Srijeda, Rujan 20, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

PP Đurđevac

Savjeti - prijevare putem interneta

Savjeti PP Đurđevac

PRIJEVARE KOD KUPNJE PUTEM INTERNETA - Navest ću primjer koji se najčešće pojavljuje, a to je da na primjer osoba putem društvene mreže naruči mobitel od nepoznate osobe iz Zagreba.

 

Što je nasilje u obitelji?

Savjeti PP Đurđevac

Kažnjivost nasilja u obitelji predviđena je odredbama Kaznenog zakona i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji definira nasilje u obitelji kao svaki oblik tjelesnog, psihičkog, spolnog ili ekonomskog nasilja, a osobito:

   

Tjedno stanje sigurnosti 19.-26.05.14.

Obavijesti PP Đurđevac

Vezano za stanje sigurnosti iz domene kriminaliteta tijekom prošlog tjedna od 19.05. do 26.05.2014.g. bilježe se 3 kaznena djela koja se odnose na oštećenje tuđih stvari te na krađe.

 

Savjeti - vozačima i nagradna igra

Savjeti PP Đurđevac

ZA maturante - Kako se bliži kraj školske godine i svake godine maturanti obilježavaju svoj rastanak sa srednjom školom, koristimo ovu priliku da im čestitamo na završetku srednjoškolskog obrazovanja te im želimo uspješan daljnji tijek školovanja, dok navodimo, poučeni ranijim događanjima koja su se događala za vrijeme „norijada“ i raznih druženja koji su završili s teškim i smrtnim posljedicama, skrećemo pozornost maturantima i njihovim roditeljima da „norijade“ budu u granicama normale, da se ne dovode u alkoholizirana stanja te da pod utjecajem alkohola ne sjedaju kao vozači za volan.

   

Savjeti - zaštita od provalnika

Savjeti PP Đurđevac

Nekoliko savjeta kako se zaštititi od provala u vikend objekte ili klijeti:

Nabavite lampu s timerom koja se pali u određeno doba dana, razglasite da imate protuprovalni alarm i svakako angažirajte susjede.

Sva sumnjiva vozila i osobe dojavite POLICIJI na broj 192.

Policija je tu zbog Vas i Vaše imovine.

 

Tjedno stanje sigurnosti 5.-11.05.2014

Obavijesti PP Đurđevac

KRIMINALITET - Vezano za stanje sigurnosti iz domene kriminaliteta tijekom prošlog tjedna od 05.05. do 11.05.2014.g. bilježe se 3 kaznena djela koja se odnose na krađe koje su se dogodile na području Virja te na području Đurđevca. Jednim kaznenim djelom oštećen je vlasnik vikend objekta u kojeg je izvršena provala te je nepoznati počinitelj iz vikend objekta otuđio inox bačve. 

   

Savjeti - mladima

Savjeti PP Đurđevac

Popularna internetska igra „Nominacija“ - upozorenje roditeljima. Iza naziva 'Nominacija', krije se izazov strusi alkohol što je prije moguće, a igra od nedavno kola i među mladima u Hrvatskoj.

Izazov funkcionira tako da osoba koja je ispila određenu količinu alkohola, snimi taj događaj, objavi ga na društvenim mrežama te nominira tri osobe iz svog kruga prijatelja da učine isto. Oni mogu prihvatiti ili odbaciti izazov. Osobe koje izazov prihvaćaju, snimaju ga, objavljuju na društvenim mrežama i nominiraju još tri prijatelja.

 

Savjeti - građanima

Savjeti PP Đurđevac

Obzirom da se na našem području kreću osobe iz raznih dijelova Hrvatske, razni akviziteri, prodavači telekomunikacijskih usluga i slično, no kreću se i osobe koje nemaju poštene i dobre namjere, već se bave prijevarama i nezakonitim radnjama pa podsjećamo naše čitatelje

   

Savjeti - prometna nesreća

Savjeti PP Đurđevac

Postupci u slučaju prometne nesreće, što je dužan sudionik prometne nesreće te koji su poslovi policijskih službenika

Postupak u slučaju prometne nesreće

Sudionici

Sudionik u prometnoj nesreći u kojoj je netko izgubio život ili je ozlijeđen ili je nastala veća materijalna šteta, dužan je:

 

Savjeti - mladim vozačima

Savjeti PP Đurđevac

Što im nije dozvoljeno prema odredbama Zakonu o sigurnosti prometa na cestama

TKO JE MLADI VOZAČ?

Mladi vozač je vozač u dobi od 16 do 24 godine

MLADI VOZAČ NE SMIJE:

   

Savjeti - vozačima i sudionicima u prometu

Savjeti PP Đurđevac

Obzirom da je protekli tjedan bilo jako ružno vrijeme, padaline kiša izazivale su klizav kolnik pa su vozači morali prilagoditi svoju vožnju uvjetima na cesti, a istaknula bih ono što je doista bitno kod Vožnje u uvjetima magle i kiše

Vožnja u uvjetima magle i kiše

Maglovito i kišovito vrijeme imaju direktan utjecaj na sigurnost cestovnog prometa jer otežavaju njegovo normalno odvijanje.

 

Stanje sigurnosti za travanj 2014.g.

Obavijesti PP Đurđevac

KRIMINALITET - Tijekom proteklog mjeseca na području PP Đurđevac bilježi se 37 kaznenih djela, od čega je 10 kaznenih djela iz domene općeg kriminaliteta, koja se odnose na krađe, nedozvoljenu uporabu osobnih podataka i pokušaje krađa od čega, 1 KD iz organiziranog kriminaliteta koje se odnosi na iznudu novca, 4 KD gospodarskog kriminaliteta koja se odnose na nedozvoljenu trgovinu u svim slučajevima se radi o duhanu, bilježi se 1 KD omogućavanja trošenja droga, 1 KD prijetnje te 1 KD izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, dok se 21 kazneno djelo odnosi na kaznena djela koja su po privatnim tužbama, većinom se radi o krađama s manjom materijalnom štetom ili utajama.

   

Stranica 3 od 3

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

POLICIJSKA POSTAJA ĐURĐEVAC

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..