Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Budrovac

Predavanje u PŠ Budrovac

Područna škola

budrovac

U Područnoj školi Budrovac je 9. veljače 2010. održan roditeljski sastanak za roditelje učenika Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena. Tema predavanja ,,Slobodno vrijeme učenika u obitelji"! Temu predavanja obradio je pedagog škole, Nikola Vuković i govorio nazočnim roditeljima o važnosti slobodnog vremena učenika u obitelji te na koji će način roditelj najkvalitetnije provesti slobodno vrijeme sa svojim djetetom.

 

Budor de Budrovec

Razno

Budor_de_BudrovecMala priča o tome kako postaneš "persona non grata". U časopisu Podravina, broj 3, iz lipnja 2003., izašao je znanstveni članak pod naslovom "Plemićka obitelj Budor iz Budrovca u razdoblju od 15. do 18. stoljeća, a autor je Dr. sc. Geza Palffy sa Instituta za povijest Mađarske akademije znanosti. Autor je napravio iscrpno istraživanje o ovoj obitelji, sa mnoštvom podataka iz raznih arhiva i članaka drugih autora. Na jesen 2007. sam i ja krenuo u Povijesni arhiv u Zagrebu, te sam tom prilikom u ruci držao originalnu "specijalnu plemićku povelju" iz 1610. koja je potvrđivala plemstvo i grb Ivanu Budoru, na ukupno 21 stranici. Povelja je napisana u ime kralja Matije II.
   

Narodni božićni običaji

Područna škola

Stari božićni običajiZa učenike Područne škole Budrovac održan je 21. prosinca 2009. interesantan sat razrednika. U goste im je došla baka Đurđa Mesar koja je učenicima govorila o starim božićnim običajima. Prisječajući se svog djetinjstva, pričala je kako je provodila Badnjak i Božić u svojoj obitelji. Uz pomoć učenika stavila je na stol slamu, prekrila je stoljnjakom te započela molitvu.
 

Božićna priredba u Budrovcu

Područna škola

bozic_2009_08Povodom nadolazećih blagdana, učenici PŠ Budrovac sa starijim učenicima naše škole, pripremili su sa svojom učiteljicom Olgom Lazar za sve mještane sela božićnu priredbu. Vrijedni su učenici tijekom prosinca marljivo uvježbavali program za priredbu, izrađivali ukrase kojima su okitili svoju učionicu i jelku, izrađivali i pisali čestitke, a sa svojim roditeljima održali i božićnu radionicu na kojoj su izrađivali male božićne aranžmane.

   

Dan pada grada Vukovara

Područna škola

vukovarUčenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljima 18. studenog 2009. obilježili Dan pada grada Vukovara. U svojim su područnim školama na satu razrednika govorili o Domovinskom ratu, Vukovaru, gradu heroju i o njegovom padu. Na tu temu napravili su u svojim učionicama prigodne panoe. Nakon toga su otišli do mjesnih groblja gdje su zapalili svijeće za poginule branitelje u Domovinskom ratu kod glavnog križa, te molili za njih. U ime učitelja područnih škola, učiteljica Olga Lazar.

 

Dan kruha u Budrovcu

Područna škola

Dan kruha Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljima, roditeljima i ostalim mještanima župe Budrovac obilježili 11. listopada 009. Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje u župnoj crkvi u Budrovcu tijekom misnog slavlja. Učenici su odjeveni u narodne nošnje, pjevali pjesme tijekom cijele mise, a na orguljama ih je pratio župni orguljaš Mladen Rogoz. Učenici viših razreda su uz prigodne recitacije prinosili darove: križ, kruh, vino, vodu, zemlju, cvijeće, povrće i voće te se zahvaljivali na plodovima zemlje i vrijednim rukama ratara. Svečanosti je bio nazočan i ravnatelj škole, gospodin Martin Trepotec.

   

Proširenje pogona

Razno

LubinKad je hrvatski branitelj i umirovljeni policajac Luka Čukljaš u đurđevačkom prigradskom naselju Budrovac krenuo s finalnom proizvodnjom drvne galanterije, te zaposlio mještane koji su u drvnoj industriji ostali bez posla, nije ni slutio da će već za tri godine morati u proširenje proizvodnog pogona i novo zapošljavanje. I dok se mnogi za svoju stagnaciju izgovaraju recesijom i krizom, u Čukljaševom 'Lubinu' u Budrovcu gradi se nova proizvodna hala.
 

Velika Gospa u Budrovcu

Razno

Zabava_BudrovacPrigodom blagdana Velike gospe, Udruga žena Budrovac organizira na malonogometnom igralištu u Budrovcu u subotu 15.08.2009., sa početkom u 15,00 sati, atraktivnu malonogometnu utakmicu između “Majki “ i “Sinova”. Istog dana u 17,oo sati na nogometnom igralištu u Čepelovcu odigrati će se memorijalna utakmica u spomen na dva pokojna velikana sporta ovih mjesta, Juru Marendića i Petra Mihočku. Utakmicu će odigrati bivši igrači NK Poleta i sadašnjeg NK Vinogradara. Istoga dana sa početkom u 18,00 sati, Udruga žena Budrovac organizira tradicionalnu vrtnu zabavu u Budrovcu uz glazbeni sastav “Otkazani let”.
   

Veliko hvala svima

Razno

Obnova krova“Kada sam vlakom putovao iz Rijeke, razmišljao sam gdje i kako ću podignuti kredit da obnovim krov?”, kazao nam je Zoran Martinović. Međutim, u međuvremenu je već bila u tijeku akcija “Pomognimo im” koja je krenula dok su još vatrogasci gasili krov, a naša internetska stranica objavila vijest. Obavijestili smo i redakciju novina “24sata”, koja je poslala svog novinara na teren te objavila opširan tekst i tako smo zajedničkim snagama pokrenuli humanitarnu akciju. Ovim putem se obitelj Martinović zahvaljuje svima koji su doprinjeli u obnovi njihovog doma, angažirajući se u čišćenju zgarišta, pružajući pomoć u materijalu, fizičkom pomoći prilikom obnove ili pružanju financijske pomoći. Popis dobrotvora u nastavku...
 

Pomozimo im

Razno

Požar u BudrovcuNe znam što smo skrivili Bogu! Nakon što su nam u Jajcu za rata uništene dvije obiteljske kuće, sada, nakon 16 godina, ponovno smo ostali bez krova nad glavom, kazao nam je očajni Ivo Martinović, kojemu je u subotu u Budrovcu kraj Đurđevca izgorjela kuća. Grom je udario u električni vod i prešao na kuću Martinovićevih koja se za nekoliko minuta pretvorila u buktinju, tako da su djed Ivo i dvoje unučadi, Miroslav (22) i Martina (20), te snaha Ljubica (39) imali vremena samo istrčati u dvorište kako bi se spasili. Nemoćno su gledali kako vatrena stihija guta njihov dom. 
   

Druženje u Budrovcu

Razno

Druženje u BudrovcuDruženja nikad dosta. Nakon osvojenog trećeg mjesta na manifestaciji “Podravina od leta do leta”, budrovčani su odlučili da se, kao i svake godine, druže sa svojim prijateljima, gostima i suseljanima. Svatko je donio ponešto, netko kolače, netko vina i sokova, a vrijedne su žene napravile i dobar ručak od doniranih namirnica svojih suseljana. Uz dva diskđokeja, druženje uz pjesmu i ples je moglo početi. Tako se u tom selu svake godine završava Picokijada...
 

Sretan ti praznik, mama!

Područna škola

Majčin danU subotu, 9. svibnja, 2009. u Društvenom domu u Budrovcu, održana je priredba povodom Majčinog dana. Priredbu su pripremili učenici PŠ Budrovac zajedno sa svojom učiteljicom, Olgom Lazar, te članice Udruge žena Budrovac, nakon koje je za sve nazočne organizirano druženje i ples. Mali su učenici pjesmom, plesom i recitacija raznježili sve majke te im prigodnim čestitkama čestitali Majčin dan. Ujedno su pripremili i izložbu svojih likovnih i literarnih radova. Članice Udruge žena Budrovac pridružile su se čestitkama izvevši stare narodne pjesme i plesove iz Budrovca. U nedjelju, 10.svibnja, 2009. učenici PŠ Budrovac su dio programa povodom Majčinog dana izveli i u župnoj crkvi u Budrovcu, te čestitali majkama njihov dan.
   

Za čišći okoliš

Područna škola

Čišćenje BudrovcaUčenici Područne škole Budrovac sa svojom su učiteljicom Olgom, 7. svibnja, 2009., sat razrednika iskoristili da očiste travnjake i nogostupe u svom selu od smeća. Marljivo su radili i napunili svoje vreće raznim otpadom. Željeli su da njihovo selo svaki dan bude čisto i lijepo, te se nadaju da će ubuduće i stari i mladi razmisliti gdje je smeću mjesto. Sigurno ne u cvijeću ili na dječjem igralištu. Ovime poručuju svojim sumještanima da nije teško sagnuti se i ukloniti otpad u kantu za smeće, koju sada svi imaju, te time pokažu kako im je stalo do izgleda njihova sela.
 

Trešnje u školskom vrtu

Područna škola

Škola BudrovacSunčani predproljetni dan izmamio je učenike male područne škole u Budrovcu da sa svojom učiteljicom Olgom Lazar i uz pomoć njihove spremačice Marije Hrpalo u školskom dvorištu posade dvije sadnice trešanja. Učenici su svojim ručicama iskopali jame, posadili voćke i zalijali ih. O mladim voćkama sami će brinuti, redovito ih zalijevati, gnojiti i plijeviti u nadi da će ih ona kroz koju godinu nagraditi svojim slatkim plodovima. Sat razrednika je, za učenike, 12. ožujka 2009. bio vrlo interesantan i pun praktičnog rada.
   

Maškare u Budrovcu

Područna škola

 U želji da se održe narodni običaji povodom fašnika te da djeca prigodnim plesom i pjesmom razvesele mještane Budrovca, učenici PŠ Budrovac sa svojom učiteljicom Olgom Lazar već godinama organiziraju fašničku povorku selom koja je svake godine sve veća; s njima u maškare odlaze i bake vrtićke djece sa svojim unucima kao i bivši učenici ove područne škole. I ove godine, 24. veljače 2009., učenici su sa svojom učiteljicom maskirani prošetali selom. Roditelji, bake i djedovi te ostali mještani, s veseljem su čekali male maškare i častili ih krafnama, sokom i brojnim slatkišima. Dugo će se učenici u školi častiti slatkišima koje su dobili na dar toga dana. Pogledajte fotografije i sami se uvjerite kako su se učenici proveli toga dana.
 

Udruga žena Budrovac

Udruge

 Već godinama marljive i veoma aktivne, članice Udruge žena Budrovac su 20. 02. 2009. u prostorijama Društvenog doma u Budrovcu održale svoju godišnju skupštinu koja je, ove godine, ujedno bila i izborna. Na samom početku, predsjednica Udruge, gospođa Marija Markuš, pozdravila je i zaželjela dobrodošlicu brojnim gostima koji su svojim dolaskom uveličali ovu skupštinu: predstavnicima Rukotvorina Čepelovac, Foruma žena Kloštar Podravski, Udruge žena Šemovci, KUD-a Obreška Šemovci, KUD-a Šandrovac, Udruge Svetojanke – Sveta Ana, Mjesnog odbora Budrovac, Vatrogasnog društva Budrovac, Luki Čukljašu, Burulic Željki, te predsjedniku Turističke zajednice grada Đurđevca, Marijanu Ružmanu.
   

Caritas župe Budrovac

Udruge

 01. veljače župa Budrovac svečano je obilježila četvrtu godinu postojanja župnog Caritasa i njegovog aktivnog djelovanja. Proslavu godišnjice svojim dolaskom uveličale su sestre Bogoljuba i Damjana iz reda uršulinki iz Varaždina, volonteri župnog Caritasa i župljani naše župe Kalinovca, predstavnici mjesnih vlasti župe Budrovac, donatori i sponzori koji redovito potpomažu rad župne zajednice, te župljani. Svečanost je započela u župnoj crkvi Uznesenja BDM misnim slavljem koje je vodio upravitelj župe i dekan Đurđevačkog dekanata preč. Mladen Gorupić. Nakon mise i upoznavanja vjernika od sestre Damjane sa redom sestara uršulinki, sestra Bogoljuba održala je duhovnu obnovu na temu ljubav (Caritas).
 

Djed Mraz u Budrovcu !

Područna škola

 Veoma radosno i bučno bilo je u Područnoj školi Budrovac 20.prosinca 2008. Učionica je bila prepuna djece, njihovih roditelja, baka i djedova te ostalih mještana.  Svi Učenici PŠ Budrovac, te bivši učenici te škole, sa svojom su učiteljicom Olgom Lazar, pripremili, za drage im goste, božićnu priredbu kojom su svojim gostima zaželjeli sretan Božić i Novu godinu, te organizirali doček Djeda Mraza koji je mališane razveselio prigodnim darovima. Nakon podjele darova i vatrometa, svi su pozvani na domjenak i druženje uz sok i kolače koje su ispekle vrijedne mame učenika.
   

Spomen ploča

Udruge

 U subotu na blagdan Svih svetih, na budrovačkom groblju postavljena je spomen ploča za 37 žrtva ovog kraja, koji su život izgubili na križnim putevima. Kako se njihovi posmrtni ostaci nalaze u raznim krajevima Hrvatske i Slovenije, obitelji će ovdje moći upaliti svijeće i položiti vijence u znak sjećanja na njih. Akciju su proveli članovi đurđevačke Udruge Hrvatski domobran iz mjesta Budrovac u suradnji sa svojim Mjesnim odborom i zahvaljujući prilozima samih mještana Budrovca. Zbog nedostatka sredstava, spomen ploča privremeno je postavljena na centralni križ na groblju dok se ne nađu sredstva i prikladno mjesto na groblju, gdje će se ona nalaziti, kazao nam je Zlatko Zebec, član Udruge Hrvatski domobran.
 

Kako zbrinjavamo otpad

Razno

 Naše komunalno poduzeće je zaduženo za uređivanje groblja u okolnim naseljima, uz košnju trave i za zbrinjavanje smeća koje se odlaže u za to predviđeni prostor (stari vijenci, plastika od svijeća i sl.). Sve se to plaća kroz "grobnu naknadu". A kako se gospodari sa odtpadom, možete vidjeti na ovim slikama sa budrovačkog groblja. Od jutra do mraka je sva ta silna plastika tinjala i smrdjela cijeli dan, tako da nismo ni prozore otvarali.
   

Stranica 5 od 6

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 390 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..