Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
  • EU e-Privacy Directive

    Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

    View e-Privacy Directive Documents

Poljoprivreda

Obavijest vinogradarima 18.05.

Savjeti

Od posljednje preporuke za zaštitu vinograda proteklo je 10 dana. U tom je periodu palo od 15 litara kiše po kvadratnom metru izmjerenih u Đelekovcu do 30 litara kiše u Kozarevcu. U ranim jutarnjim satima 18 svibnja agroklimatske stanice zabilježile su minimalnu temperaturu zraka do -2°C te su moguća oštećenja od mraza.

 

Za proizvođače jabuka i krušaka 15.05.

Savjeti

Od posljednje preporuke za zaštitu jabuka agroklimatske stanice na području naše županije zabilježile su od 10 do 25 litara kiše pokvadratnom metru te su ostvareni uvjeti infekciju uzročnikom krastavosti jabuke (Venturia inaequalis).

 

Obavijest ratarima 11.05.

Savjeti

Ovogodišnju vegetacijsku sezonu obilježio je sušni početak godine pa tako do travanjskih i svibanjskih oborina nismo zabilježili značajan razvoj bolesti na ozimim žitaricama.

   

Za proizvođače jabuka i krušaka 08.05.

Savjeti

Od posljednje preporuke za zaštitu jabuka agroklimatske stanice na području naše županije zabilježile su od 25 do 40 (Novigrad Podravski) litara kiše pokvadratnom metru te su ostvareni uvjeti za dvije vrlo jake infekcije uzročnikom krastavosti jabuke (Venturia inaequalis).

 

Za proizvođače koštičavog voća 08.05.

Savjeti

U periodu od 3. do 7. svibnja palo je od 25 do 40 litara kiše po kvadratnom metru pa preporučamo voćarima da prije novih oborina obave preventivnu zaštitu od šupljikavosti lista (Stigmina carpophilla).

   

Obavijest vinogradarima 08.05.

Savjeti

Suma dnevnih temperatura viših od 8°C mjerenih od 1. siječnja dosegla je 29. travnja 160°C što je potrebno za dozrijevanje oospora peronospore vinove loze. Kiša koja je padala tijekom 3. i 7. svibnja omogučila je klijanje oospora i prve primarne infekcije uzročnikom peronospore vinove loze (Plasmopara viticola).

 

Za proizvođače jabuka 02.05..

Savjeti

U posljednjih sedam dana zabilježili smo suho i nadprosječno toplo vrijeme sa srednjom dnevnom temperaturom od 16-20°C. Takvo vrijeme ne pogoduje razvoju krastavosti jabuke, ali pogoduje razvoju pepelnice, a veći problem predstavljaju i štetnici.

   

Stranica 10 od 20

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..