Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Đurđevac

Danas se usvaja gradski proračun za 2017.

Uprava

Proračun 2016Danas se održava 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca na kojoj će se usvojiti proračuna za slijedeću godinu. Kako nije bilo Savjetovanja sa zainteresiranom javošću donosimo vam ovdje dokumente koji će obilježiti slijedeću godinu. Možete pogledati što se planira u komunalnoj izgradnji grada, koliko se troši na plaće, kako planiraju gradske ustanove te još mnogo interesantnih brojki. Proračun će biti usvojen jer gradonačelnik ima većinu sa svojom glasačkom mašinerijom, a teško da će se netko od njih usuditi glasati protiv.

 

Djed Mraz razveselio mališane u Đurđevcu

Razno

Djed Mraz Djurdjevac 2016 Na Trgu sv. Jurja danas je održan Adventski sajam na kojem su sudjelovali OPG-ovi, domaće radinosti, udruge i obrazovne institucije koje su prezentirale i prodavale prigodne božićne ukrase, suvenire, slastice i domaće proizvode. Dok su čekali dolazak Djeda Mraza publiku je zabavila predstava Male Drame kazališta Đurđevac te nastupi učenika Osnovne škole Grgura Karlovčana i polaznika vrtića Maslačak. Dobar ugođaj sunapravili i članovi Biciklističkog kluba Đurđevac i Moto kluba Legenda koji su obučeni kao Djeda Mrazovi stigli na biciklima i motorima. A zatim je došao Djed Mraz.....

   

Otvoren Zoološki vrt u Đurđevcu

Razno

ZOO vrt Djurdjevac 2016 011Zoološki vrt u Đurđevcu konačno je otvoren u petak u sklopu Adventa u Đurđevcu. Uz magarca, koze i ovcu ipak su najviše zanimanja prisutnih privukli Tomica, Dina i Đurđica, deve o kojima se pričalo još od proljeća. Tom prilikom je zapjevao i vrtićki zbor, a održano je i scensko uprizorenje živih jaslica te Adventski sajam ispred utvrde Stari grad. Večer je završila uz Camel band i zajedničko puštanje lampiona s lijepim željama.

 

Božićna priredba u osnovnoj školi

O.Š. Đurđevac

Božićna priredba OŠ 2016 Tradicionalna priredba učenika Osnovne škole Grgura Karlovčana, pod nazivom Blagdani nam stižu, održana je u jučer u sportskoj dvorani, a program je bio sastavljen od 17 točaka. Priredba je imala humanitarni karakter, a prikupljena sredstva će se donirati udrugama s područja grada Đurđevca u sklopu ovogodišnjeg projekta Volonterstvo na razini škole.

   

Dobri rezultati Karate kluba Đurđevac u Trbovlju

Sport

Trbovlje 2U gradu Trbovlju u susjednoj Sloveniji održao se jedan od najstarijih turnira u Europi, 44. međunarodni Trbovlje Open, na kojem je sudjelovalo 700 natjecatelja iz 78 klubova i 14 država. U izuzetno jakoj konkurenciji natjecatelji Karate kluba Đurđevac ukupno su osvojili 2 zlatne, 1 srebrnu i 2 brončane medalje te smo time zauzeli 11. mjesto u ukupnom poretku klubova. Zlatnu medalju osvojili su Ema Juričić i Ivan Juričić u starijoj kategoriji, srebrnu medalju osvojio je Teo Bušić, a brončanu medalju osvojili su Niko Marović i Ivan Juričić. 

 

Božićna radionica u Udruzi Mali princ

Udruge

Bozicna radionica 2016 006U ponedjeljak 12. prosinca u popodnevnim satima Udruga Mali princ održala je već tradicionalnu Božićnu radionicu na kojoj se okupilo 60-tak članova (djece i roditelja) i prijatelja Udruge, voditeljice aktivnosti i suradnici. Voditelj i ovogodišnje radionice bio je Zoran Vidaković, učitelj likovne kulture koji je za ukrašavanje bora osmislio izradu kuglica od kartona. Naravno, i ove godine roditelji su pripremili prekrasne kolače kojima su se zasladili, i dok su roditelji i prijatelji provodili vrijeme u ugodnom razgovoru, djeca su zajedno s voditeljicama i volonterkama vrijeme proveli u zabavi i plesu u prostoriji koju su ukrasili žaruljicama i pretvorili u plesnu dvoranu.

   

Grupacija Bauwerk Boen je preuzela Haas Dom

Poduzetništvo

bauwerk boenGrupacija Bauwerk Boen je preuzela Haas Dom, kompaniju iz portfelja njemačkog vlasnika Haas Grupe. Haas Dom je proizvođač parketa i ploča s vlastitim pilanskim kapacitetima u Đurđevcu. Uz dugogodišnju suradnju s Hrvatskim šumama i ugovorene kvote, Haas Dom zapošljava 130 radnika. Zahvaljujući preuzimanju, Haas Dom je dobio veliku mogućnost razvoja te osnaživanja već postojeće proizvodnje novim investicijama kao i mogućnost otvaranja novih radnih mjesta. U prvom koraku, Bauwerk Boen planira tehnološki obnoviti postojeću proizvodnju i dodatno izgraditi nove pogone u proizvodnji parketa sa kapacitetom od 1,3 miliona m2 te 200 zaposlenih.

 

Osvojili šest zlatnih medalja i ostvarili državni rekord

Sport

Powerlifting Zadar 2016 009Članovi Powerlifting kluba ULTIMATE iz Đurđevca ovaj vikend nastupili su na velikom 5. državnom natjecanju u Powerliftingu i Bench pressu u Zadru te osvojili šest zlatnih medalja i ostvarili državni rekord. Hrvoj Fras osvojio je zlato u Powerliftingu i Bench pressu te je osvajač i državnog rekorda u kategoriji, Tony Stjepan Baltić zlato u Benchu, Domagoj Laklija zlato u Benchu, Mario Filipčić zlato u Benchu, Mario Lesjak zlato u Benchu, Ivan Čukljaš četvrto mjesto u Powerliftingu dok je Marinela Fras imala pokazni nastup. Slađana Čormarković, Saša Deak i Nedjelko Krčmar ovaj puta su bili u službi sudaca.

   

Održan godišnji koncert Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac

Kultura

Godisnji koncert Djurdjevac 2016 007Puhački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurđevac i ove je godine održao svoj tradicionalni godišnji koncert u subotu 10. prosinca 2016. u Domu kulture Đurđevac. Uz Orkestar su nastupili i gosti - sopranistica Ivana Senjan, Mihael Lach, Pero Kožar i Muški oktet „Sveti Juraj“, a gost – voditelj i ovog je puta bio nenadmašni Mladen Medak Gaga. Orkestar je izveo pregršt glazbenih djela različitih žanrova kao što su autorska djela za puhače, glazba iz animiranih filmova, country, te rock u kojem su se istaknula djela grupe Queen, Toto, Europe i Deep Purple.

 

Uprizorenje živih jaslica u Đurđevcu

Kultura

Žive jaslice Djurdjevac 2016 Na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu uprizorene su žive jaslice u izvedbi Udruge žena Suha Katalena te članovi Konjičkog kluba Đurđevački graničari. Žive jaslice ova udruga godinama tradicionalno prikazuje na božićnoj priredbi u Suhoj Kataleni. Kako bi božićni ugođaj bio potpun pobrinuo se zbor mladih Iuventus Christi. Ako ste kojim slučajem propustili ovaj događaj, možete ga pratiti i danas, 10. prosinca, u 18 sati na istom mjestu.

   

Otvorena izložba Božiću ususret 2016.

Kultura

Božiću ususret Djurdjevac 2016Po drugi puta je udruga Peski-Art Đurđevac, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Đurđevca i Muzejom Grada Đurđevca, organizirala izložbu božićnih jaslica i unikatnih božićnih ukrasa pod nazivom Božiću ususret 2016, na kojoj je sudjelovalo 19 izlagača božićnih jaslica i 17 izlagača božićnih ukrasa. U programu otvorenja nastupili su polaznici Dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca te vokalna skupina Rusalke iz Kutine koje su nastupile sa već zaboravljenim Božićnim napjevima iz Moslavine.

 

Ukupno sedam medalja osvojenih u Varaždinu

Sport

Kup sv Nikole Varazdin 2016Karate Klub Đurđevac je 26. studenog sudjelovao na međunarodnom turniru Kup sv. Nikole u Varaždinu na kojem je nastupilo 525 natjecatelja iz 57 klubova i dvije države. Osvojili  su 2 zlatne, 2 srebrne i 3 brončane medalje te su time zauzeli 6. mjesto u ukupnom poretku u borbama. Zlatnu medalju osvojili su Ema Juričić i Niko Marović, srebrnu medalju osvojili su Ivan Juričić i Ema Juričić u starijoj kategoriji dok su brončanu medalju osvojili Ema Čorba, Lana Hrvoić i Gordan Pecikozić. 

   

Sveti Nikola nije zaboravio Udrugu Mali princ

Udruge

Sveti Nikola - Mali princ 2016 002U ponedjeljak, 05. prosinca u večernjim satima, Udruga Mali princ je organizirala posjet Svetog Nikole za 40-tak svojih korisnika koji su ga dočekali prigodnim programom, recitacijama i plesom, a on je nas razveselio punim vrećama darova. Zahvaljujemo se i tvrtkama: Podravka d.d. i Sloga d.o.o. koje su svojim donacijama ove godine pomogle da vreće Svetog Nikole budu velike i teške.  Nakon podjele darova uslijedio je zajednički ples korisnika, voditeljica i Svetog Nikole, a korisnici su njega razveselili poklonom i dogovorili posjet i nagodinu.

 

Velika greška vlasti u Đurđevcu

Komentari

HSRAktualna vlast u Đurđevcu je dovela ni manje ni više, nego deve. Da čovjek ne povjeruje. Da,da. Ne piliće, ne kokoši, a kamoli pijetle, već deve. Da je preko dvjesto tisuća kunića ljudi Đurđevca utrošeno u neku posebnu vrstu pijetla, to bi bilo razumljivo. Pilići, pa i kokoši još nekako, ali halo -deve? Da li u višestoljetnoj borbi između Turaka i Đurđevčana je upravo ova vlast učinila kapitualaciju prekrasnog grada Đurđevca, pred navalaom Turaka. Nekada se je u Đurđevcu na svakom koraku mogao vidjeti prekrasni pijetao, a danas kao da su Turci konačno pobijedili - deve.

   

Da vam se predstavimo - Mali princ

Udruge

Dan osoba s invaliditetom 2016 008Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, članovi Udruge Mali princ koji su korisnici poludnevnog boravka su zajedno sa svojim voditeljicama pripremili prigodni program pod nazivom „Da Vam se predstavimo“. Program je održan u petak 02. prosinca u 18,00 sati u prepunoj dvorani Gradske knjižnice u kojoj su se skupili građani Đurđevca i okolice kojima su svoje svakodnevne aktivnosti u Udruzi predstavili sami korisnici Lidija, Marija, Maja, Filip, Mirko, Mateja, Petra, Mihaela i Robert.

 

Reagiranje HDZ-a: Ne plaća Sabor? Nema veze, plaća Đurđevac!

Politika

stajaliste bus 2011 001Niti nakon zadnje sjednice Gradskog vjeća Grada Đurđevca ne stišava se glas oporbe. U priopćenju, koje smo dobili od HDZ-ovog čelnika Hrvoja Paraga, može se isčitati nezadovoljstvo zbog podizanja plaće gradonačelniku na 11.000 kuna, jer će navodno gradonačelnik Željko Lacković (volonter) postati zaposlenik u dogledno vrijeme. Ujedno se pitaju ne čeka li nas možda uvođenje prireza u Đurđevcu? Pročitajte priopćenje u nastavku...

   

Godišnji koncert Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac

Kultura

Godišnji koncert - Puhački orkestar 2016I ove godine pozivamo sve ljubitelje glazbe na tradicionalni godišnji koncert Puhačkog orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurđevac da uživaju u jedinstvenom glazbenom ugođaju u gradu. Za Vas smo pripremili pregršt različitih glazbenih djela, a uz Orkestar će također nastupiti i gosti – sopranistica Ivana Senjan, Pero Kožar, Mihael Lach, Ivan Fucak i Muški oktet „Sveti Juraj“. Koncert će se održati u subotu, 10. prosinca s početkom u 19.00 sati, u Domu kulture Đurđevac, a gost-voditelj i ove je godine nenadmašni Mladen Medak Gaga.

 

Obilježen Dan Volontera u Crvenom križu

Udruge

Dan volontera - Crveni križ 2016Učenici 3. B razreda i polaznici izvannastavne aktivnosti Podmladak Crvenog križa sa svojom učiteljicom Nadom Petrović u petak 2. 12. 2016. obilježili su Dan volontera u prostorijama Crvenog križa Đurđevac. Sve prisutne pozdravila je gospođa Branka Stipović, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa. Gospođa Stipović je govorila o volontiranju, što je volontiranje i koliko je važan volonterski rad u pojedinim situacijama. Posebno je istaknula kako je lijepo čuti i vidjeti učenike već u nižim razredima da se bave volontiranjem i svojim nesebičnim pomaganjem, osmjehom i lijepom riječju usrećuju druge, posebice, stare, bolesne i nemoćne osobe.

   

Dobrovoljno darivanje krvi

Udruge

Darujte krvHrvatski crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac obavještava sve stanovnike Đurđevca, prigradskih naselja i đurđevačke Podravine da u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija dobrovoljnog darivanja krvi biti će od 05. do 07. prosinca 2016. u Đurđevcu, Virju, Kalinovcu, Kloštru Podravskom i Molvama.

 

Članovi udruge Mali princ na trodnevnom kampu

Udruge

Trodnevni kamp 2016 003U organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, a u okviru trogodišnjeg programa financiranog odMinistarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u razdoblju od 25. do 27. studenog 2016. u Tuheljskim Toplicama održan je kamp "Kvalitetna edukacija udruga - put u nove izazove". U radu kampa sudjelovali su predstavnici 20-tak udruga osoba s intelektualnim teškoćama iz cijele Hrvatske.

   

Stranica 8 od 42

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 425 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..