Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Đurđevac

Predavanje i predstavljanje publikacije povodom 220. obljetnice bitke kod Verone

Kultura

Bitka kod Verone Knjiznica Djurdjevac 25012017 003U Gradskoj knjižnici u Đurđevcu 25. siječnja 2017. godine održano je predavanje i predstavljanje publikacije pod naslovom 220. obljetnica bitke kod Verone: Prilog povijesti hrvatskih krajišnika i Đuroka u Napoleonskim ratovima. Obilježavanje ove obljetnice potaknuo je Ivan Hodalić koji je 2012. godine objavio knjigu pod naslovom Iz povijesti Đurđevačke Podravine: kako su hrvatski krajišnici „zarobili“ Napoleona 1796. godine.

 

Poziv na redovnu godišnju skupštinu

Udruge

case izlozbaUdruga vinogradara i voćara Đurđevac organizira REDOVNU GODIŠNJU SKUPŠTINU. Skupština će se održati 27. siječnja 2017. godine (petak) u 18,00 sati, u prostorijama INA-e Naftaplina Đurđevac. Skupština je izvještajnog karaktera, a u sklopu nje planirano je stručno predavanje te zakuska i degustacija mladih vina. Članarina za 2017. godinu te učlanjenje novih članova moći će se obaviti neposredno prije godišnje skupštine od 17:30 sati. Očekujemo Vas s radošću!

   

Počele pripreme za upis djece u prvi razred

O.Š. Đurđevac

os skola djudjevacPsihologinja Marija Sladoljev i pedagog Nikola Vuković posjetili su Dječji vrtić Maslačak i upoznali ravnateljicu gospođu Martinu Repić s ovogodišnjim aktivnostima oko upisa djece u prvi razred, jer djeca rođena između 1. travnja 2010. i 31. ožujka 2011. godine dorasla su za upis u prvi razred u školskoj 2017./18. godini. Nakon toga stručni suradnici posjetili su dvije starije odgojne skupine i predstavili se budućim učenicima prvog razreda. 

 

Odigran prvi turnir Mini basket lige (MBL-M)

Sport

Mini basket liga 1 turnir 2017 001Ovaj vikend odigran je prvi turnir Mini basket lige za dječake (MBL-M) za sezonu 2016./2017. u dvorani Osnovne škole Grgura Karlovčan u Đurđevcu. Najmlađi košarkaši Košarkaškog kluba Mladost iz Đurđevca, rođeni 2006. i mlađi, odigrali su dvije utakmice, jednu protiv KK Podravac iz Virja i KK Koprivnica te upisali dvije uvjerljive pobjede.

   

Nominacije za izbor najsportaša u 2016.

Sport

sportas godineZajednica sportskih udruga Grada Đurđevca i žiri sastavljen od sportskih djelatnika i novinara donijeli su odluku kojom će se proglasiti najbolje sportašice, sportaše i sportske udruge grada Đurđevca za 2016. godinu. Svaki član žirija u svakoj kategoriji dodjelio je tri, dva odnosno jedan bod, a nakon glasanja prebrojani su bodovi te ćemo imena saznati na svečanom proglašenju na Izboru za najsportaša. U nastavku pogledajte tko je nominiran i obrazloženja uz nominacije.

 

Predstavljen kalendar-plakat posvećen Mari Matočec

Kultura

Kalendar Mara Matocec 2017 006Ogranak Matice hrvatske u Đurđevcu organizirao je u Gradskoj knjižnici Đurđevac predstavljanje kalendara-plakata poezije za 2017. godinu posvećenog Mari Matočec povodom 50. obljetnice smrti. Predstavljanju je prisustvovala predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, koja je i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Zahvalila je organizatorima što su kalendar posvetili Mari Matočec. Naglasila je „…kako je upravo ona svojim djelovanjem i aktivnostima ostvarila bolji položaj podravskih žena, koje su od njezinog vremena uključene u sfere društvenog i kulturnog, pa i političkog djelovanja.

   

U đurđevačkoj Gimnaziji održano predavanje o promicanju tolerancije, jednakosti i ljudskih prava

Razno

Verica Rupčić - Gimnazija Djurdjevac 2017Đurđevačka Gimnazija Dr.Ivana Kranjčeva provodi  projekt  IMAGINE Erasmus+, u okviru kojega je predsjednica Županijske skupštine i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić održala predavanje učeničkom timu. Predavanju su prisustvovale i članice nastavničkog tima ravnateljica Nevenka Lončar te profesorice Dušanka Vergić i Ana Huzjak Kišivan kao koordinatorica projekta.

 

Predavanje i predstavljanje publikacije povodom 220. obljetnice bitke kod Verone

Kultura

Pozivnica Napoleonski ratovi 2017Na inicijativu Ivana Hodalića koji je 2012. godine objavio knjigu pod naslovom Iz povijesti Đurđevačke Podravine: kako su hrvatski krajišnici „zarobili“ Napoleona 1796. godine Ogranak Matice hrvatske u Đurđevcu organizira obilježavanje 220. obljetnice bitke kod Verone u kojoj su sudjelovali hrvatski krajišnici iz Đurđevca. Članovi Ogranka Matice hrvatske u Đurđevcu Nikola Cik, Ivan Hodalić i Vladimir Miholek pripremili su prigodnu publikaciju s tekstovima o povijesti Đurđevečke krajiške (graničarske) pukovnije i popisima nekih graničara iz đurđevečke Podravine koji su sudjelovali u Napoleonskim ratovima.

   

Predstavljanje kalendara-plakata poezije za 2017. posvećenog Mari Matočec

Kultura

Kalendar plakat 2017Kalendar-plakat poezije jedan je od godišnjih projekata Ogranka Matice hrvatske u Đurđevcu koji uspješno ostvarujemo već 17 godina. Na ovaj način nastojimo popularizirati podravske pjesnike i njihovo stvaralaštvo. Ovogodišnji kalendar-plakat poezije posvećen je hrvatskoj književnici i političarki Mari Matočec (1885.-1967.) povodom 50. obljetnice smrti. Urednica ovogodišnjega kalendara-plakata poezije je sveučilišna prvostupnica povijesti umjetnosti i komparativne književnosti Mihaela Cik.

 

„Vincekovo 2017.“ u Đurđevcu

Udruge

VincekovoUdruga vinogradara i voćara Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca organiziraju tradicionalnu manifestaciju „Vincekovo 2017.“ u Đurđevcu. VINCEKOVO označava rađanje i buđenje prirode i drevni je običaj toga dana ići po prvi put u novoj godini u pohode vinogradu. Manifestacija obilježavanja „Vincekova 2017.“ održati će se u vinogradu OPG-a Marijana Vujić,  Mali kostanj, dana 21.siječnja 2017. godine (subota) u 12,00 sati.

   

Karate klub Đurđevac najbolji klub na najjačem natjecanju u Europi

Sport

Samobor 01U Samoboru je 13.01.-15.01.2017 održan jedan od najjačih turnira u ovom dijelu Europe koji je okupio 2100 natjecatelja iz 241 klubova iz 27 država. Sa samo 7 natjecatelja u izrazitoj jakoj konkurenciji Karate klub Đurđevac osvojio je 3 zlatne i 2 srebrne medalje te time bili najbolji klub na turniru i ostvario najbolji rezultat u povijesti kluba. Uspjeh je još veći kada vidimo da su ispred njih nacionalne reprezentacije Italije, Azerbejdžana, KS USK BiH i Slovačke, a sljedeći po redu je Karate klub Đurđevac, prvi od svih klubova.

 

Danijel Kovačević povjerenik Demokratske stranke žena za Kc-kž županiju

Politika

Danijel Kovačević 2017Demokratska stranka žena (DSŽ) počela je s aktivnim djelovanjem u politici u Koprivničko-križevačkoj županiji. Predsjedništvo Demokratske stranke žena, na svojoj sjednici održanoj u Zagrebu, dana 12.01.2017. godine, donijelo je odluku kojom se Danijel Kovačević iz Đurđevca, imenuje za povjerenika Demokratske stranke žena za Koprivničko-križevačku županiju i Grad Đurđevac.

   

Novo izdanje kalendara Grada Đurđevca / Loša roba zamagljenog sadržaja

Komentari

Jurjevski kalendar 001Netom prije Božića Grad Đurđevec izdao je kalendar za 2017. godinu. Svake godine u to vrijeme Đurđevčani željno iščekuju novi kalendar, a tako je bilo i ove. No, sada su mnogi od njih zatečeni i razočarani jer novi kalendar nije ispunio njihova očekivanja. Đurđevčanima se kalendar nije svidio već na prvi pogled. Čime su to sve nezadovoljni? I mi smo prelistali kalendar i utvrdili slijedeće primjedbe:

 

Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Đurđevca

Uprava

grb djurdjevacGrad Đurđevac je raspisao Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Đurđevca. Prijedlog za dodjelu javnih priznanja može se dati i posthumno, sukladno utvrđenim kriterijima, a može se dodijeliti i skupini osoba ukoliko je određeno ostvarenje ili doprinos rezultat njihovog zajedničkog rada. Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja upućuju se Odboru za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća Grada Đurđevca, na adresu: Stjepana Radića 1, Đurđevac, a rok za podnošenje prijedloga je do 23. siječnja 2017. godine.

   

Završetak akcije "Samo 1 kuna", prikupljeno 14.351,29 kn

Udruge

A je to 1 kuna 2017Udruga “A je to” Art – Podravina otvorila je i izbrojila pred 5 svjedoka 43 kutije postavljene za malog Mihaela pod nazivom akcije “SAMO 1 KUNA”. Prebrojavanje se održalo u vjenčaoni u Starom gradu u Đurđevcu s početkom u 19:30 sati. Kao svjedoci nazočili su Marija Furdić, Marko Rac, Mario Kaniški, Robert Rodman i Jura Tomrlin. Sveukupno je izbrojeno 14.351,29 kn. Brojanje je završilo u 21:06 sati.

 

Prof. dr. sc. Velimir Piškorec nagrađen godišnjom nagradom za popularizaciju i promidžbu znanosti

Kultura

Velimir Piškorec 2016U Hrvatskome saboru održana je svečana dodjela Državnih nagrada za znanost. Nagrade ovogodišnjim dobitnicima uručili su predsjednik Hrvatskoga sabora, ujedno i predsjednik Odbora za dodjelu nagrada gospodin Božo Petrov i ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić. Državnom nagradom za znanost za 2015. godinu nagrađeno je 29 znanstvenika, od kojih pet za nagrade za životno djelo. Među laureatima je i Đurđevčan prof. dr. sc. Velimir Piškorec koji je dobio godišnju nagradu za popularizaciju i promidžbu znanosti.

   

Grad Đurđevac ostavio u mraku svoja prigradska naselja u vrijeme blagdana

Komentari

Budrovac nocu iza 24 sata 2016Đurđevac je u Novu godinu ušao blistajući od silnih žaruljica koje su bile postavljene po centru i oko Starog grada, a neke su dugo svijetlile i po danu. Lijepo, svaka čast. A sad ona „tamna strana“ priče. Prigradska naselja, kojima je komunalna naknada dignuta za 100% još 2015., ostala su u mraku. Nije koristila niti intervencija, početkom dvanaestog mjeseca, kod komunalnog pročelnika. Očito nije on taj koji odlučuje o javnoj rasvjeti, ali niti o mnogočemu drugom. Iako smo o tome već pisali (vidi OVDJE) ništa se nije promijenilo, pa smo tako morali po mraku lutati od susjeda do susjeda čestitajući im Novu godinu.

 

Šokantno: lovac ustrijelio psa, evo što kaže policija

Razno

Dogo argentino 2017Na jednoj Facebook stranici osvanula je fotografija i vijest o smrti psa Arona, pasmine Dogo argentino i to navodno od puške lovca. Pas je bio u šetnji šumom s vlasnikom te kad je izašao na čistinu, bio je udaljen od vlasnika 15 metara i u tom ga je trenutku ubio lovac sa čeke. Na stranici dalje piše da je lovac jasno vidio da se radi o psu koji je s vlasnikom te da je pozvana policija koja je došla na uviđaj i izjavila kako je to za njih završen slučaj, te da nema ništa sporno u tome što je pas ubijen. Na naš upit dobili smo odgovor iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke:

   

IN MEMORIAM – VLADO LEŠČAN

Sjećanja

Vlado LescanVlado Leščan rođen je 27. svibnja 1956. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Đurđevcu, a potom upisao Rudarski i geološko-naftni fakultet na kojem je diplomirao 1981. godine. Radni vijek proveo je radeći na naftnim postrojenjima u Hrvatskoj kao i na svim kontinentima u tvrtki INA NAFTAPLIN CROSCO. Vlado Leščan bio je izuzetno aktivan u društvenom i političkom životu Grada Đurđevca.

 

Razgovor s povodom: Verica Rupčić, predsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije

Razno

Verica Rupčić Prateći nedavnu sjednicu Županijske skupštine, na kojoj je usvojen Proračun za 2017. godinu, svjedočili smo pokušaju rušenja Proračuna od strane nezavisnog vijećnika Željka Lackovića, ali i poruci Franji Caru i Verici Rupčić da su nepoželjni u Đurđevcu koja je očito bila okidač i za neprimjerenu hajku na društvenim mrežama protiv Verice Rupčić koju su sproveli njezini sugrađani i susjedi, odlučili smo se na ovaj intervju sa predsjednicom Županijske skupštine Vericom Rupčić.

   

Stranica 7 od 42

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 426 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..