Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Budrovac

Zima u mom zavičaju

Područna škola

Zima_u_mom_zavicaju_25012013_016Učenici Područne škole Budrovac su 25. siječnja u svojoj školi ugostili učenike Područne škole Mičetinac, te su zajedno učili i istraživali o zimi kroz integrirani nastavni dan koji su za njih pripremile njihove učiteljice Olga Lazar i Nada Petrović. Rad su započeli pjesmom "Pahuljice" i interpretacijom pjesme Stanislava Femenića "Stakleni most" čije su ih brojne pjesničke slike podsjetile na prirodu zimi. Nastavu su nastavili modeliranjem i građenjem svoje škole od didaktički neoblikovanog materijala gdje su učenici pokazali svoju kreativnost i želju za radom kroz igru.

 

Vesela priredba u Budrovcu

Područna škola

Bozicna_priredba_Budrovac_21122012_192Učenici Područne škole Budrovac, sa svojom učiteljicom Olgom Lazar, 21. prosinca 2012. održali su priredbu povodom Božića za svoje roditelje i sve mještane sela. Božićne i dječje pjesme i ples, recitacije i igrokaz o Djedu Mrazu i sobu Rudolfu, razveselili su brojne goste među kojima je bio i gradonačenik grada Đurđevca, Slavko Gračan. Na kraju priredbe, uzbuđenju djece nije bilo kraja jer je stigao Djed Mraz koji je svakome donio željene darove uz obećanje da će doći i sljedeće godine budu li i dalje tako dobri i marljivi.

   

Sveti Nikola posjetio školu u Budrovcu

Područna škola

SvNikola_Budrovac_06122012_023Danas, 6. prosinca 2012., sveti Nikola je posjetio učenike u Područnoj školi Budrovac te ih darivao slatkišima, a oduševljena djeca su mu s radošću zapjevala Pjesmu svetog Nikole. Dobri svetac djeci je poklonio i jelku okićenu bombonima i čokoladicama kako bi ga se što dulje sjećala i uživala u slatkim poklonima. Vrisku, pogotovo najmlađih učenika, izazvao je i ulazak krampusa koji je sa svojim lancima zaplesao oko djece, a zatim ih darivao zlatnim šibama.

 

Božićna radionica u Budrovcu

Područna škola

Bozicna_radionica_Budrovac_2012_033U želji da urede dio prostorija Područne škole Budrovac, učenici, njihovi roditelji i učiteljica uz pomoć Caritasa župe Budrovac su tijekom listopada i studenog 2012. godine marljivo radili prigodne božićne poklone. Njih su prve adventske nedjelje prodavali u župnoj crkvi u Budrovcu, a župljani i dragi prijatelji škole su ih, kupnjom poklona, podržali u akciji. Tako su pokazali svoje veliko srce i želju za suradnjom i pomoći malim učenicima, koji će im se zahvaliti božićnom priredbom koju već uvježbavaju sa svojom učiteljicom.

   

Dan kruha u Budrovcu

Područna škola

Dan_kruha_Budrovac_14102012_017

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac i Sirova Katalena, njihove učiteljice Olga Lazar, Marija Šimunić i Senka Zobunđija, roditelji učenika i svi mještani župe Budrovac obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Budrovcu 14. listopada 2012. Tijekom misnog slavlja, koje je predvodio župnik Mladen Gorupić, učenici su pjevali u pratnji orguljašice Magdalene Bavrke, recitirali o kruhu te prinosili darove zemlje i zahvaljivali se na njima, što je pripremila vjeroučiteljica Marina Barberic.
 

Majčin dan u Budrovcu

Područna škola

majcin_dan_13052012_012

Oh, kako te ljubim majčice mila…Tako su učenici Područne škole Budrovac recitirali 13. svibnja 2012. u župnoj crkvi u Budrovcu svim mamama čestitajući im Majčin dan. Svoju ljubav i zahvalnost na svemu što majka čini za svoje dijete, izrazili su recitirajući i čitajući sastavke koje su sami napisali te pjesmom Čestitka majčici. Na kraju su svoje mame darivali knjigom uspomena, poklonom koji su sami izradili u školi uz pomoć svoje učiteljice Olge Lazar.

   

Prva pričest u župi Budrovac

Razno

prva_pricest_29042012_004U nedjelju, 29. travnja 2012., u crkvi Uznesenja BDM u Budrovcu slavljena je Sveta misa na kojoj je 11 prvopričesnika iz ove župe primilo Prvu pričest. Svetu misu predvodio je župnik preč. Mladen Gorupić, koji je kroz propovijed prvopričesnicima govorio o važnosti ovog događaja, a djeca su svojim pjevanjem i recitacijama uljepšala ovu svečanost. Sakrament Svete Pričesti dodijelio je župnik preč. Mladen Gorupić.

 

Priredba za starije i nemoćne župljane

Područna škola

P3305643Učenici Područne škole Budrovac sa svojom su učiteljicom Olgom Lazar, 30. ožujka 2012, pripremili priredbu za stare i nemoćne župljane. Svoje goste su razveselili pjesmom, recitacijama i igrokazom o proljeću i Uskrsu, a mladost i osmijeh raznježili su starije mještane. Na kraju je svima, uz čestitke za Uskrs, darivana čestitka i pjetlić koje su marljivi učenici izrađivali na satovima izvannastavnih aktivnosti. Nakon priredbe, počastili smo se ukusnim kolačima i sokom koje su pripremile vrijedne članice Caritasa župe Budrovac.

   

Obilježen dan Caritasa u Budrovcu

Udruge

caritas_budrovac_11032012_009Caritas budrovačke župe Uznesenja blažene djevice Marije u nedjelju, 11.03.2012., Svetom misom i domjenkom obilježio je sedmu godinu rada, a Svetu misu je uzveličao zbor mladih i djece župe Budrovac. U Caritasu djeluje 16-ero volontera, a brinu se o potrebama ljudi slabijeg imovinskog stanja, promicanjem kršćanskih vrednota u društvu, posjećuju bolesne, za koje organiziraju o blagdanu župskog Klanjanja susret u župnoj crkvi s podjelom sakramenta bolesničkog pomazanja i domjenkom.

 

Skupština DVD-a Budrovac

Udruge

dvd_budrovac_03032012_009U subotu, 03.03.2012., u Društvrnom domu u Budrovcu održana je godišnja skupština DVD Budrovac. Ovo društo, osnovano davne 1933. godine, danas broji 53 člana, a veseli činjenica da se u društvo učlanjuje sve više mladih. Izvješće o radu u prošloj godini i planove za iduću godinu podnio je Dragutin Jozek, predsjednik DVD-a. Uz aktivne mjere u zaštiti od požara, nabave opreme, odlazak na takmičenja, društvo očekuje i dovršetak uređenja vlastitih prostora sa naglaskom na prostor za opremu.

   

Područna škola u maškarama

Područna škola

budrovac_fasenk_2012_075Danas, 21.02.2012., učenici Područne škole Budrovac i njihova učiteljica Olga Lazar, sada već tradicionalno, organizirali su fašničku povorku selom, te pjesmom i plesom razveselili brojne mještane koji su ih dočekali i častili bombonima, krafnama i sokovima. U maskiranoj povorci pridružili su im se i budući đaci. Time ova mala škola pokušava održati narodne običaje na selu i ujedno povezivati obiteljski dom i selo sa svojom školom. Prema onome kako su ih mještani dočekivali ispred svojih kuća, vjerujemo da im to uspijeva. U nastavku možete vidjeti kako su ih dočekivali ispred i u svojim kućama....

 

Skupština Udruge žena Budrovac

Udruge

zene_budrovac_28012012_035U subotu, 28.01.2012., u Društvenom domu u Budrovcu, održana je Skupština Udruge žena Budrovac. Nakon kratkog pregleda prošlogodišnjih aktivnosti i razmjene poklona između udruga, prisutne je pozdravio gradonačelnik Slavko Gračan, te pohvalio svestran rad udruge. Nakon službenog dijela članice Udruge žena počastile su sve prisutne večerom, a tamburaški sastav "20 do asa" zasvirao u nastavku za plesnu večer. Kako je to izgledalo, pogledajte galeriju slika u nastavku...

   

Božićna radionica u PŠ Budrovac

Područna škola

bozicna_budrovac_08122011023Učenici Područne škole Budrovac sa svojim su roditeljima i braćom održali veselu božićnu radionicu, 8. prosinca 2011. godine, gdje su izrađivali nakit za jelku od prirodnog materijala, a koji je osmislila njihova učiteljica Olga Lazar. Marljivo su radili, pjevali božićne pjesme i uz druženje izradili mnoštvo nakita. Jelku, posađenu u lonac, poklonili su roditelji učenika Ivana Zebeca i sada je zasjala u novom božićnom ruhu, a u proljeće će nastaviti svoj život u školskom dvorištu.

 

PŠ Budrovac i Caritas za potrebite

Područna škola

caritas_budrovac_27112011_006Učenici Područne škole Budrovac cijeli su mjesec studeni na satu izvannastavnih aktivnosti marljivo radili pod vodstvom svoje učiteljice Olge Lazar. U želji da se što bolje pripreme za nadolazeće božićno vrijeme, te da svojim radom pomognu i djeluju humano, radili su božićne čestitke i anđele. Na prvu adventsku nedjelju, 27.studenog 2011. svoje radove predali su članicama Caritasa župe Budrovac u župnoj crkvi, koje su ih prodavale župljanima.

   

U PŠ Budrovac o gradu heroju

Područna škola

budrovac_vukovar_18112011_010Dan pada grada Vukovara, danas 18.11.2011., obilježen je i u Područnoj školi Budrovac. Učenicima je objašnjeno što je Domovinski rat i kako se branio grad Vukovar, a i oni sami su kroz razgovor i pitanja aktivno sudjelovali u ovom malom povijesnom satu i zatim napravili pano o gradu heroju. Nakon ove male, ali poučne radionice, otišli su na mjesno groblje, te tamo zapalili svijeće i molitvom odali počast za sve poginule u Domovinskom ratu.

 

Obilježen Dan kruha u Budrovcu

Razno

dan_kruha_budrovac_16102011_067Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljicama Olgom Lazar, Marijom Šimunić i Senkom Zobunđija te roditeljima i mještanima župe Budrovac obilježili Dan kruha i zahvale za plodove zemlje 16. listopada 2011. u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Budrovcu. Misno slavlje predvodio je župnik Mladen Gorupić, a učenici su, odjeveni u narodne nošnje, pjevali pjesme u pratnji orguljaša Mladena Rogoza.

   

Budrovečki svati za JabukaTV

Udruge

svati_budrovac_15102011_0032Udruga žena Budrovac u subotu je, 15.10.2011., organizirala prezentaciju svatovskih običaja i tradicijskog tkanja, a sve to su zabilježile kamere zagrebačke TV kuće "Jabuka" (bivši OTV). Oko 17,00 sati formirala se svatovska kolona koja je krenula kroz selo po mladenku, zatim je bilo vjenčanje u crkvi i na kraju tradicijski svatovski ručak. Kako bi svatovi bili "pravi" pomogli su im i sastavi "Korona", "Podravski bečari" i tamburaši KUD-a "Petar Preradović".

 

Poziv na javno snimanje u Budrovcu

Udruge

kolaci07Udruga žena Budrovac u subotu, 15.10.2011., organizira prezentaciju svatovskih običaja i tradicijskog tkanja, a sve to će zabilježiti kamere zagrebačke TV kuće "Jabuka". Snimanje počinje u 16,30 u etno – sobi u Društvenom domu sa prikazom tradicijskog tkanja pokrivala za konje i tepiha. Oko 17,00 sati formirat će se svatovska kolona koja će ići kroz selo, vjenčanje u crkvi i na kraju tradicijski svatovski ručak.

   

Križ je život

Razno

misa_kapela_2011_005Danas, 14. rujna 2011., slavimo Uzvišenje Sv. Križa, jer Križ je mjesto pobjede, a ne poraza, on je izvor života, a ne smrti. Križ je život. Tom prigodom svake godine u vinogradu u Budrovcu kod kapele Sv. Križa i Gospe Fatimske, koju je sagradio gospodin Mladen Rogoz, obilježavamo taj dan, a tako je bilo i ove godine. Svetu misu, koja je započela u 17,00 sati, predvodio je velečasni Ivica Bačani, župnik iz Virja, a koncelebrirao je velečasni Krunoslav Kefelja, župnik iz Podravskih Sesveta.

 

Posvećeno raspelo u Budrovcu

Razno

raspelo__budrovac_2011_002Staro raspelo u gornjem kraju Budrovca, kod lugarnice, samoinicijativno su obnovili naši vrijedni suseljani: Petrović Marija i Luka, Lovrak Marijana i Matija, Barberic Marina i Miroslav, Zebec Marija i Zvonko, Vranić Ljiljana i Andrija te Orač Snježana i Stjepan. Dana 13.09.2011. je u prisustvu mještana, prečasni Mladen Gorupić posvetio obnovljeno raspelo. Tom prilikom je prečasni Gorupić pohvalio sumještane koji su samoinicijativno obnovili ovo raspelo, sa željom da takovih inicijativa bude što više.

   

Stranica 3 od 6

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 735 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..