Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Đurđevac

Svome gradu za imendan

Kultura

kud_p_preradovicTradicionalni koncert pod nazivom "Svome gradu za imendan" održat će se i ove godine na Uskrsni ponedjeljak, 25.4.2011. godine u staroj sportskoj dvorani s početkom u 20 sati. Očekuje nas izvrstan program KUD-a P. Preradović koji uključuje koreografije iz cijele Hrvatske. Program će svojim dolaskom uveličati gosti: HPD Ferdo Rusan (Virje), vokalni ansambl Đurđevčice, Tamburaški ansambl Podravine i mnogi drugi.

 

Skandalozne izjave gradonačelnika Gračana

Komentari

gracan_rkcGradonačelnik grada Đurđevca, Slavko Gračan, povodom blokade računa Turističke zajednice grada Đurđevca, izjavio je za Podravski list. " Od osoba koje su upućene u porezni sustav dobili smo informacije da će dug otići u zastaru i ogorčen sam odlukom Porezne uprave o blokadi računa" (!?) Krasan primjer nam daje. Osobe koje su mu dale takav naputak trebale bi odgovarati (kazneno ili prekršajno?) zbog poticanja na neplaćanja poreza, a samim time i on, jer je takovu sugestiju svjesno prihvatio. Njegovo obrazloženje, o nepostupanju Porezne uprave prema drugim tvrtkama koja imaju porezna dugovanja, je u najmanju ruku besmisleno. Pa zašto Grad šalje ovrhe dužnicima i ne čeka da dug ode u zastaru?

   

Prijavite se na izložbu fotografija

Kultura

kola15Galerija Centar2, Đurđevac i Foto kino klub Drava, Đurđevac organiziraju izložbu fotografija "Legenda kao izazov 2011." na kojoj mogu sudjelovati svi oni koji su do sada slikali događaje na Picokijadi, bez obzira da li su amateri ili profesionalci, te su svi ravnopravni pred komisijom koja će odabrati fotografije za izložbu. Svoje radove morate poslati do 06. lipnja, a otvorenje izložbe će biti 24. lipnja 2011. Pretražite svoje arhive i šaljite radove, a sve prema propozicijama u nastavku...

 

Tradicijske pregače u Kutini

Kultura

pregace2"Tradicijske pregače" naziv je izložbe autorica Slavice Moslavac i Edite Janković Hapavel koja prikazuje 60-tak originalnih pregača, zaslona ili fertuna s područja Moslavine, hrvatske Posavine, Pokuplja i Banovine. Izložba je podijeljena u dva dijela, od kojih je jedan dio bogate zbirke pregača koje je u đurđevačkom kraju s puno ljubavi prikupljao Ivan Lacković Croata. Drugi dio predstavljaju pregače iz funudusa Muzeja Moslavine, kao vrhunac izvorne tekstilne rukotvorine.

   

Najbolja folklorna koreografkinja

Kultura

bnm_djurdjevcaniU subotu je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Biogradu održan deveti po redu Festival folklorne koreografije. Ovaj festival održava se u organizaciji Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja, a predstavlja folklorno stvaralaštvo koje je, ističu organizatori, promotor hrvatskog folklora u zemlji i izvan nje. Na ovogodišnjem festivalu sudjelovalo je petoro koreografa i voditelja iz različitih gradova Hrvatske. Prvo mjesto prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda pripalo je Kristini Benko-Markovica i KUD-u "Petar Preradović" iz Đurđevca.

 

Izložba udruge Kloštranska paleta

Kultura

klostranska_paleta_2011_05U petak, 25. ožujka 2011., u Galeriji Centar2 u Đurđevcu, otvorena je izložba članova udruge Kloštranska paleta. Udruga organizirano djeluje i okuplja likovne zaljubljenike od 2002. godine kada je osnovana. Ova izložba prije svega ima promotivni karakter i postavljena je bez selektivnih normi pa tako i oslobođena strogih kriterijskih normi.

   

Visoka kvaliteta predstava

Kultura

kazaliste_djurdjevac1Kazališni maraton 8. susreta kazališnih amatera Koprivničko - križevačke županije je završio i poznati su laureati. Najbolje predstave su "Škrtica" u izvođenju Glumišne družine iz Virja i predstava "Kumeki iz Rasinje" u izvođenju družine "Opojski zvon" iz Rasinje. Ujedno su te dvije kazališne družine dobile najviše priznanja za svoje predstave. Mario Gregar (najbolja glavna muška uloga) i Ivan Pleško (najbolja sporedna muška uloga), glumci Gradskog kazališta Đurđevac, kroz poziv ravnatelja drame HNK Osijek Roberta Raponje da se tijekom ovogodišnjeg lipnja pripreme i pristupe audiciji, odnosno upisu na Umjetničku akademiju u Osijeku - Odsjek za kazališnu umjetnost, dobili su dodatno priznanje za svoj glumački rad.

 

Izložba "Moja Podravina"

Kultura

Slika_martina_kovacicSlikari, kipari i fotografi, članovi Udruge „Kloštranska paleta“ predstavit će se u petak 25. ožujka đurđevačkoj likovnoj publici. Izložba pod nazivom „Moja Podravina“ toga će dana u 19,00 sati biti otvorena u Domu kulture Đurđevac, a svoje će novije radove izložiti 33 autora raznorodnih stilova i tehnike rada. O prezentiranim će radovima osvrt dati gosp. Zdravko Šabarić, autor predgovora u katalogu izložbe. Izložba ostaje otvorena do 22. travnja ove godine.

   

Pisanica od srca za Austriju

Kultura

pisanice_2011_2Pisanice od srca, promotivni projekt kojim županijska Turistička zajednica ukazuje na izvornu naivnu umjetnost te oslikanim dvometarskim jajima promovira Podravinu i Prigorje kao turističku destinaciju, ove će godine biti postavljene u sedam zemalja. U Hrvatskoj i još šest zemalja ćemo postaviti 'pisanice od srca' i to: u Sloveniji, Belgiji, Austriji, Mađarskoj, Italiji te Bosni i Hercegovini. Od prošlih godina imamo još pisanice u nekoliko zemalja, pa procjenjujemo da će za ovaj Uskrs biti postavljeno 30-ak pisanica širom Europe, pa i u SAD-u, najavio je direktor županijskog Turističkog ureda Zdravko Mihevc.

 

8. susret kazališnih amatera

Kultura

plakat_susret_kazalistaNa sastanku voditelja kazališnih amatera, Zajednice kulturno-umjetničkih udruga koprivničko-križevačke županije, održanog 17. veljače 2011. god. odlučeno je da se, temeljem izražene želje "Gradskog kazališta Đurđevac", 8. susret kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije održi u Đurđevcu 19. ožujka 2011. godine, u Domu kulture od 09,5o - 22,oo sata.

   

Susret kazališnih amatera

Kultura

logo_gradsko_kazalisteNa sastanku voditelja kazališnih amatera, Zajednice kulturno-umjetničkih udruga koprivničko-križevačke županije, održanog 17. veljače 2011. god. odlučeno je da se, temeljem  izražene želje “Gradskog kazališta Đurđevac”, 8. susret kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije održi u Đurđevcu 19. ožujka 2011. godine, u Domu kulture od 09,5o – 22,oo sata.

 

Odabrane skladbe za Kukuriček 2011.

Kultura

ziri_kukuricek2011Članovi prosudbene komisije u sastavu Ksenija Erkel, Hrvoje Hegedušić, Ivica Mihajlović i Tihomir Preradović od pristiglih radova odabrali su izvođače i skladbe za međunarodni dječji festival Kukuriček 2011. Konačne snimke studijske kvalitete kao i matrice uz koje će se izvoditi pjesme izvođači trebaju poslati organizatoru do 15. ožujka 2011. Na festivalu će 30. travnja 2011. godine nastupiti:

   

Novo vodstvo Kukurijeka

Kultura

dscn8127Izborna Skupština Udruge Dječje glazbene igre „Kukurijek“ Đurđevac održana je 17. siječnja 2011. godine. Za predsjednicu Skupštine Udruge Dječje glazbene igre „Kukurijek“ Đurđevac izabrana je Marijana Markešić koja je ujedno i predsjednik Udruge. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Rajko Stilinović, Ivana Jaklin, Ivan Kuštrak, Gabrijela Golub, Davor Jendrašić, Anđelo Jurkas i Zoran Vidaković, dok su za  članove Nadzornog odbora Udruge Dječje glazbene igre „Kukurijek“ Đurđevac izabrani Sanja Fleis Vidaković, Kristina Benko i Ivan Pleadin.
 

Otvorena Galerija Centar

Kultura

DSC_5227_4522krunoU petak, 28. siječnja 2011., svečano je otvorena nova izložbena galerija u Centru za kulturu koja je dobila ime Galerija Centar. Time je Đurđevac dobio prikladan izložbeni prostor za razne vrste izložaba kao štu su bile alternativni izložbeni prostori Fotokino kino kluba Drava, Plavi salon, Dom zdravlja, Bistro St. George, Galerija Propuh i Galerija Sport u Kloštru. S obzirom na smještaj i blizinu škola te aktivnosti koje se odvijaju u Centru za kulturu ovaj prostor će imati svoju publiku, a kako je otvorena cijeli dan prilika je i za mnoge prolaznike da navrate.

   

Noć muzeja 2011.

Kultura

noc_muzeja_2011Galerija Stari grad uključit će se u obilježavanje Noći muzeja 2011. ali zbog nedostatka financijskih sredstava neće ući svojim programom u tiskanu programsku knjižicu Hrvatskog muzejskog društva (koju možete pregledati OVDJE), gdje su predstavljeni  programi svih sudionika ove akcije. Galerija Stari grad, u petak, 28. siječnja biti će otvorena za posjetitelje od 9 do 21 sat uz besplatan ulaz i publikacije pripremljene za posjetitelje. Posjetitelji će moći pogledati uz stalni postav ILC, zavičajnu zbirku, te izložbu Metamorfoze i iskoraci iz Donacije ILC.

 

Oproštaj od Josipa Stipovića

Sjećanja

mrtvacnica_djurdjevacObitelj, rodbina i prijatelji jučer su se na Gradskom groblju oprostili od Josipa Stipovića, prosvjetnog radnika, nastavnika povijesti, bivšeg predsjednika Općine Đurđevac, čovjek koji je za vrijeme velike bivše Općine obnašao brojne odgovorne i čelne političke funkcije. Kao prosvjetni radnik u Đurđevac je došao 60-tih godina prošloga stoljeća, 70-tih godina obnašao brojne političke funkciju, pa i sekretara Komiteta SK Đurđevac, a Đurđevčani će ga pamtiti i kao dugogodišnjeg tajnika SIZ-a za stambeno-komunalnu djelatnost.

   

Čudnih li vremena, čudnih li običaja! ...

Komentari

devaKonačno smo doživjeli da nam se pojavi jedna od deva neprežaljenog Ulama bega, jer što bi mi jadni da ga nije bilo. Da li se taj dotepenec dotepao na devi, konju ili magarcu, povijest nije zabilježila, to vjerojatno znaju oni koji argumentirano tvrde da smo 400 dugih godina ponosni na rugalicu koju nam je Ulama ostavio prilikom svoje višednevne posjete,ipak nas je nazvao "pernatim junacima..."

   

Stranica 42 od 42

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 429 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..