Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
  • EU e-Privacy Directive

    Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

    View e-Privacy Directive Documents

Poljoprivreda

Obavijest vinogradarima 28.06.

Savjeti

Visoka relativna vlaga zraka uz temperaturu 25-30°C u fazi intenzivnog porasta boba pogoduje širenju pepelnice u vinogradima.

 

Za proizvođače jabuka i krušaka 15.06.

Savjeti

Od posljednje preporuke za zaštitu jabuke i kruške palo je više od 35 l kiše po kavdratnom metru pa voćarima preporučamo ponoviti preventivnu zaštitu plodova od uzročnika krastavosti primjenom površinskih fungicida na bazi kaptana, ditianona, mankozeba, metirama ili dodina.

 

Obavijest vinogradarima 14.06.

Savjeti

Od posljednje preporuke za zaštitu vinograda palo je oko 35 liatara kiše po kvadratnom metru te su zabilježeni povoljni uvjeti za širenje plamenjače vinove loze, a u nekim vinogradima i pojava simptoma. Zbog toga vinogradarima preporučamo da ponove zaštitu vinove loze.

   

Za proizvođače jabuka 06.06.

Savjeti

Posljednjih desetak dana obilježilo je nestabilno vrijeme s čestim pljuskovima lokalnog karaktera. Prognostičari i u narednom periodu najavljuju kišovito vrijeme pa preporučamo voćarima da ponove preventivnu zaštitu plodova jabuke i kruške od uzročnika krastavosti primjenom površinskih fungicida na bazi kaptana, ditianona, mankozeba ili metirama.

 

Obavijest vinogradarima 06.06.

Savjeti

Od posljednje preporuke za zaštitu vinograda palo je od 20 do 30 litara kiše po kvadratnom metru te su zabilježeni povoljni uvjeti za širenje plamenjače vinove loze. Prognostičari i u narednom razdoblju najavljuju promjenjivo vrijeme te je vrlo velik rizik od širenja plamenjače, peplnice i sive plijesni vinove loze. Zbog toga vinogradarima preporučamo da i u fazi pune cvatnje obave zaštitu.

   

Za proizvođače višanja 30.05.

Savjeti

U nasadima višanja od sredine svibnja bilježimo let trešnjine muhe u kritičnom broju. Zaštitu je potrebno obaviti u fazi promjene boje višanja.

 

Za proizvođače jabuka 30.05.

Savjeti

Posljednjih desetak dana obilježilo je nestabilno vrijeme s čestim oborinama lokalnog karaktera što je gotovo svakodnevno pogodovalo širenju krastavosti jabuke (Venturia inaequalis).

   

Stranica 9 od 20

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..