Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Budrovac

Udruga žena Budrovac

Udruge

Sample Image Prošla godina obilovala je aktivnostima Udruge žena Budrovac. Sudjelovale su na svim manifestacijama koje su organizirane u Đurđevcu, surađivale  sa udrugama iz okolnih mjesta, imale izlete za članice, uređivale selo i još niz drugih aktivnosti. To se moglo čuti u subotu, 23.02. u Društvenom domu u Budrovcu, gdje je održana godišnja skupština Udruge žena Budrovac.
 

Dan Caritasa u Budrovcu

Razno

 U nedjelju, 10. veljače 2008., u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije U Budrovcu, obilježen je Dan Caritasa župe Budrovac, na njegovu trogodišnjicu postojanja. Odazvali su se predstavnici škole, udruga, obrta, trgovina (Sloga), predsjednici Mjesnih odbora i ostali volonteri koji redovno potpomažu rad Caritasa. Uz predsjednika, vlč. Mladena Gorupića i voditeljice Marine Barberic, skup je pozdravio mr. Ante Šola, dipl.teolog u svojstvu upravitelja Caritasa Varaždinske biskupije. Skupu su prisustvovali i predstavnici Đurđevačkog dekanata. U crkvi je pjevao Zbor mladih iz Kalinovca koji vodi Martina Lovrak - Ivanov. Nakon svečane mise održan je domjenak u Društvenom domu.
   

Maškare u Budrovcu

Područna škola

 I ove su godine (05.02.), učenici Područne škole Budrovac i njihova učiteljica Olga Lazar, sada već tradicionalno, organizirali fašničku povorku selom, te pjesmom i plesom razveselili brojne mještane koji su ih dočekali i častili bombonima, krafnama i sokovima. Time ova mala škola pokušava održati narodne običaje na selu i ujedno povezivati obiteljski dom i selo sa svojom školom. Prema onome kako su ih mještani dočekivali ispred svojih kuća, vjerujemo da im to uspijeva. Ovdje možete vidjeti kako su ih dočekivali ispred i u svojim kućama....
 

Nikad nije kasno za objavu

Udruge

 Svojim akcijom 'Prosinac, mjesec darivanja', đurđevački Crveni križ uspio je potvrditi da je posljednji mjesec u godini mjesec radosti i darivanja za djecu nezaposlenih roditelja, poljoprivrednika i slabijeg imovinskog stanja. Crveni križ je pozvao članove Dječjeg odjela Gradske knjižnice i učenike svih područnih škola đurđevačke Osnovne škole 'Grgura Karlovčana' da u prosincu skupljaju igračke. Na središnjoj svečanosti u Područnoj školi u Budrovcu.....
   

Sretan Vam Božić !

Razno

ImageŽelimo Vam sretan i blagoslovljen Božić, pun blagostanja i radosti !!!!!!!!!!
 

Priredba u Budrovcu

Područna škola

 U petak, 21.12.2007., u Područnoj školi u Budrovcu održana je mala božićna priredba i za završetak polugodišta i doček Djeda Mraza. Učestvovali su sadašnji i bivši učenici ove škole. Roditelji, djedovi i bake koji su prisustvovali na priredbi, ujedno su i ispekli kolače i donijeli sokove za mali domjenak. Hvala djedu učenika, Luki Baltiću, koji je donio i vatromet i bio je najveći sponzor priredbe. Nakon podjele darova svi prisutni su ostali na malom druženju i učiteljici čestitali rođendan.
   

Doček Nove godine u Budrovcu

Razno

 Jedan od veselijih dočeka Nove godine zbio se u Budrovcu na "Marovićevu bregu". Uz malo dobre volje nekolicine pojedinaca, malo čaja, kuhanog vina, muzike i rasvjete, rezlultiralo je veselim i nezaboravnim sanjkanjem. Kako je to izgledalo, pogledajte u nastavku na fotografijama Kreše Kovačeva.
 

Bio je i Djed Mraz u Budrovcu

Razno

 Mali budrovčanci i budrovčanke jako su se razveselili što im je u posjet došao Djed Mraz. Kako se i dolazak djedice može uz malo dobre volje organizirati, pokazali su vrijedni budrovčani. Dio obilaska sela na saonicama i podjelu slatkih darova, možete pogledati na slikama Kreše Kovačeva.
   

Božićna radionica

Područna škola

Sample Image U učionici Područne škole Budrovac, 10. prosinca 2007., održana je božićna radionica. Okupljeni učenici, njihovi roditelji i bake, te starija braća i sestre, bivši učenici područne škole, izrađivali su božićne aranžmane od prirodnog materijala. Uz pjevanje božićnih pjesama, druženje i rad, izrađeno je pedesetak božićnih aranžmana. Čestitke učiteljici Olgi Lazar na tako lijepo organiziranom i korisnom druženju.

 

Prisvajanje udruge

Razno

Počeo je veliki izborni cirkus. Prvi točka održana je neki dan u Budrovcu, kada je na sastanak Udruge žena Budrovac, očito pozvana, došla i gospođa Verica Rupčić, te podijelila članicama Udruge promotivne CD-e HDZ-a, te majice na kojima je na leđima otisnut naziv Udruga žena Budrovac, a sa prednje strane HDZ. Ovakovim izbornim pohodima, HDZ najavljuje da neće birati sredstva za pridobivanje glasača.
   

KULTURNO-POVIJESNE CJELINE

Kultura

U srpnju mjesecu pisali smo: "Najnovijim rješenjem Ministarstva kulture RH, Konzervatorskog odjela u Bjelovaru, proširio se popis zaštićenih kulturnih dobara na području Grada Đurđevca. Ovoga puta riječ je o Kapeli Blažene Djevice Marije od Rožalije u Budrovcu sagrađene 1896. godine." Moramo dodati da je Budrovac time dobio i kulturno povijesnu cjelinu koju čine kapela, škola i susjedna kuća. Budrovčani su ponosni na to, ali to donosi i nekakove obaveze koje propisuje Zakon o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara. Donosimo Vam izvod iz Zakona...
 

Pročelje škole u Budrovcu

Područna škola

Do kuda se stiglo i hoće li radovi na obnovi fasade na školskoj zgradi u đurđevačkom prigradskom naselju Budrovcu biti završeni do početka nove školske godine, jučer se na licu mjesta interesirao gradonačelnik Đurđevca Mladen Roštan. To je ove godine jedino veće radilište i županijska investicija na školskim objektima na području Grada Đurđevca, a prilikom obilaska Roštan je od izvođača radova dobio uvjeravanja da će mali Budrovčani u svoju školu obnovljenog pročelja moći na nastavu s početkom godine, jer će svi radovi i prije roka biti okončani. (Radio Koprivnica, 23.08.2007.)
   

ZAŠTITA KULTURNIH DOBARA

Kultura

Najnovijim rješenjem Ministarstva kulture RH, Konzervatorskog odjela u Bjelovaru, proširio se popis zaštićenih kulturnih dobara na području Grada Đurđevca. Ovoga puta riječ je o Kapeli Blažene Djevice Marije od Rožalije u Budrovcu sagrađene 1896. godine. Pored spomenute kapele u Budrovcu, pod preventivnom ili trajnom zaštitom nalaze se slijedeća kulturna dobra:
 

ŠKOLSKA PRIREDBA

Područna škola

Vrijedni učenici Područne čkole Budrovac, zajedno sa svojom učiteljicom, pripremili su malu priredbu za kraj polugodišta i nadolazeće blagdane. Nakon priredbe Djed Mraz će dijeliti poklone djeci. Sve ovo bit će u petak, 22.12.2006. sa početkom u 18,30 sati u Područnoj školi u Budrovcu. Djeca i učiteljica Vas pozivaju da se dođete sa njima proveseliti i družiti nakon priredbe.
   

VESELE VIJESTI

Područna škola

U ponedjeljak, 25.09.06., oko škole u Budrovcu su viđene dvije osobe kako mjerkaju školu, mjere, klimaju glavama, nešto se dogovaraju. To su ljudi koje je poslala Županija da provjere stanje fasade. Navodno bi iduće godine ova stara ljepotica zasjala svojim punim sjajem. Najavili su još jedan dolazak sa arhitekticom. Svaka čast Županiji, a prije svega ravnatelju Osnovne škole u Đurđevcu, Antunu Krupskom, koji brine za svoje Područne škole. Izgleda da je on "krivac" za ovo...:)
 

LOKALNI ŠERIF

Razno

Kad smo se već raspisali o spomenicima NOB-u, postoji još jedan interesantan događaj koji je vrijedno ispričati. Radi se o spomen ploči poginulima u 2. svjetskom ratu u naselju Budrovac....
   

SKUPŠTINE...

Udruge

Udruga žena Budrovac održala je 18.02.2006. godišnju skupštinu, koja je održana u njihovim prostorijama u Društvenom domu.  Analiziran je dosadašnji rad, koji je ocjenjen kao vrlo uspješan. Žene ovog sela sudjelovale su na svim priredbama koje je organizirao Grad, te su za svoju aktivnost dobile i brojna priznanja. Uz navedene aktivnosti, angažirane su i na uređenju svog sela, sadile su cvijeće ispred Društvenog doma i kod spomenika. Uređivale su dječje igralište i priređivale zabave u Domu. Uglavnom, najaktivnija su Udruga u svojem selu. Na žalost nitko od pozvanih iz struktura Grada nije došao na njihovu skupštinu. Kao i uvijek, vjerojatno imaju dobro opravdanje.... (19.02.2006.)
 

BOŽIĆ NAM DOLAZI...

Područna škola

...i održavaju se razne priredbe. Čujemo da je u Domu kulture u subotu i nedjelju bilo jako lijepo. Danas 19.12.2005 u Budrovcu sa početkom u 19,00 sati počinje priredba u Područnoj školi, a izvode ju djeca iz Područne i škole iz Đurđevca, a koja su stanovnici Budrovca. Pohvale učiteljici i djeci na uloženom trudu. Dođite i vidite kako se to radi na selu. (19.12.2005.)
   

GODIŠNJICA

Razno

Evo, bliži se godinu dana otkako je naš pročelnik za komunalno uređenje (ili kako se to već zove) grada Đurđevca poslao rovokopač u Budrovac da uredi pločnik ispred škole i ulaz u školu. Sve betonske ploče su uredno razvezene po raznim goričkim lokacijama, šljunak je navezen i tako je ostalo. Sve do ulaza u školu. Djeca već godinu dana prelaze preko šljunčane podloge do ulaza u školu. Toga valjda nema ni u najgorim zabitima. Briga Miška što je to javni objekt, koji zatijeva primjereno uređenje nogostupa, prvenstveno jer je škola u pitanju. I ne možete mu ništa. 
 

KAK SE TO RADI KOD NAS !

Razno

Područna škola Budrovac imala je problem (pardon, još ga ima) nogostupa i odvodnje oborinske vode ispred škole. Prezentirajući taj problem u Gradu, odgovoreno je " no problem". Bilo je to u proljeće godine Gospodnje 2004. U međuvremenu, odgovorna osoba za rješavanje problema, "izdala je nalog" za rješavanje navedenog problema. Pogađate. Bila je to mala šala. I tako nam stiže jesen. Kad eto ti ekipe. Rovokopač i kamion. Uredno oni dignu ploče na kamion, odvezu ih tamo u neke gorice, sve to zatrpaju šljunkom i odu.
   

Stranica 6 od 6

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 640 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..