

Savjeti

Agroklimatske stanice zabilježile su od 25. do 28. svibnja, ovisno o lokalitetu, od 20 do 30 litara kiše po kvadratnom metru i uvjete za infekciju uzročnikom krastavosti jabuke i kruške (Venturia inaequalis).

   

Stranica 6 od 20

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..