Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Đurđevac

Podizanjem totemskog stupa zaokružene obljetnice Božice Jelušić

Kultura

Totemski stup Barnagor 16102016 Obilježavanje 65. obljetnice života i 45. obljetnice književnoga djelovanja Božice Jelušić započelo je 14. listopada 2016. u Gradskoj knjižnici Đurđevac, gdje je kroz kolokvij o književnom stvaralaštvu predstavljeno obljetničko PETOKNJIŽJE izabranih djela književnice. Životna i književna obljetnica Božice Jelušić 65 / 45, obilježena je i 15. listopada u Koprivnici, a završena u nedjelju, 16. studenoga, podizanjem totemskog stupa, autora Dražena Kuharovića, u Dvoru Barnagor u Čepelovcu, čime je i završena ova velika obljetnička proslava.

 

Donacija HNS-a Đurđevac potrebitima

Razno

Donacija HNS 17102016I ove godine, 17. listopada, obilježavamo Svjetski dan borbe protiv siromaštva s posebnim naglaskom na prehrambene resurse. Danas gotovo polovica čovječanstva živi u ekstremnom siromaštvu, a gladuje svaki 8. stanovnik ili cca 870 mil. osoba. Danas u Hrvatskoj, prema nekim podacima, ispod statističke granice siromaštva, živi petina građana. Poznata izreka je: „Siromašni ne umiru od gladi zato što ih čovječanstvo ne može prehraniti, nego zato što ne može nasititi bogate“.

   

Održan Medveni den 2016.

Udruge

Medveni den Djurdjevac 15102016 113U subotu je, na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu, održan 13. Đurđevečki medveni den u organizaciji Grada Đurđevca, Turističke zajednice i Pčelarske udruge Bagrem. Na izložbeno-prodajnom dijelu manifestacije okupilo se više od 30 izlagača te predstavilo svoje pčelarske proizvode, kolače i rukotvorine, a u programu su nastupili vrtićaraci iz Molvi, Novog Virja, Virja, Kalinovca, Đurđevca te učenici osnovnih škola iz Molvi i Đurđevca, dok je na početku programa nastupio Puhački orkestar DVD-a Đurđevac.

 

Karate klubu Đurđevac 2. mjesto u ukupnom plasmanu

Sport

Daruvar 01Karate klub Đurđevac nastupio je ovaj vikend na 16. KARATE DARFESTU održanom u Daruvaru, a na kojem je nastupilo 447 natjecatelja iz 49 klubova i 3 države. Na natjecanju su ostvarili odličan rezultat osvojivši veliki pehar za 2. mjesto u ukupnom plasmanu kubova kojih je bilo 49. Sveukupno su osvojili 5 zlatnih, 6 srebrnih i 2 brončane medalje sa 12 natjecatelja od kojih su neki nastupili u dvije starosne kategorije.

   

Provedena sabirna akcija "Solidarnost na djelu 2016."

Udruge

Prepoznaj sebe 2016Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac 13.10.2016. godine provelo je u Đurđevcu tradicionalnu 44. sabirnu akciju ¨Solidarnost na djelu 2016.¨ pod nazivom ¨Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija¨. Građani Đurđevca i ovoga su puta pokazali razumijevanje za one koji su u potrebi te su darovali 6.282,00 kune, 344 kg odjeće i 66 pari obuće, a u sabirnoj akciji sudjelovalo je 56 volontera. Zahvaljujemo svima onima koji su darovali, kao i onima koji će narednih dana darovati svoj prilog, jer se sabirna akcija provodi na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac do kraja mjeseca listopada.

 

Priznanje profesorici Ireni Tišljar za dostignuće u zaštiti okoliša u 2016. godini

Razno

Irena Tišljar Nakon raspisanog natječaja Ministarstva zaštite okoliša i prirode za dostignuća u zaštiti okoliša u 2016. godini Povjerenstvo za dodjelu priznanja i nagrada odlučilo je dodijeliti priznanje profesorici Ireni Tišljar za doprinos razvoju sustava zaštite okoliša i održivog razvoja u odgojno-obrazovnom procesu gdje pojedinci unutar odgojno–obrazovnih ustanova svojim aktivnostima ili projektima iz zaštite okoliša promiču održivi razvoj.

   

Ekipa Karate kluba Đurđevac 3. od 38 klubova

Sport

Čavle 01Protekli vikend karatisti Karate kluba Đurđevac nastupili su na 4. Grobničan kupu na kojem je uzelo ušešće 509 natjecatelja iz 38 klubova i 2 države. Na ovom turniru naši su natjecatelji ostvarili odlične rezultate i osvojili pojedinačno 4 zlatne, 2 srebrne i 1 brončanu medalju. Isto tako na turniru su bile i ekipne kategorije gdje je naša ekipa učenika u sastavu Valerio Prevedan, Ivan Juričić i Niko Marović osvojila ekipno 3. mjesto.

 

Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija

Udruge

Humanitarna akcija CK 2016Provođenje sabirne akcije ¨Solidarnost na djelu 2016.¨ predviđeno je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2016. godini, u četvrtak 13. listopada kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa. 44. sabirna akcija ¨Solidarnost na djelu 2016.¨ provesti će se pod nazivom ¨Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija¨. OVOGODIŠNJA SABIRNA AKCIJA U GRADU ĐURĐEVCU ODRŽAT ĆE SE 13. LISTOPADA 2016. GODINE /ČETVRTAK/ U POSLIJEPODNEVNIM SATIMA.

   

Program obilježavanja 65. obljetnice života i 45. obljetnice književnog stvaralaštva Božice Jelušić

Kultura

Bozica Jelusic godisnjica 2016Program obilježavanja 65. obljetnice života i 45. obljetnice književnog stvaralaštva književnice Božice Jelušić odvijat će se tri dana s početkom u Gradskoj knjižnici Đurđevac, 14. listopada u 19,00 sati, te 15. listopada u Gradskoj vijećnici Koprivnica s početkom u 11,00 sati, a završno u Barnagoru 16. listopada, gdje će u 11,00 sati u Parku pijetlova biti podignut Totemski stup, autora Dražena Kuharovića, a tom prilikom nastupit će i podravski pjesnici, Ogranak Matice Hrvatske Đurđevac te Andrija Maronić uz prigodni domjenak.

 

Bogata "Jesen v Djurdjevcu"

Razno

Jesen v Djurdjevcu 2016Likovnom kolonijom je ove subote započela "Jesen v Đurđevcu", a nastavlja se već u srijedu "Čajem i razgovorom" sa Brunom Šimlešom u Gradskoj knnjižnici. Ostala događanja tijekom mjeseca listopada i studenog možete vidjeti u nastavku, a nije ih malo. Ima pomalo svega i sigurno će te naći nešto što vas interesira i što želite vidjeti, a najbolje bi bilo da posjetite sva događanja redom ;)

   

Poziv na 13. Đurđevečki medveni den

Udruge

Medveni denPčelarska udruga "BAGREM" Đurđevac, u suradnji s Gradom Đurđevcom i Turističkom zajednicom garda Đurđevca, poziva Vas na tradicionalni 13. Đurđevečki medveni den i V. županijsko ocjenjivanje medova koji će se održati 15. listopada 2016. u 10 sati na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu. Posebnost ovogodišnjeg Đurđevečkog medvenog dena bit će obilježavanje 85. obljetnice organiziranog pčelarenja na području đurđevačke Podravine, izložba muzejskog pčelarskog pribora, promocija i prezentiranje medonosnog bilja i drveća te gastro kutak - medeni doručak.

 

Vrhunski rezultati Ane i Nenada, članova Powerlifting kluba ULTIMATE iz Đurđevca

Sport

Ana BlažinovićNatjecanje MAXXIMUM open 2016 - Bikini, Fitnes i Bodybuilding održano u Sloveniji 08.10.2016 donijelo je članovima Powerlifting kluba ULTIMATE iz Đurđevca dvije medalje. Ana Blažinović na svojem prvom nastupu i to u vrlo kratom vremenskom periodu priprema postigla je sjajan razultat i osvojila brončanu medalju te stala na tron sa profesinalnim natjecateljicama ovog zahtjevnog sporta. Nenad Sikora vrhunski sportaš i čovjek koji je sve u životu podredio sportu pojavio se na ovom natjecanju zaista u vrhunskoj formi te svojom pojavom očarao publiku i žiri te naravno stao na tron kao pobjednik osvojivši zlatnu medalju.

   

Osam medalja u Rijeci, od toga Ivan Juričić dvije zlatne

Sport

Rijeka 01U Sportskoj dvorani Zamet u Rijeci protekli vikend od 01.10.-02.10.2016 održalo se otvoreno prvenstvo Hrvatske u karateu, jedan od najjačih međunarodnih turnira u ovom dijelu Europe na kojem je u dva dana nastupilo 1619 natjecatelja iz 189 klubova i 19 država. Članovi Karate kluba Đurđevac nastupili su drugi dan turnira i osvojili 2 zlatne, 2 srebrne i 4 brončane medalje te zauzeli visoko 12. mjesto od ukupno 161. klubova koji su se natjecali u borbama. Za naš klub ovaj put bio je najuspješniji Ivan Juričić koji je nastupio u dvije kategorije te u jakoj konkurenciji osvojio dvije zlatne medalje.

 

Udruga Mali princ na druženju i pješadijadi u Sv. Ivan Zelina

Udruge

Pješadija Zelina 2016 003U subotu 01. listopada članovi Udruge Mali princ sudjelovali su na tradicionalnom druženju i pješadijadi u Sv. Ivan Zelina, organiziranim od strane prijateljske nam Udruge „Srce“. Na već tradicionalnom druženju sudjelovale su Udruge djece s teškoćama i osoba s invaliditetom i to Udruga Maslačak Križevci, Udruga Sunce Novi Marof, Udruga invalida Križevci, Udruga Ludbreško sunce Ludbreg, Udruga Mali princ Đurđevac i domačini Udruga Srce Sv. Ivan Zelina.

   

Održani 18. Dani voća u Đurđevcu

Razno

18. Dani voća Đurđevac 01102016 Svečano otvorenje manifestacije 18. Dani voća, na Trgu Svetog Jurja u Đurđevcu, privuklo je mnoštvo posjetitelja, ali nažalost ne kao prijašnjih godina. Ove se godine predstavljalo 50-tak izlagača, što je također manji broj nego do sada. Prigodnim govore održali su gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, dožupan Darko Sobota te zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak koji je i otvorio ovu manifestaciju.

 

Powerlifting i Benchpress natjecanje "RUJANSKI RAT" Šibenik 2016.

Sport

Powerlifting Šibenik 2016.Powerlifting klub ULTIMATE nastupio je 24. rujna 2016. na natjecanju u Šibeniku, a klub je ovaj puta predstavljalo 18 natjecatelja. Nevjerovatna želja, složnost i srčanost naših članova dovela je klub opet do samog vrha uspjeha Hrvatskog Powerliftinga, odnosno dominacije natjecatelja, kako brojnošću tako i samim rezultatima i državnim rekordima koje su članovi postigli.

   

Karatisti donijeli 13 odličja iz Bijeljine i Slavonskog Broda

Sport

Slavonski Brod 2016Ovaj vikend su članovi Karate kluba Đurđevac nastupili na dva međunarodna turnira koji su se održavali u Slavonskom Brodu i u gradu Bijeljini u BiH. Na turniru u Sl. Brodu okupilo se 438 natjecatelja iz 49 klubova i 5 država dok se je u Bijeljini okupilo 641 natjecatelj iz 70 klubova i 10 država. Ukupno su na ova dva natjecanja osvojili 13 odličja, 6 zlatnih, 2 srebrne i 5 brončanih.

 

50 godina slikarstva Pere Topljaka Petrine

Kultura

Pero Topljak 2016 002U galerijskim prostorima Muzeja Grada Đurđevca otvorena je izložba Pere Topljaka Petrine povodom obilježavanja 50 godina slikarstva. Pero Topljak ostavio je značajan i neizbrisiv trag u slikarstvu Đurđevca, Podravine, pa i cijelog naivnog izričaja. Ravnateljica Muzeja Edita Janković Hapavel osvrnula se na likovno značenje slika Pere Topljaka, a okupljenima se obratila i Anđela Lenhard Antolin, autorica je predgovora kataloga izložbe. Slikovito je opisala Topljakov život, odrastanje, stasanje u umjetnika i zanimljive zgode na koje je nailazio u životu.

   

18. Dani voća u Đurđevcu - program

Razno

Pozivnica Dani voća 2016Dani voća Koprivničko-križevačke županije su manifestacija koja već osamnaestu godinu za redom okuplja županijske proizvođače voća i voćnih prerađevina u cilju njihove promocije i edukacije kako bi bili što konkurentniji na domaćem tržištu i tržištu Europske unije. Ovogodišnji Dani voća održat će se u petak i subotu 30. rujna i 01. listopada 2016. godine. Predavanja stručnog skupa će se održati prvog dana manifestacije u petak 30. rujna u Starom gradu u Đurđevcu s početkom u 17,00 sati.

 

Europski tjedan mobilnosti na đurđevački način

Razno

Europski tjedan mobilnosti Godine 2000. pokrenut je dan bez automobila kao europska inicijativa. To je bila prilika gradovima da pokažu brigu o zaštiti okoliša. Tijekom jednog dana, tj. 22. rujna, lokalne vlasti predstavile su svoja gradska središta u drukčijem svjetlu ograničavanjem prometa motornih vozila, poticanjem korištenja održivih prijevoznih sredstava i podizanjem svijesti o utjecaju izbora prometala na okoliš. Slijedom uspjeha dana bez automobila, EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI održava se od 16. do 22. rujna svake godine.

   

Stranica 10 od 42

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 425 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..