Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Budrovac

Sretan Uskrs !

Razno

 

Područne škole u uskrsnoj akciji Caritasa

Područna škola

bufrovac_uskrs_karitas_2011_09Učenici naših Područnih škola Budrovac, Čepelovac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljicama i učiteljem sudjelovali u uskrsnoj akciji Caritasa župe Budrovac. Cijeli ožujak u svojim su školama marljivo radili uskrsne čestitke, te ih darivali 3. travnja 2011. župnom Caritasu čije su ih članice toga dana prodavale u župnoj crkvi zajedno sa kolačima i ukrasnim košaricama.

   

Maškare su, maškare...

Područna škola

maskare_budrovac_2011_01Male maškare u Budrovcu i ove su godine razveselile brojne mještane svojom šarenom i raspjevanom povorkom kroz selo. Učenicima Područne  škole Budrovac i njihovoj učiteljici Olgi Lazar, u maskiranoj povorci selom pridružila se maštovita i vrijedna baka Katarina Perčulija, te brojna djeca koja još ne polaze školu. Djeca su plesala i pjevala pjesme o maškarama, a njihovi razdragani roditelji, bake i djedovi te mnogi mještani sela darivali su ih krafnama, sokom i slatkišima te ispraćali osmijehom.

 

Novo vodstvo DVD Budrovac

Udruge

budrovacdvd2Na izvanrednoj Skupštini, DVD Budrovac je dobio novo vodstvo. Novi predsjednik DVD-a je Dragutin Jozek, dopredsjednik je Marijan Đukić, zapovjednik Danijel Baltić, tajnika Tihomir Stoprd, blagajnik  Antun Čukljaš, a spremištar Đuro Lebinec. Izbor je održan nakon što su predsjednik Luka Baltić i zapovjednik  Marijan Đukić podnijeli izvješća o radu za proteklu godinu, te nakon što je kompletno dosadašnje rukovodstvo podnijelo ostavku na svoje dužnosti.

   

Udruga žena Budrovac

Udruge

udruga_zena_2011_54Udruga žena Budrovac 26.veljače.2011. održala je svoju godišnju skupštinu, a prije samog početka održana je sveta misa za sve preminule članice Udruge. S radom se nastavilo u Društvenom domu gdje su se okupili i brojni gosti i prijatelji Udruge: gradonačelnik grada Đurđevca, gospodin Slavko Gračan, Pročelnik grada Đurđevca, gospodin Dejan Đud, pročelnik Upravnog odjela za stambeno-komunalne djelatnosti i uređenje prostora...

 

Izgubila kontrolu u zavoju i frontalno se sudarila s Kijom

Razno

nesreca_mihocka_2Na otvorenom dijelu ceste između Đurđevca i Čepelovca sudarila su se dva automobila u nedjelju, 02.01.2011., u 13.25 sati. Poginula je vozačica Volkswagen Venta, Svetlana Mihočka (33) iz Budrovca. Očevid je u tijeku, a cesta je zatvorena za promet. Okolnosti nesreće nisu još poznate, ali policija vjeruje kako je vozačica u zavoju izgubila kontrolu zbog skliske ceste. Prešla je na suprotnu stranu i frontalno se sudarila s Kijom Carnival njemačkih registracijskih oznaka s prikolicom na kojoj je bilo sijeno. Vozač (47) i njegova dva suputnika lakše su ozlijeđena. Prevezli su ih u Dom zdravlja Đurđevac.

   

Djed Mraz u Budrovcu

Područna škola

budrovac_bozic_2010_110

Zadnji dan nastave u prvom polugodištu, 23. prosinca 2010. , za učenike Područne škole Budrovac bio je pun uzbuđenja. Osim što su dobili učeničke knjižice, čekali su ih uvečer pokloni i Djed Mraz. Sa svojom su učiteljicom Olgom Lazar pripremili priredbu kojom su kroz pjesmu, ples i kratke igrokaze razveselili svoje roditelje, bake i djedove, svu djecu sela te ostale sumještane i čestitali im Božić i novu godinu. Na kraju priredbe stigao je i Djed Mraz koji je svu djecu sela darivao poklonima. Dječja lica blistala su radosna od sreće i poželjela da Djed Mraz dugo živi djeci na veselje. Po odlasku Djeda Mraza, djeca su sa svojim roditeljima ostala na domjenku uz sokove i kolače, a kasnije i zaplesala.

 

Mala humanitarna akcija u Budrovcu

Područna škola

caritas_budrovac01Učenici Područne škole Budrovac i njihova učiteljica Olga Lazar cijeli su mjesec studeni na satovima izvannastavnih aktivnosti marljivo radili. Izradili su stotinu čestitki s božićnim motivima koje su 28. studenog 2010. na prvu adventsku nedjelju predali članicama Caritasa župe Budrovac u župnoj crkvi u Budrovcu. Čestitke će se prodavati mještanima župe, a sav prihod namijenjen je župljanima u potrebi. Učenici i njihova učiteljica su na taj način pokazali da svojim malim i vrijednim ručicama mogu sudjelovati u pružanju pomoći drugima, posebno u ovo božićno vrijeme darivanja. Za humanitarni rad nisu potrebna velika sredstva, već veliko srce i želja da se pomogne, što su oni ovom svojom akcijom i pokazali.

   

Sjećanje na Vukovar

Područna škola

podrucne_dan_vukovara_07Učenici Područne škole Budrovac sa svojom su učiteljicom obilježili 18. studeni, Dan pada grada Vukovara, na satu razrednika razgovorom o Domovinskom ratu i Vukovaru te izradom prigodnog panoa. Posjetili su i mjesno groblje u Budrovcu gdje su zapalili svijeće i molili za sve poginule u Domovinskom ratu. Poželjeli su da se ratne strahote i stradanja nikada više ne ponove te da žive u miru i slobodi za koju su mnogi branitelji dali svoje živote.

 

Požar u Budrovcu

Razno

pozar_budrovac_01Danas, 19.10.2010., oko 14,00 sati, u gospodarskom objektu Franje Šokca iz Budrovca, izbio je požar, a brzom intervencijom vatrogasne postrojbe iz Đurđevca i članova Vatrogasnog društva iz Budrovca, brzo je lokaliziran i ugašen. Vatru su prvi opazili susjedi koji su i zvali vatrogasce, a i sami priskočili u pomoć, te za svaki slučaj izveli stoku iz staje. Požar je izbio na traktoru koji je nedugo prije toga parkiran pod nadstrešnicu uz staju, te je pretpostavka da se zapalio radi neispravnih instalacija, no to će policija naknadno utvrditi. Srećom, pravovremenim reagiranjem, kako susjeda tako i vatrogasaca, šteta na objektu nije velika, ali je traktor uništen.

   

Dan kruha u Budrovcu

Područna škola

dan_kruha_budrovac_2010_01Učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljima, roditeljima i ostalim mještanima župe Budrovac obilježili 17. listopada 2010. Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Budrovcu tijekom misnog slavlja. Mali su učenici, odjeveni u narodne nošnje, pjevali pjesme tijekom cijele mise, a na orguljama ih je pratio župni orguljaš Mladen Rogoz. Stariji učenici su uz prigodne recitacije prinosili darove: križ, kruh, vino, vodu, zemlju, cvijeće, povrće i voće te se zahvaljivali na plodovima zemlje i vrijednim rukama ratara.

 

Obnovljena kapela u Budrovcu

Razno

kapela_budrovac

Tvrtka Bilosan završila je planirane radove u ovoj godini na obnovi kapele Kraljice svete Krunice u Budrovcu. Nakon obnove krovišta, limarije i stropa te struganja žbuke s pročelja koja je bila u lošem stanju, uređena je unutrašnjost i promijenjena stolarija. - Kapela je zaštićeni kulturni spomenik i obnovu koja traje već dvije godine obavljamo u suglasnosti s konzervatorskim odjelom u Bjelovaru. U obnovu je dosad uloženo oko 600 tisuća kuna i većinu novca osigurala je Varaždinska biskupija, dok su dio izdvojili Županija i Grad, a pomogli su i sponzori te župljani dobrovoljnim prilozima - rekao je Mladen Gorupić, upravitelj budrovačke Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije.
   

Dovršen most preko Katalenčanke

Razno

MostJučer, 2. rujna predstavnici Bistre kao izvođači radova na uređivanju i gradnji prijelaza preko Katalenčanke, predali su na korištenje most žiteljima Budrovca, a blagoslovio ga je vlečasni Mladen Gorupić, upravitelj budrovačke župe. Most u predjelu Skresi kraj Budrovca, kojim se najviše koriste Budrovčani i Sirovokatalenčani kao najkraćim prijelazom do svojih poljoprivrednih površina, financirale su Hrvatske vode sa 120.000 i Grad Đurđevac sa 50.000 kuna.

 

Velika gospa u Budrovcu 2010.

Razno

velika_gospa_2010_59Na Veliku gospu u Budrovcu je bilo veselo već od 14 sati kada je odigrana utakmica u malom nogometu između „mama“ i „sinova“. Ovoga puta „sinovi“ su tražili revanš, jer su ih prošle godine nadvladale „mame“, ali do pobjede nisu došli. Prije početka i u pauzama utakmice, gledatelje je zabavljala plesna skupina „Black shadow “, a svoje borilačke vještine prezentirali su članovi Tekwando kluba „Borik“ Đurđevac. Osim toga održan je i turnir u beli, a na večer i vrtna zabava na kojoj su papaline i čevapi bili besplatni, a tomu su sponzori bili budrovački australac, Stanko Grgelec, odnosno njegov sin i snaha Jonh i Viki, te Caffe bar „Petica“ i pekara „Dergez“.

   

Druženje područnih škola

Područna škola

druzenje_budrovac11Tradicionalno druženje učenika Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena i njihovih učitelja, održano je ove školske godine 15. lipnja 2010. u Područnoj školi Budrovac. Druženje su započeli kvizom znanja koji su pripremili i vodili učitelji škola, a njime su ponovili i provjerili znanja po razredima iz svih nastavnih predmeta. Tijekom natjecanja bodrilo se, navijalo i pljeskom nagrađivao svaki točan odgovor.

 

Uređenje igrališta u PŠ Budrovac

Područna škola

bojanje54

Dječje igralište u školskom dvorištu Područne škole Budrovac zasjalo je novim sjajem. Učenici škole sa svojim roditeljima i učiteljicom Olgom Lazar okupili su se u subotu, 12. lipnja 2010. u poslijepodnevnim satima u školskom dvorištu opremljeni bojama i kistovima. Očistili su ljuljačku, klackalicu, vrtuljak, penjalicu i golove od stare boje, a zatim su navukli zaštitne rukavice i raznim bojama obojili omiljene sprave za igranje. Iako je bilo prilično toplo, osmijeh i zadovoljstvo nisu skidali s lica.

   

Nova kapela u Budrovcu

Razno

kapelica6Na suncem okupanim budrovačkim vinogradima u predjelu Grabri, u nedjelju 06. lipnja 2010., preč. gosp. Mladen Gorupić, upravitelj župe Budrovac, blagoslovio je kapelu sv. Križa i Gospe Fatimske. Kapelu je podigao Mladen Rogoz, orguljaš iz Kalinovca, uz pomoć brojnih donatora koji su, uz mnoštvo uzvanika iz Budrovca i okolnih mjesta, također prisustvovali ovom svetom činu.

Svojim lijepim glasovima svečanost su popratile i članice pjevačkog zbora Sv. Luke Evanđelista iz Kalinovca.

 

Požar je ozbiljna stvar

Područna škola

vatrogasci50Povodom mjeseca zaštite od požara, učenici Područne škole Budrovac, sa svojom učiteljicom, 20. svibnja 2010. posjetili su Vatrogasnu postrojbu u Đurđevcu. Ljubazni su vatrogasci došli po učenike u školu vatrogasnim vozilom i odvezli ih u njihovu postrojbu. Ovdje su saznali sve o opasnostima od požara, te naučili kako pravilno gasiti vatru, a mali đaci okušali su se u gašenju vatrogasnim aparatom i brentačom. Još veće zanimanje pokazali su nakon oglašavanja sirene, kada su vatrogasci izveli vježbu, te svojim gostima pokazali svu svoju brzinu i spretnost u gašenju vatre.

   

Posjet seoskom gospodarstvu

Područna škola

terenska_nastava06Budući da se nastava ne održava samo u školskoj učionici, učenici Područne škole Budrovac sa svojom učiteljicom Olgom Lazar, 14. svibnja 2010. odlučili su posjetiti seosko gospodarstvo obitelji Lovrak i Barberic. Domaćini su male učenike poučili o najčešćim zanimanjima ljudi u selu, gospodarskim zgradama i značajem i funkcijom poljoprivrednih strojeva. Najviše zanimanja učenici su pokazali prema domaćim životinjama kojih ova obitelj uzgaja u izobilju. Poigrali su se ovcama, lovili koke i milovali telad. Nakon posjeta povrtnjaku  i vinogradu, učenici su počašćeni slasnim obrokom na svježem zraku.

 

Nosim te majko u srcu svome

Područna škola

majcin_dan01

U Područnoj školi u Budrovcu zadnja tri tjedna radilo se po cijele dane, ujutro nastava, a poslijepodne probe i izrada darova, a sve to da bi u subotu, 8. svibnja, 2010. u Društvenom domu u Budrovcu bila održana priredba povodom Majčinog dana. Učiteljica Olga Lazar je uz svoje sadašnje učenike uključila i bivše i buduće učenike te škole. U očekivanju početka priredbe, gosti su mogli razgledati izložbu likovnih i literarnih radova učenika pripremljenu za tu prigodu, a zatim su kroz recitacije, ples i pjesmu nazočne goste raznježili riječima ljubavi i zahvale svojim majkama.

   

Stranica 4 od 6

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 379 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..