Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Budrovac

Učenici postali mali pekari

Područna škola

Od zrna do kruhaDa je od zrna do kruha naporan i dug put spoznali su učenici Područne škole Budrovac 15. listopada 2014. integriranim nastavim danom kroz niz aktivnosti. Nakon što su čitali pjesme o pekaru i kruhu, sa svojom su učiteljicom Olgom Lazar ugostili u školi gospođu Katicu Zebec, baku učenika Davida, Mateje i Sare, koja ih je poučila kako se peče kruh.

 

Jesen na Bilogori

Područna škola

P1260868Prekrasan jesenji dan iskoristili su učenici Područne škole Budrovac da sa svojom učiteljicom Olgom Lazar 10. listopada 2014., obilježe Međunarodni dan pješačenja i pozdrave dolazak jeseni. Nakon nastave u školi, uputili su se do kraja sela Budrovac, prošetali Prokljuvancima i uživali u ljepotama bilogorskog zavičaja, voćnjacima, šumama i vinogradima. Da se ne izgube, orijentirali su se u prostoru uz pomoć kompasa, Sunca i mahovine na drveću.

   

Igralište Područne škole dobilo novi sjaj

Područna škola

PS Budrovac Bojanje 07062014 IMG 0574Subota poslijepodne. Nastave nema, a školsko dvorište Područne škole Budrovac puno je djece i njihovih roditelja. Sprema se radna akcija. Svi su uzbuđeni i spremni. Zaštitne rukavice i kistovi su u rukama, miješaju se boje u kanticama, dijeli se brusni papir. Jedan tata nosi bušilicu, a drugi nove, sjajne, žute daske. Sve je spremno, svi su na broju….

 

U Budrovcu je učenje zabavno

Područna škola

PS Budrovac ProkljuvanciUčenici Područne škole Budrovac sa svojom su učiteljicom Olgom Lazar, 5. lipnja 2014., izvanučioničkom nastavom posjetili Prokljuvance, dio Budrovca koji se nalazi na kraju sela nadomak šume. Kod Društvenog doma napustili su cestu te tijekom šetnje prekrasnim bilogorskim brežuljcima ponovili nastavne sadržaje prirode i društva. Uočili su promjene u prirodi u kasno proljeće, govorili o poljoprivrednim radovima ljudi, orijentirali se u prostoru uz pomoć Sunca, uočili raznoliki biljni i životinjski svijet svog zavičaja te su vrlo uspješno, znanja stečena u školi, primijenili u prirodnom okruženju.

   

Majkama za njihov dan

Područna škola

Majcin dan Budrovac 09052014 060„Ti si mi tako mnogo ljubavi, nježnosti dala, nek ti je sretan praznik, za sve ti majko hvala. „ Tako su recitirali mamama, bakama i brojnim gostima učenici Područne škole Budrovac na priredbi povodom Majčinog dana, 9. svibnja 2014. Pjesmom, plesom, igrokazom i recitacijom, koje su uvježbavali sa svojom učiteljicom Olgom Lazar, zahvalili su se mamama na brizi, ljubavi i nježnosti kojom svaka majka obasipa svoje dijete.

 

Uskrsna radionica u PŠ Budrovac

Područna škola

Uskrsna radionica Budrovac 11042014 004Učenici Područne škole Budrovac, njihovi roditelji i učiteljica Olga Lazar u suradnji sa Caritasom župe Budrovac 11. travnja 2014. održali su uskrsnu radionicu humanitarnog karaktera. Izrađivali su uskrsne aranžmane i ukrase koji će se prodavati u nedjelju, na Cvjetnicu, u župnoj crkvi u Budrovcu, a sav prihod namijenjen je župnom Caritasu. Učenici, njihovi roditelji i članovi Caritasa opet su pokazali svoje veliko i toplo srce u želji da svojim nesebičnim radom pomognu bližnjima. Hvala im na tome.

   

Briga o školskim voćkama

Područna škola

P1260017Učenici Područne škole Budrovac su u petak, 7. ožujka 2014. ugostili Željka Cvekana, djeda učenice, koji ih je poučio o proljetnim radovima u voćnjaku. Objasnio je zašto se i kako obrezuju voćke te je obrezao sve voćke, stare, ali i mlade koje su učenici prošle godine posadili s gospodinom Marijanom Panićem. Nakon obrezivanja počistili su odrezane grane te motrenjem uočili promjene na pupovima. Nakon toga, u pomoć je stigao gospodin Mato Hrpalo koji je vapnom obijelio sve voćke kako bi zaštitio njihovu koru.

 

Područna škola Budrovac u maškarama

Područna škola

P1250900Danas je fašnik, najljepši je dan, dajte nam krafne istjerajte nas van. Tako su učenici Područne škole Budrovac i njihova učiteljica Olga Lazar 4. ožujka 2014. pjevali te svojim šarenim kostimima i plesom razveselili brojne mještane. Svoju veselu i maskiranu povorku proveli su selom, plešući pred svima koji su ih dočekali i počastili bombonima i drugim slatkišima. Pozivani su i u kuće roditelja učenika gdje su se osvježili toplim, ukusnim krafnama i sokom kako bi imali snage prošetati cijelim selom. Već pomalo umorni, ali još uvijek s osmijehom na licu, stigli su i u Prokljuvance, odakle su ih nakon odmora, roditelji odvezli kućama.

   

Posjet seoskom gospodarstvu Markić

Područna škola

Terenska nastava Budrovac 31012014 042Učenici Područne škole Budrovac i njihova učiteljica Olga Lazar, 31. siječnja 2014., posjetili su poljoprivredno gospodarstvo obitelji Markić, roditelja učenika Paule i Pavla. Ovom izvanučioničkom nastavom upoznali su osnovne gospodarske djelatnosti zavičajne regije te najčešća zanimanja ljudi ovog kraja. Razgledali su staju, svinjac i kokošinjac, naučili čemu služe pojedini poljoprivredni strojevi i uživali u igri s domaćim životinjama.

 

Higijena usne šupljine

Područna škola

Zubar Jelena Perica u Budrovcu 2013 005Roditeljski sastanak za sve roditelje i učenike Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena održan je 28. studenog 2013. u učionici Područne škole Budrovac, u sklopu kojeg je predavanje, vezano uz zdravstveni odgoj učenika na temu „Higijena usne šupljine“, održala je stomatologinja Jelena Perica. Nazočnim roditeljima i učenicima govorila je o važnosti održavanja higijene usne šupljine, redovitog odlaska stomatologu, pravilne prehrane za zdravlje zubi, a zatim je male učenike poučila pravilnom pranju zubi.

   

Reakcija Komunalnih usluga na članak

Razno

Divlje odlagaliste Budrovac 17112013 00011Danas smo primili i službeno reagiranje od tvrtke Komunalne usluge Đurđevac u svezi članka "Neodgovorno i bezobrazno ponašanje", koje prenosimo u cijelosti. Iako nismo nigdje tvrdili, već iznosili pretpostavke i napomenuli "a tko je stvarno dovezao te lampaše morat će se tek utvrditi", smatramo da je korektno čuti njihovo viđenje ovog ekološkog akcidenta, glede toga da smo ih spomenuli kao upravitelje groblja. Inače, kako saznajemo, policija je izašla na teren i prikuplja informacije. Zadovoljni smo promptnom reakcijom nadležnih institucija.

 

Neodgovorno i bezobrazno ponašanje

Razno

Divlje odlagaliste Budrovac 17112013 00014Jednom prilikom je gradonačelnik Lacković izjavio da "neće smeće u centru grada" pa ga je netko izgleda doslovno shvatio i otpadne lampaše istovario na divljoj deponiji otpada u prigradskom naselju Budrovac i pokušao spaliti. Kada smo prebrojili hrpe, dobija se dojam da su to sve lampaši s groblja iz okolnih naselja kojima upravlja poduzeće Komunalne-usluge Đurđevac, a tko je stvarno dovezao te lampaše morat će se tek utvrditi. Ne samo da je ekološki neprihvatljivo, već je i neviđeni bezobrazluk nešto takvo napraviti. Mole nas da lampaše odvajamo kao posebni otpad, jer se mogu reciklirati, a zatim oni završe na divljoj deponiji.

   

Nova knjiga budrovačkog mineraloga

Razno

Vladimir ZebecRezultati višegodišnjeg istraživanja muzejskog savjetnika i vrsnog mineraloga mr. sc. Vladimira Zebeca (rođenog u Budrovcu) vezana za najveći europski rudnik olova, cinka i srebra Trepča - Stari trg objavljena su u reprezentativnoj monografiji u izdanju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Knjiga je podijeljena na dva dijela. Prvi dio - „Minerali rudnika Trepča - Stari trg“ posvećen je rudniku smještenome na planini Kopaonik, nedaleko od kosovskoga grada Mitrovice. Autor daje povijesni opis rudnika i njegovih minerala te najnovije znanstvene spoznaje.

 

Zahvala za plodove zemlje

Razno

IMG 1666Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac i Sirova Katalena, njihove učiteljice Olga Lazar, Marina Patačko i Martina Krajcar Baltić, roditelji učenika i svi mještani župe Budrovac obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Budrovcu 13. listopada 2013. Tijekom misnog slavlja, koje je predvodio župnik Mladen Gorupić, učenici su pjevali u pratnji orguljašice Magdalene Bavrke, recitirali o kruhu te prinosili darove zemlje i zahvaljivali se na njima, što je pripremila vjeroučiteljica Marina Barberic.

   

80 godina DVD-a Budrovac

Udruge

IMG 9435U subotu 31. kolovoza 2013. prigodnom svečanošću Dobrovoljno vatrogasno društvo Budrovac obilježilo je 80. postojanja, utemeljenja i rada pod pokroviteljstvom Grada Đurđevca i Vatrogasne zajednice grada Đurđevca. Svečanost je održana u Društvenom domu u prisustvu više od stotinu uzvanika, članova društva, predstavnika sedam vatrogasnih društava, udruga, mještana i sponzora, a među njima bio je gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković sa suradnicima, predstavnik Županije Stjepan Behin, predstavnik HVZ-a i predsjednik VZŽ Ivan Matosović sa suradnicima, potpredsjednik VZŽ Goran Matoničkin, predsjednik VZG Đurđevac Ivan Hadžija, zapovjednik JVP grada Đurđevca Marijan Kicivoj sa suradnicima i drugi.

 

Uređena učionica u Budrovcu

Područna škola

Uredjenje ucionice u Budrovcu 072013 00021Ljetne praznike i praznu učionicu iskoristili su roditelji učenika Područne škole Budrovac i njihova učiteljica Olga Lazar za njezino uređenje tijekom srpnja 2013. godine. Sa zidova učionice skinuli su staru boju i pogletali ih, a zatim obojili veselim bojama. U radu su im nesebično pomogli gospodin Stanislav Pušelja i gospodin Mato Hrpalo, majstori svog zanata i prijatelji škole, koji se uvijek rado odazivaju pozivu da pomognu oko uređenja škole. Materijal za obnovu učionice kupljen je od sredstava dobrovoljnih priloga za ukrase koji su s roditeljima učenika izrađeni na božićnoj radionici tijekom studenog i prosinca 2012. godine.

   

Školo, sretan ti 100-ti rođendan

Područna škola

Sto_godina_skole_Budrovac_11052013_0100U Područnoj školi Budrovac je 11. svibnja 2013. vrlo svečano, ali i veselo, održana proslava povodom 100 godina školske zgrade i 186 godina kontinuiranog školstva u Budrovcu. Uz glazbu Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac, učiteljica Područne škole Budrovac, Olga Lazar i njezini učenici, s radošću su dočekali svoje brojne goste i uzvanike te ih uputili u učionicu škole gdje je bila priređena izložba fotografija iz prošlosti škole te prikaz povijesti školstva u Budrovcu do današnjih dana.

 

Ponosimo se školom u Budrovcu

Područna škola

skola-pozivnicaPrema spomenici škole iz 1883. godine, počeci školskog obrazovanja djece u selu Budrovac potječu iz vremena kada su se prema naputku carice Marije Terezije, na područjima bivše vojne krajine gradile škole u svim većim mjestima. Prema tom naputku, u Budrovcu je 1827.godine sagrađena seoska škola koja je spadala pod krajinu. To je bila škola za vojništvo, gdje se predavalo na njemačkom i hrvatskom jeziku, a poučavalo se vjeronauku, čitanju, pisanju i računanju. Školu su pohađale djevojčice i dječaci, a poučavali su ih općinski učitelji.

   

Složni budrovčani u akciji uređenja sela

Udruge

DAB_09052013_Budrovac0020Diljem Europe, ali i u Budrovcu, jučer se obilježavao Dan pobjede nad fašizmom. Naime, na taj dan 1945. godine Njemačka je potpisala bezuvjetnu kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu. Vrijedna Udruga žena Budrovac, organizirala je akciju uređenja okoliša spomenika palim borcima, mještanima Budrovca, u drugom svjetskom ratu. Predvođeni agilnom predsjednicom Udruge, Marijom Markuš, okoliš spomenika ubrzo je poprimio izgled kakav zaslužuje, a ovoj akciji svoj su doprinos dali i Laburisti Đurđevca, što logistikom, što radom. Vrijedni mještani Budrovca nisu se zaustavili samo na ovome, već su uredili i okoliš Društvenog doma u Budrovcu.

 

Školski sat s gospođom Katicom Mramor

Područna škola

Uciteljica_Mramor_15032013_0003Povodom obilježavanja 100. godišnjice postojanja školske zgrade u Budrovcu, učenici Područne škole Budrovac i njihova učiteljica Olga Lazar, održali su 15. ožujka 2013. susret s gospođom Katicom Mramor, učiteljicom u mirovini, koja je nekada punih dvanaest godina poučavala u spomenutoj školi. Na samom početku druženja, učenici su se predstavili kratkim programom te pjesmom, recitacijom i glumom poželjeli dobrodošlicu svojoj gošći, koja im je nakon toga govorila o školovanju prije pedesetak godina kada je sa svojim suprugom, učiteljem, stanovala u školskom stanu i radila u školi u Budrovcu.

   

Stranica 2 od 6

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 640 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..