Srijeda, Rujan 20, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Čepelovac

Uljepšavanje škole

Razno

Bojanje ogradeProteklog tjedna u Područnoj školi Čepelovac, započeli su radovi na obnovi dotrajale ograde ispred škole. Radove je inicirao i financirao Mjesni odbor Čepelovac, kojeg zastupa gosp. Slavko Horvat, a aktivnost je podržao ravnatelj OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac gosp. Martin Trepotec. Najprije su roditelji učenika i učenici obojili ogradu temeljnim bojama, a zatim su učitelji Sanja Flajs - Vidaković i Zoran Vidaković uz pomoć učenice 3.r. Vivian Novak-Šimunić i njene mame Jasne primjerenim motivima oslikali ogradu škole. Mještani Čepelovca su sa velikim zadovoljstvom pozdravili zajedničku akciju Mjesnog odbora i škole. Najveće oduševljenje oslikanom ogradom pokazali su učenici PŠ Čepelovac što predstavlja još jedan aspekt veće motivacije za dolazak u školu i uspješan rad.
 

Europski tjedan kretanja

Razno

Čepelovac Učenici 1.,2., 3. i 4. razreda područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena i njihovi učitelji obilježili su 23.rujna 2009. Europski tjedan kretanja i Hrvatski olimpijski dan. Okupili su se u PŠ Čepelovac gdje su započeli nastavni dan učeći o povijesti olimpijskih igara, olimpijskim sportovima, nagradama, simbolima, geslu i vječnom plamenu, natjecanjima i promicanju vrijednosti koje se u čovjeka razvijaju bavljenjem sportom. Budući da su učenici nedavno započeli s novom nastavnom godinom, u goste su im došli i djelatnik policijske postaje Đurđevac, gospodin Bartovščak te djelatnik autokluba Đurđevac, gospodin Krešić koji su učenike poučavali o sigurnosti u prometu.
   

Valentinovo v Čepelovcu

Udruge

 U subotu na sam Dan Valentinova, Udruga Rukotvorine iz Čepelovca imala je svoju 2. godišnju skupštinu. U to kratko vrijeme postojanja ova je udruga, pod vodstvom agilnog Marijana Paurovića, pokazala kako se može korisno provoditi vrijeme u druženju. Moglo se tom prilikom vidjeti veliki broj ručnih radova, ogrlica, narukvica, suvenira svih vrsta i načina izrade. Sve to je izradilo 15 članova i članica udruge koji svojim radom svakodnevno privlače pažnju svojim radom. U ugodnom prostoru društvenog doma priredili su i malu zabavu poslije skupštine, a u goste su im došle udruge sa kojima surađuju.
 

Prodajna izložba

Udruge

 Udruga "Rukotvorine" Ćepelovac, dana 21. i 22. prosinca 2008. godine, organizira prodajnu izložbu božićnih ukrasa čiji prihod ide u humanitarne svrhe za Caritas župe Budrovac. Prodajna izložba odrčati će se u prostorijama Udruge žena Budrovac u slijedećim terminima: u nedjelju 21. prosinca od 9-14 sati, te u ponedjeljak 22. prosinca od 15- 20 sati. Ako Vam nedostaje još koji ukras, navratite, kupite i pomognite ovu humanitarnu akciju.
   

Tri nova priručnika

Razno

 Voćari, vinogradari i podrumari-hobisti te oni koji od svojeg voćnjaka i vinograda odnosno vina žele privređivati i živjeti, zahvaljujući naftaplinskom radniku dipl. ing. Ivanu Zobundžiji iz Kalinovca dobili su novu, jednostavnu i praktičnu literaturu. Na imanju obitelji Jelušić-Kranželić, u dvoru Barnagor u Čepelovcu, predstavljena su tri priručnika: „Voćarski priručnik“ s meteorološkim elementima te uzgojem, rezidbom i zaštitom voćnjaka, „Vinogradarski priručnik“ s pedološkim elementima i zaštitom vinove loze, te „Podrumarski priručnik“ s tablicama, izračunima i savjetima za proizvodnju vina u obiteljskim gospodarstvima.
 

Dvor Barnagor - video

Kultura

   

Dvor Barnagor

Kultura

 Svjedočimo tome da između Virovitice i Varaždina nema sačuvanih plemićkih dvorova - osim Barnagora koji je naporom vlasnika temeljito obnovljen i prilagođen za život - da je sve vrijedno nestalo što nebrigom lokalnog stanovništva, a što tadašnjom socijalističkom politikom koja je išla za tim da, primjerice, reprezentativan dvor u Suhopolju bude peradarnik ili seljačka radna zadruga, ili pak da je prelijepa kultura ruža ili cvijet hrvatskoga plemstva u arboretumu Opeka, danas samo tragična ruševina. Stoga će ovaj dvor biti nova žarišna točka za umjetnike sjeverozapadne Hrvatske i izvan regije.

 

Novi život staroga dvora

Kultura

 PRILOG OČUVANJU PODRAVSKE IZVORNOSTI - Obnovljen Barnagor - dvor nad smeđim potokom Svjedočimo tome da između Virovitice i Varaždina nema sačuvanih plemićkih dvorova - osim Barnagora koji je naporom vlasnika temeljito obnovljen i prilagođen za život - da je sve vrijedno nestalo što nebrigom lokalnog stanovništva, a što tadašnjom socijalističkom politikom koja je išla za tim da, primjerice, reprezentativan dvor u Suhopolju bude peradarnik ili seljačka radna zadruga, ili pak da je prelijepa kultura ruža ili cvijet hrvatskoga plemstva u arboretumu Opeka, danas samo tragična ruševina. Stoga će ovaj dvor biti nova žarišna točka za umjetnike sjeverozapadne Hrvatske i izvan regije.
   

NOGOMETNI TURNIR

Sport

 U nedjelju, 15.06.2008. godine u Čepelovcu, održan je memorijalni nogometni turnir "Marendić-Mihoćka". Sudjelovale su ekipe NK "Ferdinadovac", NK "Mičetinac", NK "Mladost" Podravske Sesvete i domačina NK "Vinogradara". Pokrovitelji turnira bili su obitelj Toš i Marendić, te "Sloga" sa svojim poslovnim partnerima Osječkom pivovarom i Sokovi Sambi. U Galriji slika pod kategorijom Sport možete vidjeti slike sa turnira.

 

Odlazak trenera

Sport

 Tragom vijesti da je NK "Vinogradar" ostao bez trenera, zamolili smo Dražena Šemovčana - Šekija za izjavu. Inače agilni trener, bio je škrt na riječima: "Odlazak s trenerske klupe je izuzetno iz osobnih razloga, no to ne znači da ću definitivno otići iz kluba. Zahvaljujem igračima na suradnji i ostvarenim zapaženim rezultatima, pogotovo pruženim predstavama kod kuće. Želim i nadalje puno uspjeha, kao i mom kolegi Ivici Marijanović. Vidimo se sada u publici."
   

Skupština "Rukotvorina"

Udruge

 Udruga "Rukotvorine" iz Čepelovca održala je svoju godišnju skupštinu na kojoj su bili i brojni gosti iz susjednih mjesta i općina. Rad udruge je ocijenjen kao vrlo uspješan, te im ovom prilikom želimo još uspješniju 2008. godinu. Uz već poznatu gostoljubivost domaćina, skupština se produljila do kasno u noć uz veselje, pjesmu i ples. Ovakove udruge mogu biti za primjer mnogima u organizaciji i provedbi zamišljenih im planova.
 

ZABAVA U ČEPELOVCU

Kultura

Ako nemate nekih ideja kako provesti subotnju večer 07.07.2007., a lokalnih kafića i disca vam je dosta evo ideje... Zabavljati će vas band "Sonnic band", Cijene pića biti će više nego prihvatljive tako da bi trebalo biti "zanimljivo"...Početak je u 20.00h u Društvenom domu u Čepelovcu, ulaz je SLOBODAN.
   

SLOŽNO SELO

Kultura

Prigodnom izložbom kreativnih radova, u Čepelovcu, malom bilogorskom prigradskom naselju, tek šest kilometara udaljenom od Đurđevca, predstavilo se desetak članova novoosnovane udruge Rukotvorina.
 

VRIJEDNI VOLONTERI

Sport

U prigradskom naselju Čepelovac, na dijelu je primjer nesebičnog volonterskog rada. U tišini i bez velike "halabuke", vrijedni članovi kluba NK "Vinogradar", uspjeli su sa sponzorima kluba dogovoriti dogradnju klubskih prostorija. Kad se radi sa scem, sve se može...Bravo ! (12.12.2006.)
   

Kako nastaje Večernjak

Kultura

Sample ImageČEPELOVAC - Gdje i kako nastaje Večernjak, kao najomiljenija i najčitanija novina njihovih učitelja i roditelja, kako se zovu ljudi koji pišu za novine, radio i TV, kakvim se formama služe da bi prenijeli istinu i činjenice o događanjima, htjeli su doznati učenici đurđevačkih područnih škola na danu projektne nastave posvećene medijskoj kulturi.
   

Stranica 2 od 2

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 384 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..